Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13303
De la 07 Ianuarie 2003
112835149

Primarul Târzioru acuzat că a pus de-o spălătorie auto sub pereţii muzeului

  • Ioan Rotundu
  • 2 February 2018, 23:00
Un mail primit pe adresa redacţiei ne informa că la Săveni, primarul PSD Relu Târzioru a eliberat abuziv o autorizaţie de construcţie a unei spălătorii auto chiar sub peretele din spate al Muzeului de arheologie din oraş. În perioada august – septembrie anul trecut spălătoria a intrat în funcţiune iar apa care se scurge de la spălatul maşinilor se infiltrează în galeriile aflate la subsolul clădirii muzeului şubrezind rezistenţa clădirii care este monument istoric.
Pentru că sesizarea mi s-a părut a fi prioritară agendei noastre de lucru, ieri m-am deplasat la Săveni pentru a vedea la faţa locului cum stau lucrurile. M-am oprit direct la Muzeu şi am discutat cu custodele Emil Caranica. De la acesta am aflat că amplasarea spălătoriei auto la doar 6 metri de zidul clădirii muzeului a fost stabilită de specialiştii veniţi din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani împreună cu directorul Muzeului Judeţean Botoşani Aurel Melniciuc, muzeul din Săveni fiind o secţie a Muzeului judeţean.
Studiile de specialitate şi modul în care a fost construită spălătoria auto au garantat că nu va fi afectată cu nimic clădirea muzeului, susţine custodele Emil Caranica. În ce priveşte galeriile de sub clădire, un fel de beciuri căptuşite cu piatră, nu sunt inundate şi nici nu s-au semnalat infiltraţii de apă.
Este adevărat că terenul pe care s-a ridicat spălătoria aparţine de Primăria oraşului Săveni şi că primarul Relu Târzioru a emis autorizaţie de construcţie dar, dar, susţine custodele, totul s-a făcut cu respectarea legii. Caranica ar fi preferat ca pe acest teren să se fi amenajat un părculeţ în care să poposească vizitatorii muzeului dar autorităţile administraţiei locale şi judeţene au luat o altă decizie. Aşadar, sesizarea primită s-a dovedit a fi nefondată.
Şi dacă tot am ajuns în Săveni, am stat de vorbă cu câţiva cetăţeni despre cum privesc ei activitatea primarului. Cu excepţia unuia, toţi ceilalţi apreciază activitatea primarului şi preocuparea lui în administrarea oraşului. Fostul cinematograf ajuns ruină arată acum ca o bijuterie arhitectonică, parcul care-l înconjoară a fost de asemeni reamenajat cu alei de acces şi bănci pentru odihnă iar spaţiile verzi sunt acum îngrijite, vechile bălării dispărând din memoria vizuală ia săvinenilor.
Am mai aflat că primarul ar avea patima jocului de poker şi barbut. Mi s-a spus că sunt zile când intră în barul „La Radu”, situat nu departe de primărie, unde joacă poker sau barbut până pe la miezul nopţii.
De vreme ce din casierie primăriei n-au lipsit bani, înseamnă că joacă pe banii săi şi nu pe bani publici, aşa că acest aspect îl priveşte pe primarul Târzioru şi eventual pe cei cu care joacă, dacă joacă cu adevărat.
Aş fi vrut să discut şi cu primarul Relu Târzioru dar mi s-a spus încă de la intrare că nu este în sediu. Pe la barul „La Radu” n-am trecut!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum continuă judecătorii să-l şicaneze pe Pitorac
Protejând-o pe Mihaela Lazăr care i-a devalizat contul firmei
Bancul zilei: Nedumerire conjugală
Horoscopul zilei de 1.02.2018
In PSD se discuta deja despre o remaniere guvernamentala
Ce tensioneaza din nou partidul
Ploi si vant, de vineri, in toata tara
Salarii scazute la bugetari:
expertii criminalisti incep protestul fata de scaderea veniturilor cu peste un sfert a veniturilor
Scandalul Microsoft: Parchetul General a sesizat Inspectia Judiciara inca din septembrie 2017
cu privire la Mihaela Moraru Iorga, procurorul de caz
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 2.02.2018
Dezvăluiri despre promiscuitatea morală a cuplului Stavăr㠖 Stâncescu
Ioan Rotundu
O ordonanţă emisă de procurorul Andrei Ostafie deschide cutia Pandorei
Practicienii în insolvenţă pot da iama prin contul firmei fără a răspunde pena
IPprofesor de la şcoala Tudora anchetat pentru gesturi şi limbaj porno
Ioan Rotundu
Marea noastră tragedie
Ioan Rotundu
Romania TV: Taieri de salarii pentru 40.000 de bugetari
Kovesi, prima reactie in scandalul Microsoft:
Ca sef de institutie nu am alte parghii la indemana decat sa sesizez Inspectia Judiciara, atunci cand un procuror greseste. / Nu este niciun motiv sa-mi dau demisia
Catrenul săptămânii
Preotul maniac, ierarhii ticăloşi şi educatorii nevolnici
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă