Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
841
De la 07 Ianuarie 2003
80693001

Pro Tv continuă campania “Tu ştii ce mai face copilul tău?”

  • 22 October 2007, 23:00
Dupa ce a lansat intrebarea “Tu stii ce mai face copilul tau?” si a atras atentia intregii tari cu reportaje care i-au avut in centrul atentiei pe copiii parasiti de parintii aflati la munca in strainatate si neprotejati de sistemul deficitar al Romaniei, Pro Tv trage un nou semnal de alarma in legatura cu starea invatamintului romanesc. Exista elevi care isi injura profesorii, copii care se bat si se omoara intre ei, dar si elevi pentru care nici un sacrificiu nu e prea mare atunci cind vine vorba de scoala, copii care n-au uitat ce inseamna respectul si aprecierea si profesori care nu se lasa intimidati de nimic si continua sa creada ca meseria lor e una aleasa. Si pentru unii si pentru ceilalti, Stirile Pro Tv lanseaza o noua serie de reportaje care vor face o radiografie la sânge a situa]iei de criză din învăţămîntul romanesc.
Reporterii Pro Tv au bătut ţara în lung şi-n lat şi au descoperit alarmant de mulţi copii care îşi doresc din suflet să înveţe, dar nu au unde. Telespectatorii Ştirilor Pro Tv vor afla poveştile dramatice ale unor micuţi care străbat kilometri întregi pe jos prin ploaie, ninsoare sau arşiţă numai ca să ajungă într-o cămăruţă fără curent electric sau încălzire, dar pe care o numesc cu multă bunăvoinţă şcoală. Unii dintre aceştia sunt elevi străluciţi, cu note mari, care ar putea deveni oamenii de ştiinţă de mîine, dar care îşi împart timpul între dusul animalelor la păscut şi orele de matematică.
La fel de miscatoare sunt şi istoriile unor copii cărora le este pur şi simplu frică să meargă la şcoală din cauza dascălilor agresivi sau a găştilor care fac legea în unele instituţii de învăţămînt. De cealaltă parte sunt cazurile profesorilor care şi-au pierdut autoritatea în faţa copiilor pe care ar trebui să-i pregătească pentru ziua de mîine şi care de foarte multe ori sunt atît de sărăcăcios îmbrăcaţi încît elevii nu le sorb cu nesaţ cuvintele, ci îi privesc ironic din bănci.
Sunt doar o parte dintre poveştile care zguduie sistemul romanesc de învăţămînt, povesti filmate de operatorii Pro Tv Sergiu Matei, Jolt Vago, Dalila Dulheriu, Andrei Captarenco si Camil Jijeu care vor fi prezentate de reporterii Stirilor Pro Tv Paula Herlo, Liviu Alexandrescu, Alex Dima si Carmen Avram. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prefectul dă o nouă lovitură de imagine
mediator în problema societăţii Apa Grup
Descoperiri arheologice pe terenul mall-ului din Botoşani
Drăguş vrea să-şi motiveze colegii la europarlamentare
Apa Grup va claca din cauza datoriilor instituţiilor bugetare
Liberalii ironizează încercările membrilor PLD de a fi luaţi în seamă
Efectele supradimensionării asociaţiilor de proprietari
Mai trebuie mulţi bani pentru aparatul de radioterapie profundă
Scandalul – hrană spirituală şi valoare etalon
Ioan Rotundu
SJP încearcă să-şi doteze sediul cu rămăşiţele altora
Oprişanu speră ca ministerul să verse punga cu bani în Botoşani
Noapte albă organizată de AJT la Botoşani
Condiţiile accesării creditelor prin AJOFM nu sunt deloc atractive
Elevii au descoperit rostul psihologului şcolar
Centru de Resurse pentru Educaţia Inclusivă
Măi, să fie, avem 15 m.p. de spaţiu verde pe cap de botoşănean!
S-a aprobat finanţarea pentru modernizarea Parcului Eminescu
Comunicat de presă
Horoscop
Să nu creaţi panică
Omul este pornit pe găurit... dacă aveţi ce!
Program TELE’M Botoşani, marţi, 23 octombrie
Anunţ important
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă