Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16731
De la 07 Ianuarie 2003
122876798

Primăriţa care se crede vedetă, vrea cenzură şi încalcă legea la greu

  • 11 March 2008, 23:00
Revenită de la Bucureşti, unde participase la emisiunea Primarul favorit, călare pe cai mari, de parcă ar fi apărut pe CNN şi nu pe un post obscur de muzică populară la care nu se uită nimeni decât dacă telecomanda dă rateuri, primăriţa Margareta Vamanu nu mai pridideşte de atunci cu laudele la adresa sa, trăind într-o permanentă euforie a “succesului” care nu se ştie cât de benefică este pentru comunitate.
Cum o astfel de personalitate, după ce a dirijat cu mâna dreaptă un taraf de amatori şi i-a pus pe angajaţii primăriei să umple pentru bucureşteni, cum, necum, câteva coşuri cu preparate culinare tradiţionale din zonă, nu mai suportă de nicăieri nici un reproş, nici nu ne-a mirat nemulţumirea acesteia vizavi de unul din materialele apărute exact în perioada când primăriţa se producea pe tele-scenele din Bucureşti.
Supărată tare că numele i-a apărut într-o alăturare pe care o consideră “nelalocul ei”, de fapt într-o menţionare a faptului că violul bătrânei de 80 de ani, despre care a scris toată presa locală, s-a produs în perioada când tot staff-ul primăriei se afla la filmări, primăriţa Vamanu s-a repezit telefonic asupra directorului postului de cablu C & E, reproşându-i că nu a cenzurat materialul cu pricina. Ceea ce nu a înţeles “ediliţa” este faptul că nu administratorul televiziunii prin cablu răspunde de calitatea şi veridicitatea informaţiilor publicate, ci redactorul şef, directorul citind de cele mai multe ori materialele publicate în Buletinul Informativ "Realitatea" direct de pe cablu, la fel ca primăriţa Vamanu şi ca orice alt cititor.
Odată lămurită – pentru totdeauna, sperăm – această chestiune, să menţionăm că deplasarea celor din Frumuşica la emisiunea Primarul favorit a născut şi numeroase semne de întrebare, mai multe persoane, unele dintre ele publice, rugându-ne să ne interesăm “pe ce bani s-a făcut deplasarea, cunoscându-se faptul că la kitsch-urile artistice de acest fel nu eşti invitat, ci plăteşti bani la greu ca să apari pe sticlă?” Aşa că în discuţia purtată cu Margareta vamanu, fără ranchiună din partea noastră, am încercat să clarificăm aspectul.
Ni s-a răspuns: “pe banii mei şi pe banii PNL-ului, care a achitat suma de 15 milioane lei vechi cerută la televiziune. Şi autobuzul pentru deplasarea delegaţiei (alcătuită din circa 40 de persoane – n.r.) la Bucureşti a fost achitat tot de PNL, iar noi am realizat, din fondurile noastre, toate bucatele tradiţionale cu care ne-am prezentat la televiziune. În concluzie, întreaga deplasare s-a făcut cu banii partidului, cu banii mei şi cu contribuţia unor buni prieteni. Nu s-au folosit banii contribuabililor, nu s-a luat nici o sumă de la bugetul local, că şi aşa este sărac. La fel s-a procedat şi la Sărbătoarea Caşului, toate activităţile culturale făcându-le în exclusivitate cu cheltuieli extrabugetare, provenite în general din sponsorizări”.
Am fi vrut să mai aflăm şi alte lucruri, de exemplu cum au fost învoiţi de la şcoli, odată reveniţi acasă la ora unu noaptea, copii care au asigurat programul artistic din spatele primăriţei, elevi cărora, anumiţi profesori le-au pus absenţe în catalog, deşi era clar unde şi în ce scop lipsiseră. N-am mai putut deoarece primăriţa şi vicele se grăbeau să împartă, în şcoli, de 8 martie, profesorilor şi – ATENŢIE!!! – elevilor de gimnaziu, calendare şi “felicitări cu noroc” cu textul: “Ziua de 8 martie ne oferă prilejul de a vă spune cât de mult însemnaţi pentru noi. La mulţi ani!”. Ce gest frumos!
Eram cât pe ce să cădem în capcană, reproşându-ne singuri cât de cârcotaşi şi de răi suntem, dacă în partea de jos a cărţii poştale de hârtie nu am fi observat o menţiune, pe post de semnătură: “Preşedinte PNL jud. Botoşani: deputat dr. Liviu Câmpanu; candidat la funcţia de primar: Vamanu Margareta”. Hopa, hopa! Campanie electorală în şcoli, pe faţă, lucru interzis de lege, după câte ştim, despre care autorităţile, de la poliţia locală şi până la Inspectoratul Şcolar Judeţean ar trebui să se autosesizeze.
Să menţionăm, în final, că am întâlnit elevi care ne-au confirmat că s-au împărţit în clasă felicitări şi calendare PNL de către persoane care lucrează la Primăria Frumuşica. Mai mult, nici femeile care au intrat de 8 martie în posesia unor astfel de “atenţii”, nu au fost prea impresionate. “În prima secundă am avut impresia că este un gest frumos, caracteristic anotimpului şi Zilei Femeii. Dar când am văzut menţiunea electorală din partea de jos a felicitării, mi s-a făcut scârbă”, ne-a spus o localnică cu braţele pline de flori primite, evident, de la persoane din afara Primăriei Frumuşica. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Egner - un reformat politic afon la activitatea Filarmonicii
Îşi rotunjeşte veniturile cu săpăturile de salvare
instituţia a câştigat anul trecut 10.000 lei de la Mall veniturile nu stau în taxa de vizitare, un bilet costând doar 1 leu
Cuţul şchiop
Ioan Rotundu
Pentru că i-a pus la plată, reclamagii şi-au rărit rândurile
La toamnă vom avea drumuri judeţene modernizate
O nouă provocare pentru iubitorii de film
Comentariul comentariilor (LXXII)
(Ioan Rotundu)
E.ON Gaz ne ameţeşte de cap, dar ne ia banii
Un păcălit îşi ia concediu din cauza lui Jugaru
Adriana şi Silviu, un cuplu cu cântec
Termica somată de Apa Grup
Primăria Mihai Eminescu va fi acţionată în judecată
Pedepse colective pentru părinţi, de tip comunist, aplicate de şcoli
Proiect aproape de final
Condiţii de acordare a alocaţiei elevilor cu vârsta peste 18 ani
Schimb de bărbaţi
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 12 martie
Carnet auto în condiţii avantajoase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog