Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
16093
De la 07 Ianuarie 2003
74900355

Procese ciudate la vârf în DSP Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 12 March 2019, 22:07
În cadrul documentării efectuate în a cunoaşte ceva mai mult decât se putea cunoaşte din dosarul judecat la Curtea de Apel Suceava, proces în urma căruia Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a pierdut procesul cu Sanatoriul Podriga, DSP fiind obligat la daune către Sanatoriu în sumă de peste 325 mii lei, am descoperit că la vârful conducerii DSP s-au iniţiat o serie de procese ciudate.
Pentru că directorul DSP Botoşani, medicul chirurg pediatru Silvana Tudorache n-a dat curs unor dorinţe ilegale şi abuzive ale unor lideri din PSD Botoşani a fost demisă din funcţie. Locul său a fost luat de economistul Teodor Ferariu (foto), perceput în PSD ca om de încredere şi bun executant al nevoilor partidului.
După ştiinţa mea, este pentru prima oară când la conducerea DSP Botoşani, în loc de un medic este numit un economist. Au condus această instituţie medicii Constantin Tudorache, Tamara Ciofu, Gabriel Oprişanu, Gheorghe Apetroaie, Silvana Tudorache etc. dar nicio numire de altă profesie. Dacă este să cred în zvonurile care răzbat din interiorul DSP şi PSD Botoşani, Ferariu este priceput în mânuirea banului public şi are capacitatea de a împlini orice dorinţă venită din partea celor care l-au făcut director executiv.
Că Ferariu se pricepe la mânuirea banului public ne-a demonstrat-o chiar el. Ferariu, în calitatea s-a de funcţionar public a chemat în judecată instituţia pe care o conduce, adică DSP Botoşani. Mai pe înţeles, funcţionarul public Ferariu l-a chemat în judecată pe directorul executiv Ferariu. Este vorba de Dosarul nr. 524/40/2018 aflat pe rol la Tribunalul Botoşani.
Ferariu a intrat în conflict cu prevederile Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici pentru că legea nu-i permitea să-şi rotunjească veniturile personale. Judecătorii Tribunalului Botoşani i-au respins acţiunea prin şedinţa din 21.06.2018: „Respinge ca nefondată acţiunea. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Tribunalul Botoşani.”
Recursul s-a judecat la Curtea de Apel Suceava, dar fără a fi motivat. aşa că judecătorii suceveni, în şedinţa de judecată din 30.10.2018 au stabilit: „Anulează recursul ca urmare a nemotivării acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.”
Juristul DSP este Constantin Luşneac, aflat în postura de a respecta aplicarea corectă a legilor, s-a solidarizat cu directorul şi a deschis un proces similar, adică tot pe motiv că legea funcţionarilor publici nu-i permite să-şi rotunjească veniturile. S-a creat situaţia ciudată în care directorul s-a chemat singur în judecată iar juristul pe director în calitate de conducător al DSP. Dosarul cu nr. 525/40/2018 aflat pe rol la Tribunalul Botoşani, reclamant Constantin Luşneac, a luat un alt curs al judecăţii.
Familiarizat cu tertipurile avocăţeşti, Luşneac a contestat constituţionalitatea unor prevederi din legea funcţionarilor publici care nu permitea lui şi directorului rotunjirea veniturilor.
În şedinţa de judecată din 04.06.2018, s-a decis: „Admite sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În temeiul art. 413 alin. (1) pct. 1 din Codul de procedură civilă, suspendă judecarea cauzei până la soluţionarea excepţiei de către Curtea Constituţională a României. Cu drept de recurs pe toată perioada suspendării.”
Precizez că atât directorul Ferariu cât şi juristul Luşneac au înregistrat la Tribunalul Botoşani cererile de chemare în judecată a instituţiei DSP Botoşani în data de 27 februarie 2018, probabil ambele acţiuni fiind concepute de jurist.
Probabil că acesta este şi motivul pentru care Ferariu nu şi-a mai motivat recursul la Curtea de Apel Suceava. Aşteaptă decizia CCR care se va da în dosarul juristului şi care va fi aplicabilă şi situaţiei sale.
Iată, dar, ce priorităţi au şefii de instituţii publice: să-şi mărească veniturile personale şi să nu intre în conflict cu liderii PSD care i-a aşezat pe scaunul de şef.
Referitor la juristul Constantin Luşneac, unii angajaţi susţin că activitatea sa este mai degrabă de interes personal decât să apere interesele instituţiei şi a salariaţilor. Nu am ştiinţă cât de reale sunt aceste percepţii dar am ştiinţă că Luşneac este un frecvent vizitator al directorului Mihai Bâlbă de la Oficiul de Cadastru şi Publicitare Imobiliară Botoşani.
Bâlbă este în relaţii de afaceri cu Luşneac. Firma privată pe activităţi cadastrale condusă de nevasta lui Bâlbă funcţionează în zona Pieţei centrale a Botoşaniului într-un spaţiu închiriat de la Luşneac. În contrapartidă, Bâlbă i-a angajat lui Luşneac soţia, Violeta, la OCPI pe post de operator registrator. Mână pe mână se spală şi împreună aduc prosperitate proprietarului!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cartierul Luizoaia, cartierul sufocat de gunoaie şi ciuruit de izvoare
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 8.03.2019
LLumea lu' Rotundu: Cu primarul după mine
Horoscopul săptămânii 11 - 17.03.2019
Bancul săptămânii: Şi scriitorii se tachinează
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Îl calc în picioare! Liviule, marș la pușcărie tu și întregul PSD!
Noile directive ale evreilor către Dragnea: Patri(h)oţii
Ioan Rotundu
Darius Vâlcov, atac foarte dur la Isărescu:
Îmi doresc din tot sufletul ca noua echipă la conducerea BNR să fie una de patrioți / Altfel, România nu va putea să scoată capul din țărână
O decizie cretină menită să-i revolte pe primari
Corina Crețu cere din nou Guvernului clarificări privind construirea celor trei spitale regionale:
Graficul general rămâne încă neclar, sub presiunea timpului
TAXA SPECIALĂ DE SALUBRIZARE
Soluții posibile, identificate de primărie în favoarea agenților economici
De ce a amânat Dragnea discuția despre sancționarea lui Tudorel Toader
Legat de insinuările făcute, îi recomandăm dlui Vâlcov să sesizeze, dacă are dovezi, organele abilitate,
pentru a nu-și îngreuna situația juridică deja dificilă, prin tăinuirea unor așa-zise adevăruri patriotice
Lumea lu' Rotundu: Drumul blestemat
Doiniţo, nu tulburaţi WC-urile ţăranilor că pute a minciună
Ioan Rotundu
Ipocrizia fostului interlop, acum deputat PSD, Răzvan Rotaru
Ioan Rotundu
Ticăloşia populistă a lui Dragfnea faţă de protestele naţionale #şîeu
Liviu Dragnea s-a dezlanțuit vineri la adresa omului de afaceri Ștefan Mandachi care a inițiat protestul pentru autostrăzi și a construit, pe banii lui, un metru de autostradă. Liderul PSD susține că, în loc
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 15.03.2019
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă