În urma unor informaţii apărute în presă referitoare la procedura de înregistrare a micilor producători, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), face următoarele precizări:
Micii producători care desfăşoară activităţi de vânzare directă a produselor primare trebuie să fie înregistraţi de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în baza unei cereri scrise, formulată de proprietar.
Prin Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 209/27.12.2007 se modifică Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 301/2006, respectiv decalarea datei de intrare în vigoare la 1 ianuarie 2009 pentru unităţile:
- centru de prelucrare lapte;
- centru de colectare peşte, ambarcaţiune de pescuit, punct de debarcare, magazin de desfacere peşte, centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor;
- centru de extracţie, colectare miere şi alte produse apicole, stupină, magazin de desfacere a mierii de albine şi a altor produse apicole.
(Comunicat de presa ANSVSA, 3 ianuarie 2008)