Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12738
De la 07 Ianuarie 2003
122872805

Procesomanii şi reclamagii, mai tari decât spiritul legii

  • lucru recunoscut de Anita Herghiligiu, preşedintele Tribunalului Botoşani
  • 8 January 2013, 23:00
Procesomanii şi reclamagii vor aglomera în continuare instanţele după ce, legal, încă nu a fost găsită o soluţie pentru ca procesele inutile sau absurde să fie respinse din start.
La prima vedere o persoană ce se simte prejudiciată în vreun fel (pe drept sau nu) şi se adresează instanţei nu poate face atât de mult rău. Însă realitatea este alta pentru că foarte multe procese din cele aflate pe rolul instanţelor sunt ori inutile ori cu motive puerile, ce nu ar fi de competenţa instanţelor.
Adăugat cu cei ce caută tot felul de motive pentru a se judeca cu instituţii ori cu apropiaţii, umblând pe holurile judecătoriilor şi tribunalelor ani de-a rândul, treptat, s-a adunat un număr uriaş de litigii ce efectiv sufocă activitatea magistraţilor.
Însă până când legea nu va fi schimbată pentru respingerea procesomanilor situaţia rămâne neschimbată. „Este instituţia abuzului de drept. Dar este foarte greu. La primă vedere poate fi uzată dar este foarte greu de dovedit acest abuz de drept” a explicat judecătorul Anitta Maria Herghiligiu, preşedintele Tribunalului Botoşani.
Este de notorietate un deţinut din Penitenciarul Botoşani ce ajunsese la un moment dat să aibă chiar sute de procese pe rolul instanţelor, de regulă cei încarceraţi folosindu-se de acest drept doar pentru a ieşi din unitatea de detenţie.
Dacă cuiva îi va fi respinsă vreo cerere are posibilitatea să dea statul în judecată. Chiar dacă văd că o parte din cei ce se prezintă la instanţe în mod vădit comit un abuz nu pot face nimic în acest sens, până când legea nu va fi schimbată.
„Instanţa nu se poate sesiza din oficiu în această privinţ㔠a mai spus Anitta Maria Herghiligiu. Până atunci oricine va avea un litigiu în justiţie va fi obligat să respecte termene din ce în ce mai mari, cu judecători suprasolicitaţi, pentru că procesomanilor nu li se poate interzice să mai aglomereze instanţele inutil. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, despre scandalul din IPJ Olt
eu nu mi-am imaginat că în Poliţia Română poate exista atata golănie
Horoscop
Bancul zilei: Mod de a ajunge secretară
Gastronomie: Iahnie de fasole
Eminescu, apărat de „elogiile” impostorilor
Ioan Rotundu
Botoşani: Peste 51.000 de consultaţii la UPU în 2012
Un nou bir impus şoferilor prin a-i obliga să-şi schimbe permisul
taxa pe fişa medicală şi controale nperiodice obligatorii contra cost
Programul de vizite în spital stârneşte nemulţumiri
Botoşani: Drumarii au fost din nou învinşi de viscol
Revelionul pensionarilor împărţit în două locaţii
Portariuc încă mai crede în Pactul cu parlamentarii USL
Şi băut la volan, şi ghinionist
Trei consilieri municipali vor citi ”ştimele” lui Sârbu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog