Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37309
De la 07 Ianuarie 2003
111345956

Principalele puncte ale declaraţiei finale a Summitului G8

  • 19 June 2013, 23:00
Summitul G8 de la Lough Erne, in Irlanda de Nord, s-a incheiat marti cu o declaratie finala, relateaza AFP, citata de Mediafax, care prezinta principalele puncte ale documentului. "Vom darama barierele comerciale la nivel national si in strainatate, rezistand protectionismului si incheind o serie de acorduri comerciale ambitioase. In particular, salutam deschiderea unor negocieri in vederea unui Acord comercial UE-Statele Unite", se arata in documentul final al reuniunii.
Ce mai prevad intelegerile din cadrul G8:
- SIRIA
Ramanem angajati in cautarea unei solutii politice pentru criza (...). Sustinem puternic decizia organizarii imediat ce este posibil a Conferintei de la Geneva privind situatia din Siria, cu scopul de a pune in aplicare comunicatul de la Geneva din 30 iunie 2012 ce defineste etapele-cheie, prima fiind un guvern de tranzitie cu puteri executive depline, format prin consimtamant reciproc. Serviciile publice este necesar sa fie pastrate sau restabilite. Acest lucru include fortele militare si de securitate.
Suntem foarte ingrijorati de amenintarea tot mai mare a terorismului si extremismului in Siria, dar si de natura tot mai pronuntat intercomunitara a conflictului (...). Indemnam autoritatile siriene si opozitia sa se angajeze in cursul Conferintei de la Geneva la distrugerea si expulzarea din Siria a tuturor organizatiilor si indivizilor afiliati Al-Qaida.
Condamnam orice utilizare de armament chimic in Siria si indemnam partile in conflict sa autorizeze accesul anchetatorilor mandatati de ONU (...) sa efectueze o ancheta obiectiva asupra acuzatiilor de utilizare de armament chimic.
Cei care vor fi gasiti vinovati de utilizarea de arme chimice vor trebui sa raspunda pentru actiunile lor. Insistam asupra necesitatii de a securiza depozitele de armament chimic din Siria, in asteptarea distrugerii acestora sub control international.
- ECONOMIE MONDIALA
Promovarea cresterii economice si crearea de locuri de munca este principala noastra prioritate (...).
Am convenit sa incurajam reluarea cresterii economice la nivel mondial sustinand cererea, consolidandu-ne finantele publice si recurgand la toate resursele de crestere.
- COMERT
Comertul si investitiile sunt motoarele-cheie ale cresterii economice mondiale, crearii de locuri de munca si dezvoltarii durabile (...). Vom darama barierele comerciale la nivel national si in strainatate, rezistand protectionismului si incheind o serie de acorduri comerciale ambitioase. In particular, salutam deschiderea unor negocieri in vederea unui Acord comercial UE-Statele Unite (...).
- FISCALITATE
Administratiile fiscale din lume este necesar sa schimbe in mod automat informatii cu scopul combaterii flagelului evaziunii fiscale (...). Indemnam toate jurisdictiile sa adopte si sa aplice aceasta noua norma mondiala imediat ce este posibil (...). Ne angajam sa dezvoltam un adevarat model mondial unic pentru schimbul automat multilateral si bilateral de informatii fiscale, pe baza sistemelor existente.
Este necesar ca societatile sa stie cine le detine in mod real, iar administratiile fiscale si autoritatile insarcinate cu impunerea respectarii legii este necesar sa fie in masura sa obtina cu usurinta aceste informatii. O proasta cunoastere a celui care controleaza, detine si beneficiaza in ultima instanta societati si alte entitati juridice, inclusiv trusturi, nu ii favorizeaza doar pe cei care incearca sa scape de fisc, ci si pe cei care incearca sa spele rezultatele crimelor lor (...).
Am convenit sa publicam planuri de actiune nationale pentru ca informatia despre detinatorii si beneficiarii reali ai societatilor si trusturilor sa fie accesibila administratiilor fiscale si autoritatilor insarcinate sa impuna respectarea legii, prin intermediul unor registre centrale (...).
Statele este necesar sa modifice reglementarile ce permit intreprinderilor sa isi transfere castigurile dintr-o tara in alta pentru a scapa de impozite, iar multinmationalele este necesar sa informeze autoritatile fiscale ce impozite platesc si unde. "Regulile fiscale internationale si nationale nu trebuie nici sa autorizeze si nici sa incurajeze multinationalele sa isi reduca impozitele la nivel mondial, si sa isi transfere in mod artificial castigurile in jurisdictii cu o slaba presiune fiscala".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Oferta Oanei Roman
Alertă alimentară: Fructe congelate cu virusul hepatic A
Dar Popescu ce preţ are?
Ioan Rotundu
În toamnă vreau să facem o reformă reală a aparatului public central
Portavocea ideologică a imperialismului rus ameninţă cu război Chişinăul
Oazu Nantoi: Nu mă ameninţaţi cu război la mine acasă
Cele mai importante amendamente adoptate la revizuirea Constituţiei
Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost adoptat de Comisia parlamentară
ce etape are de parcurs proiectul până la referendum
Modificarea Statutului parlamentarilor privind imunitatea, neconstituţională
Serviciu gratuit de informaţii juridice, implementat la bibliotecile din judeţ
Alune americane
Botoşani: Pelerinaj la sicriul cu duhovnicul Iustin Pârvu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă