Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21907
De la 07 Ianuarie 2003
122881974
Prin aplicarea de sancţiuni colective, de tip comunist

Botoşani: Societatea Nova Apaserv instigă la acte de violenţă fizică

  • 19 June 2014, 23:00
Clienții operatorului botoșănean de apă s-au plâns oficial comisarilor de la Protecţia Consumatorului, acuzând abuzuri fără precedent din partea Nova Apaserv.
Reprezentanțșii operatorului de apă au decis în urmă cu două săptămâni că nu mai fac nicio concesie când vine vorba de adunat datoriile celor rău-platnici. Și după somații repetate, șefii Nova Apaserv au tăiat apa la 30 scări de bloc.
Această măsură a stârnit reacții dure din partea celor care își plătesc la timp apa consumată. Supărarea lor s-a concretizat în plângeri la Direcția de Sănătate Publică, la Protecția Consumatorilor și la toate forurile care puteau să sancționeze acțiunea celor de la Nova Apaserv. În doar câteva zile, au fost depuse la Protecţia Consumatorului zece astfel de reclamaţii.
,, Am primit reclamații la sediul Comisariatului, le-am înregistrat, este vorba de cei care sunt cu plata la zi, pentru că în mare parte ei sunt afectați de întreruperea pentru că ceilalți care nu au plătit probabil nu se sperie așa de tare. Noi o să cercetăm reclamațiile, ne adresăm celor de la Nova Apaserv să vedem în ce măsură găsim la ei înțelegere să poată da drumul. E vorba totuși de igienă, de sănătate, este o problemă a populației", a declarat Mirel Rogalschi, directorul adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani.
Măsura aplicată de societatea Nova Apaserv este una de sancţionare colectivă, de-a valma, a persoanelor aflate în culpă dar şi a celor corecte. La un bloc pe strada Tomoroveanu locatarii s-au îndreptat cu violenţă aupra a doi răi platnici. Numai că datornicul de pe scară, cu suma cea mai mare, familia Străinelu, a decedat de ani buni, apartamentul fiind părăsit. Societatea a continuat să factureze consum de apă şi să mărească artificial debitul.
Un alt locatar de pe aceeaşi scară, dator la bancă, a părăsit apartamentul confiscat de bancă şi a plecat de vreo doi ani la muncă în străinătate. Deşi încuiat, la apartamentul respectiv societatea a facturat consum de apă. Dar a sancţionat întreaga scară pentru două cazuri pentru care vina aparţine chiar oamenilor societăţii care n-au considerat vreme de ani de zile să verifice ce se întâmplă cu datornicii celor două apartamente.
La blocurile ANL Bucovina de asemenea câţiva locatari cu plata la zi au trecut la ameninţări faţă de cei cu datorii. Faptul că prin măsura luată, de sancţionare colectivă, în stil comunist, se poate ajunge la cazuri grave de violenţă, cei din conducerea societăţii Nova Apaserv să ia aminte că pot răspunde penal pentru instigare la violenţă.
În acelaşi timp, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, dacă chiar vreas să fie corect şi obiectiv cu botoşănenii, să trimită un control la societate şi să-i întrebe pe cei din conducere de ce au lăsat să se adune datori în timp de ani şi ani de zile fără a interveni în timp oportun şi să prevină datoriile uriaşe la care s-a ajuns în momentul de faţă.
Tot controlul să fie dispus în condiţiile în care preşedintele Ţurcanu nu are vreo obligaţie de partid sau de altă natură faţă de managerul Gabriel Cârlan (foto), cel care conduce acum destinele societăţii şi aplică sancţiuni represive de tip comunist. (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cugetarea preotului
Horoscopul zilei
Dreptul la replică remis redacţiei JURNALUL de către Sindicatul "Şoimul" din cadrul Poliţiei Locale Botoşani
Prognoza meteo pentru vineri
Gagauzia propune pedepse cu inchisoarea pentru promovarea unirii R.Moldova cu Romania
Academia Catavencu "isi suspenda activitatea editoriala"
Seful NATO: Numarul trupelor ruse la granita cu Ucraina a crescut
Secretarul american al Trezoreriei: SUA si tarile aliate, pregatite sa impuna noi sanctiuni
PDL si PNL contesta la Curtea Constitutionala legea Parteneriatului Public-Privat
Bercea Mondial nu a dorit sa faca declaratii procurorului
desi le spusese ziaristilor ca le-a dat bani lui Kovesi si Livia Stanciu
Mircea Basescu: Am fost convocat la DNA in calitate de suspect
Imi reprosez si eu anturajul
Traian Basescu: Va garantez ca nu a existat o interventie de a mea in cazul lui Sandu Anghel
Intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-ti apara fratele, aleg consolidarea justitiei
Când arta compromiterii este prost regizată
Ioan Rotundu
Copii de la sate premiați de deputatul Tamara Ciofu
,,Botoșaniul muzical,, de la Vis de Artist
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog