Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26315
De la 07 Ianuarie 2003
108299666

Primarul Andrei a rupt blestemul asupra bulevardului Eminescu

  • Ioan Rotundu
  • 22 August 2021, 16:00
Primarul municipiului Botoşani, socialistul Cosmin Andrei, a declanşat operaţiunea de refacere a trotuarelor care străjuieşte bulevardul Mihai Eminescu, cel mai reprezentativ bulevard pentru municipiul Botoşani.
Deja trotuarul drept, pe sensul de mers spre Iaşi, s-a refăcut integral pe segmentul cuprins între str. Nicolae Iorga şi Octav Onicescu, noile pavele, în trei culori, fiind aranjate geometric într-un mod plăcut ochiului.
Iar noile pavele par a fi mult mai rezistente decât cele vechi, lucrarea în ansamblul ei fiind mult mai atent executată, trotuarul fiind perfect plan şi fără denivelările în care să se adune apa de la ploaie.
Ce lipseşte, sunt pistele pentru biciclete şi trotinete. Dar, probabil, lucrările s-au efectuat conform vechiului proiect, un proiect nou însemnând şi costuri suplimentare.
Acum se lucrează la trotuarul de pe partea stângă a sensului de mers spre Iaşi. Dacă ulterior acestor modernizări nu se va mai permite accesul autoturismelor pe trotuar, lucrări de canale fără a fi obligat beneficiarul să refacă terenul la forma iniţială, faţa bulevardului Mihai Eminescu va deveni o mândrie a orajului nostru iar blestemul care a st6ăruit vreme de peste20 de ani asupra acestei artere de circulaţie se va destrăma definitiv.
Da, vreme de peste 20 de ani bulevardul Eminescu a fost supus blestemului incompetenţei administraţiei oraşului şi corupţiei. Modernizarea trotuarelor bulevardului a fost iniţiată de primarul socialist Florin Egner în mandatul 2000 – 2004. Lucrarea a fost finalizată sub primarul liberal Cătălin Flutur, dar finalizată prost, lucrare de mântuială şi jaf asupra fondului alocat lucrării, numele cel mai vehiculat în spectrul corupţiei fiind al fostului viceprimar liberal Romulus Eram.
Pentru că lucrarea a fost prost executată, primarul Cătălin Flutur a fost nevoit să o refacă aproape integral. Numai că şi operaţiunea de refacere s-a executat prost calitativ. Pavelele şi plăcile de chinezeşti de proastă calitate degradându-se în scurt timp.
Lipsa de implicare a poliţiei comunitare care n-a luat măsuri ca autoturismele să nu mai circule sau să fie parcate pe trotuar, calitatea proastă a materialului folosit şi lucrul de mântuială au făcut ca trotuarele să devină pentru pietoni un calvar.
Iată că i-a fost dat primarului socialist Cosmin Andrei să rupă blestemul atras asupra acestui bulevard de colegul său socialist Florin Egner, să-l înnobileze şi să-l transforme într-o mândrie a urbei noastre.
De multe ori m-am întrebat ce caută Cosmin Andrei la PSD, că feleşagul lui nu seamănă deloc cu cel al bolşevicilor din acest partid?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum suntem jefuiţi de către societatea Nova Apaserv
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii:Promisiune de căsătorie
Horoscopul săptămânii 23 – 30 august 021
Iniţiatică culturală de profund respect pentru valorile literare botoşănene
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Răspunsul, educativ, dat de prof. Botezatu epigonilor săi
Protest timid la adresa conducerii IŞJ Botoşani
Explozie de lucrări la drumurile judeţene şi naţionale
Ioan Rotundu
Cazul sesizat de Pitorac a ajuns să fie cercetat penal
Ioan Rotundu
Nostalgii gastronomice după micii de altădată
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă