Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1104
De la 07 Ianuarie 2003
76678135

Primarul, neiertător până şi cu propriul consilier

  • 2 July 2009, 23:00
Cunoscut ca fire intransigentă, care nu tolerează greşelile angajaţilor primăriei sau ai săi personal, primarul Constantin Pitorac şi-a dovedit încă o dată verticalitatea în aceste zile. El a renunţat, fără să clipească la serviciile primului său consilier personal, economistul Dorel Cordoş căruia, chiar în dimineaţa zilei de miercuri, i-a solicitat demisia.
După ce, în legislatura trecută, fostul primar şi-a angajat secretar „pentru a fi consiliat în probleme personale şi sexuale”, secretar de a-l cărui nume nu s-au legat decât câteva „afaceri” discutabile girate la nivelul primăriei, precum vânzarea pe câteva sute de euro şi în propriul interes a imensului teren pe care se află blocul garsonierelor ruine, actualului prim edil i s-a dus deja vestea că nu iartă nici o greşeală.
De acest lucru s-a convins recent şi controversatul Dorel Cordoş, personaj a cărui afaceri, în trecut, nu prea s-au legat şi care, acum putem să o spunem deschis, era privit cu suspiciune chiar de mulţi angajaţi din interiorul primăriei. Probabil că, în timp, primarul Constantin Pitorac şi-a dat şi el seama de faptul că alegerea făcută în urmă cu un an nu a fost una din cele mai fericite şi, chiar dacă nu am aflat prea multe date concrete, ni s-a spus totuşi că, cel mai până ieri consilier personal al edilului de Flămânzi, umbla cu nişte prostii de-ţi stă mintea ba, mai mult, în ultimul timp, mă cam ocolea.
„Eu, de la început, i-am atras atenţia să nu încerce să mă tragă pe sfoară, că nu va fi bine. Am simţit faptul că avea tendinţa de a face trafic de influenţă şi din această cauză, i-am solicitat chiar în această dimineaţă (miercuri – n.r.) să-mi trimită demisia. Intenţionez să-mi iau alt consilier pe probleme sociale, un om corect, cu care să lucrez aşa cum trebuie”, a declarat, oficial, primarul Constantin Pitorac, referitor la demiterea consilierului personal Cordoş.
Şi în Primăria Flămânzi, noutatea era percepută în pod pozitiv, cel puţin la adresa primarului. Deşi poziţia sa din primărie este una oarecum conflictuală vizavi de raporturile de serviciu cu primarul de Flămânzi, secretarul Paraschiva Viciriuc a afirmat: „nu pot comenta relaţiile avute cu fostul său consilier personal dar, indiferent ce s-ar spune, actualului primar nu i se poate reproşa că nu este un om extrem de corect. Iar dacă cineva riscă să fie surprins într-o altă postură, încercând să încalce legea sau să obţină vreun folos necuvenit, cu siguranţă va avea de suportat consecinţe serioase”.
(B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medicii specialişti din policlinică nu respectă programul
De la 1 iulie preşedinţia UE este asigurată de Suedia, care vrea să ajute justiţia română
Podul de lemn de la Chiţoveni, intenţie de reabilitare
Logică cazonă
Tensiunea Monicăi
Proba de sport la Bac s-a luat şi pe bani
S-a făcut repartiţia pe licee
Noul sistem de verificare a datelor cetăţenilor români din străinătate
2 iulie 2009- 505 ani de la moartea Marelui Domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt
„Monitorul Oficial” din România “denunţă” SIS-ului lui Voronin pe basarabenii cu dublă cetăţenie
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 3 iulie
Un bilanţ al pagubelor provocate de grindina ce s-a abătut asupra judeţului
Ţâbuleac vrea să „usuce” praful făcut de cei de la Apa Grup
Filială a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural la Botoşani
Expoziţii de grafică, pictură şi felicitări ale tinerilor din Penitenciarul botoşănean
Şeful CJ Botoşani a renunţat la mici şi hramuri pentru Ştefan Luchian
Coadă la uşa prefectului… de ziua sa
are de acum încolo cu ce să îi boxeze pe subordonaţii indisciplinaţi
Salariile celor de la DGASPC fac gaură în bugetul CJ Botoşani
Românul şi anonimatul
De cinzeci de bani regrete
în loc de cincizeci de bani plătesc 59,5 lei taxa de deblocare ca să nu plătească taxa de parcomat, proprietarii de autoturisme botoşăneni parchează alandala
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă