Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11625
De la 07 Ianuarie 2003
122871692

Primarul Luchian a venit cu precizări asupra OZN-ului văzut

  • Ioan Rotundu
  • 4 January 2018, 23:00
În dimineaţa zilei de 3 ianuarie a fost sunat de către primarul comunei Hlipiceni, inginerul agronom Marian Luchian, pentru a-şi declara nemulţumirea faţă de cele apărute în presa naţională şi locală, inclusiv în publicaţia de faţă.
Reamintesc că în dimineaţa celei de-a doua zi de Crăciun, la ora 5.35, aflându-se cu soţia în curtea casei, primarul a văzut şi fotografiat o pată de lumină ce avea forma unei picături de apă inversate sau, cu puţină fantezie, forma unui balon cu nacelă. Primarul a postat pe pagina sa de Facebook fotografia realizată şi a scris în jurul a zece rânduri ce reprezintă pata de lumină.
Postarea primarului a atras atenţia reporterului botoşăneană Cosmin Zamfirache, corespondent la Adevărul.ro Zamfirache a trimis un reportaj la Adevărul din care se înţelegea că primarul a văzut un OZN, faţă de care el şi soţia s-au înspăimântat. Reporterul chiar l-a citat pe primar cu expresia „a fost ceva înfiorător” iar despre soţia acestuia a afirmat că s-a refugiat în casă şi a luat copii în braţe pentru a-i apăra de eventualii extratereştri. Titlul din articolul publicat în Adevărul cuprindea formula OZN. Articolul din Adevărul a fost preluat şi se alte publicaţii, de televiziuni naţionale, toate folosind formula OZN.
Pornind de la ce a văzut primarul, eu am scris un comentariu şi am explicat de ce el nu putea vedea un OZN ci doar un fenomen optic. Dar, primarul s-a simţit deranjat şi a simţit nevoia să mă sune să-mi explice că el n-a văzut un OYN, ci o pată de lumină care i s-a părut curioasă, motiv pentru care a fotografiat-o. A mai susţinut că el n-a afirmat niciodată că ar fi văzut un OZN şi că era treaz şi nu cu aburii de alcool în cap.
Îmi pare rău pentru primar, dar n-a înţeles sensul comentariului meu. Eu nu am afirmat că ar fi văzut un OZN, afirmaţia aparţine celor de la Adevărul. Expresia cu „aburii de alcool” aparţine unui comentator pe Facebook care ne-a ironizat ca moldoveni, ştiut fiind că un studiu privind consumul de alcool a stabilit că moldovenii sunt pe locul doi la nivel de ţară, după olteni. Eu mi-am pus doar întrebarea ce căuta la acea oră, când sătenii dormeau duşi după cheful din prima zi de Crăciun, în curtea casei.
Până la urmă, lucrurile s-au clarificat, dar „senzaţionalul” creat pe seama sa nu mai poate fi anulat.
Primarul se afla la acea oră matinală în curtea casei pentru că se pregătea să plece la Piatra Neamţ cu formaţia de căiuţi albaştri pentru a participa la un festival de datini şi obiceiuri. Pata de lumină a apăru spre Est, în direcţia localităţii Călăraşi, exact cum am presupus şi eu în comentariul scris. Pata a fost statică, a apărut la început palidă, a prins luminozitate, după care s-a diluat dispărând.
Aşadar, afirmaţia mea că primarul a văzut un fenomen optic creat de razele Lunii prin reflexia lor într-un strat de vapori cu densităţi diferite, la acea oră Luna aflându-se spre Vest şi spre apus, se confirmă.
Clarificând aceste aspecte, primarul a recunoscut că nu are prea multe cunoştinţe despre fenomenele astronomice. N-are decât pe viitor să fie mai atent cum îşi mediatizează propriile viziuni sau păreri pentru a nu mai lăsa loc speculaţiilor. Îi plină lumea de căutători ai senzaţionalului, mai ales când nivelul de cultură generală este într-o scădere alarmantă iar numărul credulilor în creştere.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Surpriză profesională
Horoscopul zilei de 5.01.2018
Noile reguli metodologice in domeniul taxelor si contributiilor la Fondul pentru Mediu
Iohannis participa vineri la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii
Comitetul Executiv al PSD se reuneste luni la sediul partidului.
Pe agenda, o posibila restructurare a Guvernului
Pana in primavara trebuie sa stabilim cine este prezidentiabilul PSD, trebuie sa-l aparam cu dintii
PSD nu are tabere, pentru ca PSD nu este partid de lider
Polonia si Ungaria vor sa infiinteze Banca Visegrad
De ce vrea premierul Tudose restructructurarea Guvernului
Premierul Tudose isi doreste restructurarea Guvernului, nu o simpla
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog