Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19554
De la 07 Ianuarie 2003
93931238
Primul Congres al Partidului Miscarea Populara:

Elena Udrea a fost aleasa presedintele PMP

  • 8 June 2014, 23:00
Elena Udrea a fost aleasa, sambata, presedintele Partidului Miscarea Populara, in cadrul primului congres al formatiunii. In cursa pentru conducerea partidului se inscrisesera initial 5 candidati, insa 3 dintre ei au renuntat chiar in ziua congresului, lupta finala dandu-se intre Elena Udrea si Daniel Funeriu. Presedintele PMP Dambovita, Adrian Radulescu, s-a retras sambata dimineata din cursa pentru sefia PMP, anuntand ca o sustine pe Elena Udrea. Gelu Visan a fost al doilea candidat la conducerea PMP care s-a retras sambata din cursa, anuntandu-si sustinerea pentru Elena Udrea, iar Adrian Papahagi s-a retras si el, anuntand ca il sustine pe Daniel Funeriu.
Elena Udrea a fost aleasa in functia de presedinte al partidului, obtinand 742 voturi. Daniel Funeriu a intrunit 209 voturi.
Elena Udrea a declarat, dupa ce a fost aleasa presedinte al PMP, ca le promite reprezentantilor partidului ca vor schimba impreuna clasa politica, ca vor conta in alegerile prezidentiale din aceasta toamna si ca PMP va fi primul partid din Romania in 2016.
Udrea a multumit participantilor la Congres pentru "onoare, incredere si responsabilitate": "Sunteti cei mai buni si meritati cea mai buna echipa de conducere. Va promit ca vom schimba impreuna clasa politica, va promit ca vom conta in alegerile prezidentiale din aceasta toamna si vom fi primul partid din Romania in 2016", a spus ea, citata de Mediafax.
Dupa anuntarea rezultatului, Elena Udrea a primit un buchet de trandafiri rosii. Funeriu le-a multumit participantilor la Congres pentru voturile primite si a spus ca tinta sunt alegerile prezidentiale din toamna.
De asemenea, Elena Udrea a anuntat ca doreste ca Daniel Funeriu sa se alature echipei de conducere a partidului, in calitate de coordonator al comisiilor de specialitate, care vor fi infiintate in termen de 60 de zile.
La congresul de sambata au fost alesi si vicepresedintii, secretarul general si cei doi secretari generali adjuncti si a fost stabilita structura unui Consiliu Executiv National, viitorul organ de conducere al partidului, compus in total din 24 de membri. Printre cei care vor lipsi din conducerea partidului se numara Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi, informeaza Mediafax.
Secretarul general al PMP a fost ales Cristian Petrescu, care va fi ajutat de cei doi secretari generali adjuncti: Sergiu Diacomatu si Gelu Visan.
De asemenea, au fost alesi vicepresedintii PMP care vor avea alocate domenii de activitate: Stefan Vlaston (Strategii si relatii politice), Marin Anton (Politici publice), Nicolae Ivaschescu (Resurse umane), Florian Staicu (Comunicare si imagine), Gabriel Berca (Administratie), Florin Secara (Relatii cu mediul de afaceri si patronate), Petru Movila (Relatia cu societatea civila si sindicatele), Eugen Tomac (Romanii de pretutindeni), Cristian Preda (Relatii internationale).
Totodata, au fost alesi noua secretari executivi ai partidului, membrii Comisiei de Arbitraj si Integritate si cei ai Comisiei Centrale de Cenzori
Ora 16:42 Elena Udrea a fost aleasa presedintele PMP.
Ora 16:10 Votul pentru alegerea presedintelui PMP s-a incheiat, este asteptata anuntarea castigatorului.
Ora 13:40 Votul pentru alegerea presedintelui PMP a inceput.
Ora 13:36 Adrian Papahagi este al treilea candidat care s-a retras din cursa pentru sefia PMP, el anuntandu-si sustinerea pentru Daniel Funeriu.
Ora 13:20 Gelu Visan este al doilea candidat la conducerea PMP care se retrage sambata din cursa, anuntandu-si sustinerea pentru Elena Udrea, dupa Adrian Radulescu.
Congresul PMP se va desfasura sambata la sala A.I.Cuza de la Palatul Parlamentului, incepamd cu ora 11:00. Evenimentul va fi deschis cu melodia "Happy" cantata de Pharrell Williams.
Pentru functia de secretar general candideaza Cristian Petrescu iar pentru cele de doua functii de secretar general adjunct - una pe relatia cu teritoriul si cealalta pe cancelarie si logistica - Ionut Sergiu Diacomatu si Gelu Visan.
La functia de vicepresedinte pe Departamentul pentru strategii si relatii politice si-au depus candidaturile Teodor Baconschi, Ion Stefan Vlaston, Mihai Radu Cristescu si Adrian Papahagi iar pentru functia de secretar executiv aferent aceluiasi departament candideaza Corina Gheorghe si Vasile Gherasim.
Pentru functiile de vicepresedinte si secretar executiv pe Departamentul pentru Politici Publice candideaza Marin Anton si Adrian Radulescu.
La functiile de vicepresedinte si secretar executiv aferente Departamentului Resurse Umane candideaza Catalin Cristache si Nicolae Ivaschescu.
Pentru functiile de vicepresedinte si secretar executiv pentru Departamentul de comunicare si imagine candideaza Florian Dumitru Staicu si Ciprian Mihai Rogojan. Pentru ocuparea functiilor de vicepresedinte si secretar executiv aferente Departamentului pentru Administratie Publica si-au inscris candidaturile Gabriel Berca si Iorga-Claudiu Palaz.
La functiile de vicepresedinte si secretar executiv la Departamentul pentru relatii cu mediul de afaceri si patronate candideaza Marian Berdan, Mihail Florin Secara, Erich Gunter Wotsch, Florin Gheorghe.
La functiile de vicepresedinte si secretar executiv la Departamentul pentru relatii cu societatea civila si sindicatele candideaza Petru Movila si Mihaela Stoica.
Pentru functiile de vicepresedinte si secretar executiv la Departamentul romanii de pretutindeni candideaza Eugen Tomac si Dan Radu Zatreanu.
La functiile de vicepresedinte si secretar executiv aferente Departamentului de relatii internationale si-au inscris candidaturile Cristian Preda si Valerian Vreme. Candidatii pentru functia de presedinte si respectiv membru in Comisia de arbitraj si integritate a PMP sunt Rizia Tudorache, Edmond Talmacean, Neculai Enache, Catalin Constantin Mic-Voinea, Paul Toderica, Cornel Stirbet, Andrei Jean Falcescu.
Pentru functiile de presedinte si, respectiv, membru in Comisia Centrala de Cenzori a PMP candideaza Voicu Lepadatu, Simion Dumitru si Marian Albulescu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Avocatul materialist
Anunț Urban Serv
Bani de la Guvern pentru cămine culturale
Casa Alba: SUA au deblocat ajutoare financiare simbolice pentru Republica Moldova si Georgia
Diaconescu este candidatul Partidului Miscarea Populara la alegerile prezidentiale
Simona Halep a explicat de ce a plans la finalul meciului cu Maria Sharapova
Klaus Iohannis: Concluzia discutiilor din PNL este ca as fi o solutie pentru alegerile prezidentiale
Kyiv Post: Cinci lucruri care au trecut neobservate la investirea lui Petro Porosenko
Cea mai buna solutie este un "divort civilizat" intre Transnistria si Republica Moldova
Laurent Fabius: Uniunea Europeana nu este pregatita sa integreze Ucraina
Horoscopul zilei
Deputatul Șoptică spune că liberalii n-u vrut să-și murdărească mâinile cu Roșia Montană
Deputatul Tamara Ciofu alocă bani pentru copiii merituoși
Părăduirea banului public la Poliţia comunitară
Ioan Rotundu
Botoşani: Patronul Electroalfei contraatacă prin comunicate de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă