Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6813
De la 07 Ianuarie 2003
101954768

Probleme cu numirea şefului la Finanţe

  • Ioan Rotundu
  • 22 July 2011, 23:00
Într-un comentariu anterior, intitulat “Linşaj mediatic iminent”, postat pe blog în 30 ianuarie a.c., făceam referire la luptele din culise care se duc pentru ocuparea postului de şef la Finanţe. PDL-ul, prin vocea preşedintelui Cătălin Flutur a declarat că desemnatul lor pentru şefia Finanţelor botoşănene este ec.dr. Radu Ţurcanu. Se ştie că Radu Ţurcanu a mai fost şeful Finanţelor în mai multe rânduri, anul trecut fiind schimbat din această funcţie printr-o manevră politică purtată la Bucureşti de către liberalul Florin Ţurcanu. De precizat că Radu Ţurcanu şi Florin Ţurcanu sunt din aceeaşi localitate, Suliţa, iar pe deasupra şi cumetri.
Numai că de o bună bucată de vreme relaţiile dintre cei doi s-au deteriorat. Mai exact, Florin Ţurcanu i-a reproşat lui Radu Ţurcanu, că în perioada campaniei alegerilor locale n-a sprijinit PNL-ul, care l-a pus în funcţia de şef la Finanţe şi nici n-a contribuit financiar, aşa cum au făcut ceilalţi şefi de instituţii desemnaţi în funcţie de către PNL.
Radu Ţurcanu este perceput ca fiind omul de încredere al lui Flutur. Numai că cineva din PDL nu doreşte ca Radu Ţurcanu să revină în funcţia de şef la Finanţe. Acel cineva şi-a unit forţele cu Florin Ţurcanu şi fac tot ce le stă în putinţă să blocheze numirea lui Radu.
Interesant este că de această luptă se cunosc multe detalii prin sediul Finanţelor, unde colectivul de salariaţi s-a cam împărţit în două tabere. Cei mai în vârstă optează spre Radu, cei mai tineri îşi doresc un alt şef. Cred că toată această tevatură o va lămuri prefectul Cristian Roman. N-o spun eu, o spun surse din Finanţe, din PDL şi chiar din sediul Prefecturii.
Această luptă înverşunată împotriva lui Radu Ţurcanu trebuie privită şi altfel. Adică trebuie să pornim de la faptul că Radu Ţurcanu se bucură de sprijinul lui Cătălin Flutur. Dar există în PDL o grupare care încearcă să stopeze ascensiunea apropriaţilor lui Flutur în funcţii cheie, pentru ca acesta să nu-şi întărească prea tare poziţia în partid. Mai ales că se apropie alegerea unei noi conduceri.
Vă mai amintiţi de concursul de la Apa Grup, pentru ocuparea postului de manager general? Şi atunci am postat un comentariu prin care am explicat că de fapt la şefia societăţii Apa Grup concurează Mihai Ţâbuleac, susţinătorul lui Marcel Georgescu, împotriva lui Cătălin Flutur, care l-a susţinut pe Constantin Iacob. A câştigat Georgescu. Am discutat cu un bun cunoscător al modului în care a fost organizat concursul şi mi-a spus că totul era aranjat pentru omul lui Ţâbuleac. A fost o victorie a lui Ţâbuleac împotriva lui Flutur.
Dacă Radu Ţurcanu nu va fi numit la Finanţe, înseamnă că gruparea ce s-a format în PDL în jurul lui Mihai Ţâbuleac a devenit puternică şi poate influenţa orice decizie. Cred că este momentul ca Flutur să privească cu atenţie în jur şi să deosebească linguşitorii trădători de cei care-i sunt credincioşi.
16.02.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Fabrica de zahar Bucecea - video
Grupurile de presiune din PSD
Ioan Rotundu
Pătlăgele tocate
Scormonitorii pământului
Bătăuşul satului - video
Respect pe roţi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă