Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8659
De la 07 Ianuarie 2003
122894308

Prisecaru îşi întinde mantia afacerilor asupra Botoşanilor

  • 12 September 2007, 23:00
Ne tot plângem că prin urbea noastră n-au venit şi investitori de anvergură, care să creeze locuri de muncă şi să contribuie la dezvoltarea economiei locale. Iată că omul de afaceri ieşean, Dănuţ Prisecaru, se mută tot mai mult cu afacerile în târgul nostru.
Născut la 20 septembrie 1967, ieşeanul Dănuţ Prisecaru a pus în oraşul natal bazele unei afaceri de amploare, el ajungând acum să fie privit ca un investitor important, care poate modela, sau participa la modelarea destinului economic şi social al Moldovei. Afacerile le-a pornit cu „Moldova Mall”. A vândut această afacere şi a pus bazele alteia noi, cunoscută sub numele de ”Moldova universal”. În anul 2006 această societate şi-a încheiat activitatea cu un profit net de 55,05 milioane RON, la un venit total de 131,02 milioane3 RON.
O altă firmă a sa „Alimentara SA”, a înregistrat, tot în 2006, un profit net de peste un milion euro, ca la cealaltă firmă „Turism Moldova”, profitul net să fie de peste 2 milioane RON, la venituri în sumă de 11,2 milioane RON.
Principalul său concurent pe piaţa afacerilor ieşene este omul de afaceri Iulian Dascălu, motiv pentru care Dănuţ Prisecaru caută să-şi dezvolte afacerile pe piaţa Botoşanilor, o piaţă încă virgină pentru marii investitori. Pentru început a cumpărat Hotelul Rapsodia. Deja se poate vedea că în această vară a extins o terasă spre Pietonalul Unirii. A procedat şi la modernizarea spaţiilor de cazare, dar încă are multe de făcut pentru a aduce hotelul la nivelul cerinţelor Europei civilizate.
Prisecaru are un program prin care, cu ajutorul unui credit bancar de patru milioane euro, să modernizeze bucătăria şi sala restaurantului dar şi să adauge un corp nou de clădire celei deja existente.
El s-a mai arătat interesat şi de a pătrundere în media botoşăneană. Deocamdată a venit cu postul de televiziune TELE’M, ce încă are o audienţă scăzută, fiind prins mai mult în mediul rural şi numai cu antenă parabolică.
Din primăvară, Dănuţ Prisecaru pare a fi hotărât să pornească investiţia la mall-ul ce consilierii locali au hotărât să fie ridicat pe terenul din vecinătatea Banc Post. Investiţia este evaluată la valoarea de zece milioane euro şi va fi una de impact. Însă sunt şi multe îndoieli cu privire la succesul ei. Investiţii de asemenea amploare nu par să fie rentabile la Botoşani, unde populaţia este încă săracă. Fraţii Bidaşcă, de la Pita, deja au început să-şi reorinteze afacerile spre construcţii şi servicii, imensele lor spaţii comerciale fiind călcate de tot mai puţini clienţi. Nici cei de la Danilux nu stau excelent, magazinele Fidelio nemaifiind aglomerate ca acum un an.
Huţu de la Ovissim se plânge că distribuţia îi merge tot mai prost, iar celebrele magazine alimentare M 29 la 50 ale fostului deputat Gheorghe Marcu şi-au închis uşile. Despre închiderea magazinului Altex se zice că ar avea drept cauză expirarea contractului de închiriere a spaţiului. Realitatea este alta. Afaceristul nemţean Dan Constantin Ostahie, patronul „Altex”, a înregistrat în 2006 o pierdere de 14,085 milioane RON (faţă de un profit de 22 milioane RON în 2005), la o cifră de afaceri de 748,2 milioane RON, cu 245,55 milioane RON mai mică decât în anul anterior. Tot anul trecut, personalul „Altex Impex” s-a redus cu 410 persoane (dintr-un total de 2.201).
Aşadar, ieşeanul Prisecaru vrea să pătrundă pe piaţa afacerilor din Botoşani, numai că momentul ales nu pare să-i fie prielnic. Dar, ca orice om de afaceri care se respectă, bănuiesc că a apelat la specialiştii în marketing, iar studiul de piaţă făcut este unul solid şi realist, nu un fel de pospăială, cum obişnuiesc să facă economiştii noştri botoşăneni, cu vastă experienţă acumulată în economia socialistă şi deveniţi peste noapte specialişti în economia de piaţă. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Scandal pe seama schimbării Corinei Hruşcă de la CCD
Sorescu efectuează prima vizită la Bucureşti, în calitate de prefect
Dezinteres tot mai ridicat pentru taberele şcolare
Anul şcolar se va deschide, dar reparaţiile nu vor fi finalizate peste tot
Tinerii arată timiditate în promovarea ideilor de afaceri
Camera de Comerţ vrea să-i scoată din amorţeală pe agenţii economici
Pentru generalul Negrescu a început numărătoarea inversă
Balada va reprezenta Botoşanii într-un festival internaţional
Poliţiştii de la frontieră se încalecă în control cu cei rutieri
Angajatori din alte judeţe au fost invitaţi Bursa locurilor de muncă
Când păpica vine din banul public, se înţeleg de minune
Ioan Rotundu
După ce le-a dat suta de euro, acum le-o cere înapoi
A scăzut numărul accidentelor de muncă
Rodica Huţuleac, directorul CJAS, va fi ridicată de pe scaun
Patron grec prins cu blugi contrafăcuţi
Pieton şi şofer sub influenţa alcoolului
Primarul care a adus secretara în situaţia „de-a răsturna căruţa”
(Cârcotaşul)
Programul TELE'M Botoşani, joi, 13 septembrie
Elvira Deatcu este in conflict cu toata lumea
Horoscop
Fază ratată
Cum puteţi beneficia de un masaj la domiciliu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog