Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19088
De la 07 Ianuarie 2003
77594926

Procesul Vaipan vs. Rotundu s-a terminat prost pentru poliţist

  • Ioan Rotundu
  • 5 May 2020, 22:00
Marţi, 5 mai a.c., la Judecătoria Săveni s-a pronunţat sentinţa în dosarul nr. 718/297/2020 având ca reclamanţi pe soţii Raluca şi Ciprian Vaipan, ea profesor de ed. fizică la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti şi el agent de poliţie în cadrul Poliţiei Oraş Ştefăneşti iar ca pârât pe subsemnatul în calitate de jurnalist.
Soţii Vaipan au cerut prin acţiunea introdusă ca judecătorul să pronunţe o ordonanţă preşedinţială prin care să-mi fie interzisă publicarea oricărui alt articol despre afacerile oneroase ale familiei Vaipan şi în acelaşi timp să fiu obligat să retrag pe de site-ul Jurnalului articolele deja publicate.
Nu este poliţistul Vaipan primul funcţionar public purtător de uniformă a statului care cere justiţiei botoşănene o astfel de măsură juridică în totală contradicţie cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor cum ar fi dreptul la informare .
Infractoarea care a organizat gruparea mafiotă din poliţia şi justiţia botoşănene Raluca Stâncescu, pe vremea când deţinea funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni şi apoi cea de prim –procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a solicitat judecătorului să ia împotriva mea o măsură similară.
Numai că între timp judecătorii Curţii de Apel Tg. Mureş au condamnat-o la închisoare cu executare pentru 4 ani şi 1 lună, procesul său fiind în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti.
Poliţistul Vaipan, în credinţa puterilor sale de a se considera imun în faţa legilor statului şi simţindu-se cu o puternică protecţie la nivelul unor cadre de comandă din IJP Botoşani, a crezut că şi printre judecători treburile se pot aranja aşa cum face el printre colegii săi de muncă şi cu şefii de la Botoşani. Iată că probitatea profesională a judecătorului a fost mai puternică decât încercările lui Vaipan de a obţine o soluţie favorabilă familiei sale, menită să-i asigure protecţie şi pentru afacerile viitoare.
Ce n-a înţeles de la bun început poliţistul Vaipan este faptul că nu toţi cei din presă sunt în solda unui partid sau altul şi nu toţi pot fi cumpăraţi sau speriaţi că li se pot întinde capcane cu consecinţe neplăcute în viitor, nu toţi pot fi şantajaţi ci mai sunt şi jurnalişti care ştiu să-şi exercite profesia cu competenţă, profesionalism şi care s-au raliat acelei grupări civice care vrea să întărească în România statul de drept şi să contribuie la reformarea clasei politice, lupta împotriva corupţiei şi a corupţilor fiind un element esenţial în îndeplinirea acestor deziderate de importanţă naţională.
În ce mă priveşte, nu fac parte din categoria celor care se sperie de propria umbră iar personajele dubioase şi care folosesc statutul de funcţionar public pentru câştig financiar şi material personal nu beneficiază din partea mea de clemenţă, indiferent care le este rangul social şi puterea cu care sunt investiţi în funcţii publice.
Nu cunosc numele judecătorului care a respins acţiunea soţilor Vaipan ca inadmisibilă dar interpretez corectitudinea sa profesională şi imparţialitatea cu care a judecat argumentele reclamanţilor şi ale mele ca pârât şi le interpretez ca un semnal că justiţia botoşăneană reia lupta împotriva corupţiei.
Tot astăzi, 5 mai a.c., CEDO a pronunţat sentinţa prin care Codruţa Koveşi a câştigat procesul intentat României pentru că Guvernul PSD şi ciracii lui din CCR au destituit-o din funcţia de procuror şef al DNA în mod abuziv, adevăratul motiv fiind încăpăţinarea sa de a nu ierta pe niciunul dintre marii corupţi cocoţaţi în funcţii importante în stat.
Spunea Koveşi la plecarea din DNA „Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!” Eu cred în ce-a spus Koveşi şi voi continua lupta împotriva corupţiei, a celor ca Vaipan, Stâncescu, Aioanei şi toţi cei despre care am scris şi încă mai sunt în funcţia ce le permite să-şi continue activitatea infracţională.
Iată şi soluţia dată la Judecătoria Săveni: „ Respinge cererea.(…) Respinge, ca inadmisibilă, cererea având ca obiect ordonanţă preşedinţială, formulată de reclamanţii VAIPAN CIPRIAN ?i VAIPAN RALUCA, ambii domicilia?i în jud. Botoşani, loc. Ştefăneşti (…(i, în contradictoriu cu pârâtul ROTUNDU IOAN, cu domiciliul în mun. Botoşani, (…). Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, eventuala cerere de apel urmând a se depune la Judecătoria Săveni. Pronunţată, azi, 05.05.2020, soluţia fiind pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 04 – 10.05.2020
Bancul săptămânii : Lăcămie morbidă
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 1 mai 2020
Tupeul poliţistului Vaipan mă lasă „nemuritor şi rece”
Ioan Rotundu
Poliţistul Ciprian Vaipan, „personaj de film mafiot”
Ioan Rotundu
O parte din Europa începe să se redeschidă luni
Care sunt țările și ce vor putea face cetățenii lor
Este evident că se fac abuzuri
Pe teren sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție
CEDO afirmă că CCR a afectat independența justiției
Viktor Orban a postat pe Facebook o imagine cu Ungaria Mare, în hartă fiind inclusă și Transilvania
Abrogarea pensiilor speciale este neconstituțională - a decis CCR
Dosarul zilei TELE'M Botosani: Mai există Ţinutul Secuiesc?
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 8 mai 2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă