Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21484
De la 07 Ianuarie 2003
113025981

Primarul din Piatra Neamt, liberalul Chitic, trimis in judecata de DNA

  • intr-un dosar privind un schimb de terenuri
  • 1 February 2018, 23:00
Dragos Victor Chitic, primarul liberal din Piatra Neamt, a fost trimis in judecata de DNA, impreuna cu alte persoane intr-un dosar privind un schimb de terenuri prin care municipiul ar fi fost prejudiciat cu aproape 1,1 milioane lei.
Chitic, viceprimar in perioada in care au avut loc faptele acuzate de procurori, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, de aceeasi infractiune fiind acuzat si Vasile Visan , fost serectar al primariei.
De asemenea, vor mai fi judecati, pentru complicitate la abuz in serviciu, Marin Bordei, fost sef al Serviciului Administrare Patrimoniu, Vasile Zapor, expert evaluator, notarul Alexandru Casapu si omul de afaceri Mihai Apopii.
Comunicatul DNA:
"In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 20-28 ianuarie 2010, inculpatii Chitic Dragos Victor si Visan Vasile, in calitatile mentionate mai sus, beneficiind de ajutorul inculpatului Bordei Marin, cu incalcarea dispozitiilor legale, au semnat si avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de catre Consiliul local Piatra Neamt, a unei hotarari prin care a fost inventariata, la o valoare mult diminuata, o suprafata totala de 21.055 mp teren de pe raza municipiului.
In baza acelei hotarari, in data de 18 februarie 2010, a fost incheiat un contract prin care Consiliul local Piatra Neamt, reprezentat de inculpatii Chitic Dragos Victor si Visan Vasile, a cedat inculpatului Apopii Mihai proprietatea suprafetei mentionate mai sus, evaluata la suma de 576.278 lei in schimbul unui teren in suprafata de 11.156 mp situat pe raza aceluiasi municipiu, evaluat la suma de 973.629 lei.
Acest contract a fost incheiat in conditiile in care inculpatii Chitic Dragos Victor si Visan Vasile cunosteau ca aceasta operatiune era din punct de vedere economic defavorabila municipiului si privea inclusiv o suprafata de teren care facea parte din domeniul public al localitatii.
Diferenta de valoare, respectiv suma de 397.351 lei, a fost achitata de municipiul Piatra Neamt inculpatului Apopii Mihai la data de 27 ianuarie 2015.
Evaluarea terenurilor ce apartineau primariei Piatra Neamt a fost realizata de inculpatul Zapor Vasile, in calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma totala de 1.089.170 lei, cunoscand ca rapoartele sale vor fi determinante pentru incheierea contractului de schimb mentionat mai sus, autentificat de notarul public Casapu Alexandru. Acesta din urma a autentificat contractul respectiv cu incalcarea dispozitiilor legale, in conditiile in care cunostea ca una dintre suprafetele ce facea obiectul schimbului (9.874 mp), facea parte din domeniul public al municipiului Piatra Neamt.
Prin aceste demersuri, a fost produs municipiului Piatra Neamt un prejudiciu in valoare de 1.089.170 lei care constituie totodata un folos necuvenit pentru inculpatul Apopii Mihai.
Municipiul Piatra Neamt a comunicat ca se constituie parte civila in prezenta cauza in vederea recuperarii prejudiciului.
In cauza s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin inculpatilor Casapu Alexandru, Visan Vasile, Bordei Marin si Chitic Dragos Victor.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bacau, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza. "
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Polonia: Senatul a aprobat controversatul proiect de lege privind Holocaustul
Raluca Turcan ramane liderul deputatilor PNL; a castigat in cursa cu Adriana Saftoiu
Timis: Un copil a fost batut in scoala de parintele altui elev
Ministrul energiei, intrebat daca si-a schimbat furnizorul de electricitate:
Nu stiu, nu ma ocup eu de chestia asta, se ocupa nevasta-mea
Anton Anton, noul ministru al energiei: Toate prioritatile mele sunt legate de investitii
Orice banut pe care il am il voi baga in investitii
Surse: Control OLAF la metroul Drumul Taberei pentru presupuse plati supraevaluate
Cine face parte din conducerea Camerei Deputatilor si Senatului
Surse: Ionut Misa, in carti pentru sefia ANAF
Bancul zilei: Azizudine de nou angajat
Horoscopul zilei de 1.02.2018
Marea noastră tragedie
Ioan Rotundu
Verificari la DIICOT dupa dezvaluirile jurnalistului Catalin Tolontan
A fost sesizata Inspectia Judiciara
Lia Olguta Vasilescu: Scaderi salariale intre 10% si 40% pentru "foarte putini" bugetari
Primarul Târzioru acuzat că a pus de-o spălătorie auto sub pereţii muzeului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă