Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8086
De la 07 Ianuarie 2003
77733194

Primarii n-au timp de făcut PUG-uri la standarde europene

  • 28 May 2008, 23:00
Doar o singură Primărie din cele 78 unităţi administrative ale judeţului şi-a reactualizat Planul Urbanistic General (PUG), cu toate că anul acesta expiră cele existente. Cel puţin aşa a informat directorul Agenţiei Protecţiei Mediului, Sorin Grindei în cadrul Colegiului Prefectural. „Doar comuna Vorona a reactualizat PUG, ce se află în prezent în perioada de evaluare şi revizuire, urmând a se desfăşura o a doua dezbatere publică”, a declarat Sorin Grindei.
Pe lângă lipsa de interes, un alt motiv a fost şi lipsa banilor, pentru astfel de document, întocmit la standarde europene, firmele specializate percepând între 20.000-50.000 Euro, în funcţie de întinderea comunei. Până la finele anului în curs, toate celelalte Consilii Locale vor trebui să-şi finalizeze această obligaţie pentru a nu-şi anula şansele de a obţine fonduri europene şi naţionale pentru dezvoltare. Procedura durează între 2-6 luni, în funcţie de cât de repede se mişcă firma contractată să facă un astfel de document. Nici la întocmirea de strategii de dezvoltare locală, primarii nu s-au prea înghesuit.
Nu e de neînţeles, cel puţin pentru acest an, lucru ştiut că preocupările au fost îndreptate la maxim către alegerile locale. Totuşi la acest capitol, şase aleşi locali au dovedit că au simţ de răspundere, întocmind strategii pentru 2007-2013. Astfel, primarii actuali sau viitori ai localităţilor Lunca Havârna, Dersca, Mihai Eminescu, Hudeşti şi Dorohoi vor lucra în cei cinci ani după un program bine stabilit.
„Primarii au această obligaţie potrivit legii, dar probabil că nu au avut fonduri. Înclin să cred totuşi că dacă exista voinţă, puteau să găsească. Din punctul meu de vedere, Consiliile Locale nu au prea avut preocupări în domeniul acesta. În general, problemele de fond nu au fost stabilite de la început. Fiecare unitate administrativ teritorială trebuie să aprobe la începutul mandatului o strategie, în cadrul căreia de o mare importanţă este şi PUG. Fondurile structurale nu se aprobă decât dacă lucrurile astea sunt rezolvate”, a precizat subprefectul judeţului Botoşani, Mihai Elvădeanu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Reclamaţii la prezervative
Propunerea ţărănistului Furtună
Anunţuri imobiliare
Comentariul comentariilor (CXXIV)
(Ioan Rotundu)
Angajaţi umiliţi de un director dictator protejat de IŞJ
Elevii de la clasele I-IV vor avea profesori de sport
Activităţi desfăşurate cu ocazia Zilei Mediului
L-au îmbăiat în zoile politice
Sorescu are alergie la realizările lui Flutur
Pregătirile pentru alegeri pe ultima sută de metri
Sorescu marşează pe gândirea sa de fost colector de impozite şi taxe
el consideră plantarea florilor o risipă a banului public
Noi reglementări privind libertatea de mişcare a muncitorilor în Belgia
Imigranţii ilegali din Italia nu vor fi arestaţi
UE face presiuni asupra Elveţiei să ridice vizele pentru români
Recunoaşte că limba română şi cea moldovenească sunt una şi aceeaşi limbă
Program Tele'M Botoşani joi, 29 mai
Jandarmii ne informează
Anunţ „Vivat Veselia”
A fost semnat contractul pentru o investiţie de 100 milioane euro
fabrica de bioetanol de la Dorohoi a prins viaţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă