Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22146
De la 07 Ianuarie 2003
122907795

Primarii din marile oraşe franceze consideră imposibilă integrarea romilor

  • 27 September 2013, 23:00
Primarii francezi, fie ca sunt de dreapta sau de stanga, sustin declaratiile ministrului de Interne Manuel Valls, care a afirmat marti ca romii trebuie repatriati in Romania si Bulgaria, explicand ca le este imposibil sa ii primeasca in comunitatile lor, relateaza Le Monde, in editia electronica, potrivit Mediafax.
"Pe o tema atat de sensibila, trebuie sa iti cantaresti bine cuvintele", afirma prudent Maurice Vincent, primar socialist al Saint-Etienne (Loire), inainte de a recunoaste urgenta situatiei. "Problema roma nu se va rezolva multiplicand solutiile de gazduire. Nu se poate din punct de vedere material, financiar, social sa primesti aceste populatii. Situatia este inextricabila. Avem de-a face cu populatii care nu vorbesc limba noastra, se instaleaza oriunde sau in conditii de igiena si siguranta periculoase pentru ele si pentru ceilalti, generand rapid exasperarea vecinilor", afirma el pentru Le Monde.
"In urma lipsei de civilizatie, a furturilor, toate persoanele in situatie neregulamentara trebuie repatriate", adauga Andre Rossinot, primar din partea Uniunii Democratilor si Independentilor (UDI) al localitatii Nancy (Meurthe-et-Moselle). Politica de repatriere este in prezent acceptata de stanga. Primarii socialisti din Toulouse si Grenoble sustin, de asemenea, declaratiile ministrului de Interne Manuel Valls privind expulzarea romilor, adaugand ca "instalarea anarhica a taberelor de romi duce la situatii de tensiuni groaznice pe care nu trebuie sa le negam si pe care nu le putem rezolva la nivel local". "Uniunea Europeana trebuie sa gaseasca o solutie pentru aceste fluxuri de populatie", adauga primarul din Grenoble.
"Sa credem ca vom reusi sa rezolvam problema roma cu sate de insertie este o iluzie", afirma Francis Chouat, primar socialist din Evry (Essonne). In numeroase tabere se face comert ilegal, copiii sunt pusi sa cerseasca, se practica prostitutia, exista organizatii care nu au niciun interes ca noi sa gasim solutii individuale pentru aceste persoane", adauga el.
"Trebuie sa incetam orice forma de idealism in tratarea dosarului rom", avertizeaza Serge Godard, primar socialist din Clermont-Ferrand (Puy-de-Dome). "Nu se pune problema sa stigmatizam o populatie dar, intr-o perioada de penurie de locuri de munca si locuinte, nu putem reusi sa ii integram", adauga el. "Toata lumea sustine discursul lui Manuel Valls despre romi. Exista doar o mica problema, si anume ca Manuel Valls nu este acolo pentru a sustine discursuri, ci pentru a actiona", a comentat presedintele UMP, Jean-Francois Cope, pentru BFMTV-RMC, relateaza Le Point, in editia electronica.
"Problema exploziei delincventei si violentei din tara noastra, problema romilor, toate aceastea puse cap la cap au dus la exasperare un anumit numar dintre compatriotii nostri. Trebuie sa intelegem ca nici Romania, nici Bulgaria nu sunt pregatite sa intre in Schengen, trebuie deci sa o spunem oficial, asa cum fac germanii si olandezii. Trebuie ca Guvernul sa ne spuna cum va organiza expulzarea romilor care sunt in situatie ilegala", a continuat el.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Românul în Iad
Proprietarii ar putea fi obligaţi să-şi monteze detectoare de fum in locuinţe
Boala Alzheimer: Cum recunoaştem simptomele?
Plângere împotriva Lituaniei în legătură cu închisori secrete CIA
Reacţia Bucureştiului e foarte timidă în dosarul Schengen
autorităţile parcă au fost prinse pe picior greşit
Fostul ministru Ovidiu Silaghi, audiat la DNA fiind acuzat de trafic de influenţă
Un nou magazin la Uvertura Mall
Primăria Botoşani – Comunicat de presăSĂ
Al doilea Gorbaciov, o nouă catastrofă geopolitică
Luaţi-v㠓Măcelarul” acasă sau ce lipseşte Americii în România!
Câmpeanu: Încercăm să reducem CAS, restul taxelor sunt foarte mici
Dan Diaconescu, executat silit pentru o datorie la bancă de peste cinci milioane de euro
BNR: Economia dă semnale contradictorii
piaţa muncii transmite mesaje pesimiste
Un şut în cur maestrului Cobâlă
Ioan Rotundu
Botoşani: Primăria a organizat Zilele recoltei cu legume social-democrate
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog