Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
10190
De la 07 Ianuarie 2003
77627334

Primăria Truşeşti jefuită de banii pentru ajutoarele la căldură

  • 14 December 2008, 23:00
Primăria comunei Truşeşti a fost călcată de hoţi, aceştia golind casieria instituţiei de aproximativ 30.000 lei. Incidentul s-a petrecut vineri noapte, hoţii pătrunzând prin escaladare şi efracţie în imobil. Prin forţarea sistemelor de închidere de la grilajul metalic şi uşa de acces în casierie, au pătruns în interiorul acesteia de unde au sustras suma de 31.909 lei, bani ce se aflau într-o mapă lăsată pe covor, lângă seiful metalic, precum şi în interiorul unui sertar.
Cercetările au condus la identificarea cu operativitate a suspecţilor, în persoana lui Ciprian P. de 23 ani şi Marin C. de 21 ani, ambii din comuna Truşeşti, judeţul Botoşani. Totodată s-a reuşit recuperarea integrală a prejudiciului, banii fiind restituiţi instituţiei. Cei doi au fost prinşi în faţa Postului de Poliţie Stăuceni, într-o maşină condusă de cumnatul lui Ciprian. Au spus poliţiştilor că merg la mormântul părinţilor lui Marin, la Mihăileni. Însă, asupra lui Ciprian a fost găsit un paşaport şi o borsetă cu bancnote, ce aveau banderola cu CL Truşeşti şi semnătura casierului.
Până la urmă şi-au recunoscut fapta, motivând că au fost sub influenţa băuturilor alcoolice. Anume, că după ce au băut la Popasul Morăriţa au fost acasă la Ciprian, de unde au luat şosete, mănuşi şi un ciocan cu teslă de forţare la capete. În timp ce Marin a rămas de pază afară, Ciprian a pătruns înăuntru. Cei doi sunt beneficiari ai ajutorului de încălzire pentru lemne şi ştiau că Primăria avea bani în acest scop în casierie pentru plata beneficiarilor.
Infractorii au fost reţinuţi iniţial, sâmbătă fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunerea de arestare preventivă. Propunerea organelor de cercetare penală a fost însuşită de către procuror, fiind sesizată instanţa de judecată care a dispus arestarea preventivă a celor doi suspecţi pentru o perioadă de 29 zile. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Forţa de a învinge suspiciunile nevestei
Domnul cu joben ia tot
Invitaţie la... o ciupercărie
Gelozia Ralucăi
Flutur aproape că interzice dreptul la opinie
Revelionul în stradă încă n-are locaţie
Tinerii botoşăneni îşi îndreaptă de bunăvoie paşii către artă
Muzeul de etnografie va fi mutat sigur la Şcoala Populară de Artă
Noi şoferi prinşi în ofsaid la volan
Românul şi caltaboşul
Nou născuţii mor, îngroşând cifrele statistice
Zeci de mii de taloane destinate analizelor medicale vor deveni deşeuri
CAS s-a lăudat că are bani, realitatea din spitale o contrazice
Botoşănenii au dat note cadrelor medicale
Ce fel de porc tăiem?
Capace teroriste
Ne-au fraierit!
Ioan Rotundu
Textul integral al Parteneriatului pentru România
semnat în 14 decembrie 2008 de către PSD şi PDL
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă