Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11701
De la 07 Ianuarie 2003
122871768

Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, arestat preventiv

  • "Este incredibil ce se intampla. Functia de primar este considerata acum pericol public"/ Badescu a lesinat dupa ce a facut declaratii, in timp ce pleca de la tribunal
  • 4 March 2015, 23:00
Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis, miercuri, magistratii Tribunalului Ploiesti. Dupa ce a facut o scurta declaratie jurnalistilor, Badescu a lesinat in timp ce parasea sediul tribunalului.
De altfel, miercuri dimineata, edilul, retinut marti de procurorii DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu, a fost dus cu ambulanta la sediul Tribunalului Prahova.
Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Alexandru Baloi, a declarat pentru AGERPRES ca Badescu a fost preluat de o ambulanta cu medic pentru a fi transportat la instanta.
"I s-a facut o externare de etapa, ceea ce inseamna ca, daca starea acestuia se depreciaza in functie de anumiti factori, atunci, in functie si de decizia instantei, el poate reveni in spital, fara a mai trece prin procedurile impuse la Unitatea de Primiri Urgente", a explicat Baloi.
De asemenea, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, Daniel Nicolae, a aratat ca ambulanta cu medic nu a ramas la Tribunal, dar, daca va fi nevoie de asistenta medicala, se va interveni la solicitare.
Iulian Badescu a fost internat, marti seara, la Sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, lui facandu-i-se rau la scurt timp dupa ce a fost retinut si scos din sediul DNA pentru a fi transportat in arest.
Surse medicale au declarat presei ca primarul Ploiestiului a fost dus, initial, la spitalul din municipiul Campina, oras in care se afla arestul IJP Prahova, aici constatandu-se ca are tensiunea si glicemia crescute si fiind ulterior transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti.
Primarul Iulian Badescu era cunoscut dinainte ca avand unele probleme de sanatate, el fiind bolnav cronic.
Dupa aflarea deciziei judecatorilor, inainte sa i se faca rau, Badescu a declarat ca "este incredibil ceea ce se intampla", ca procurorii nu au nicio alta proba in afara unei declaratii a finantatorului Petrolului, Daniel Capra, catalogand justitia drept una "sovietica".
"Nu exista nicio alta proba. Este o justitie sovietica. Nu inteleg de ce in Romania se intampla aceste lucruri", a spus Badescu.
El a aratat ca functia de primar este considerata in prezent "un pericol public". "Eu ca primar sunt considerat pericol public. Functia de primar este considerata acum pericol public", a mentionat edilul.
De asemenea, el sustine ca "probabil" procurorii se asteapta ca prin exercitarea acestei presiuni, el sa dea declaratii cu privire la alte persoane. "Este incredibil. Nu-mi explic cum se intampla asa ceva, probabil ca domnii procurori pun presiune si se asteapta de la mine sa spun ceva despre cineva. Nu vor primi asa ceva", a adaugat Badescu.
Decizia instantei cu privire la arestarea preventiva a primarului Badescu nu este definitiva.
Edilul a fost retinut marti de procurorii anticoruptie, dupa sapte ore de audieri, intr-un dosar privind infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Empanadas cu praz
Bancul zilei: Poligamia
Horoscopul zilei
Botoşani/Răchiţi: Fostul primar considerat ţap ispăşitor pentru suma de 5,185 miliarde lei
Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, ar fi fost batut in arest
Nu exista nicio dovada ca fiul meu este calaul Statului Islamic
DNA în conflict: cu premierul Victor Ponta
Acuzat că a creat o confuzie grava in opinia publica prin aceea ca pune la indoiala datele prezentate la bilantul DNA
Dan Diaconescu, incarcerat la Penitenciarul Rahova
Romanii nu mai au incredere in justitie, eu nici atat
Valcov: Reducerea TVA va fi anuntata cu o luna inainte de a fi aplicata
Finantele modifica procedura de administrare a contribuabililor mari si a celor mijlocii
Salariile unor directori si administratori de companii de stat nu vor mai putea fi limitate
Victor Ciorbea s-a sesizat din oficiu si face ancheta in cazul Ridzi
Gâgă umilit de primarul Portariuc
Ioan Rotundu
Zornăit de cătuşe DNA la uşa firmei deputatului Gireadă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog