Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25308
De la 07 Ianuarie 2003
122885375

Procesul lui Dragnea privind fraudarea referendumului

  • doi inculpaţi au recunoscut că au introdus mai multe buletine de vot în urnă
  • Înalta Curte a respins cererea lui Dragnea de restituire a dosarului la DNA
  • 10 January 2014, 23:00
Dosarul "Frauda la referendum", in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, ramane la ICCJ, dupa ce judecatorii au respins atat cererea ca unii dintre inculpati sa fie judecati de alte instante, cat si solicitarea ca dosarul sa fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmaririi penale, potrivit Mediafax.
Doi inculpati din dosar, Predut Marian si Predut Cristina, unul membru PC si unul PNL, au anuntat instanta, prin intermediul avocatilor, ca isi recunosc vinovatia. Cei doi sunt acuzati ca au falsificat semnaturi si au introdus mai multe buletine de vot in urne, potrivit B1.ro. Dragnea a declarat, la plecarea de la ICCJ, ca nu stie cine sunt cei doi si ca nu exista nicio legatura intre el si ceilalti oameni chemati in acest dosar.
Dragnea a declarat, la plecarea de la ICCJ, ca nu stie cine sunt cei doi si ca nu exista nicio legatura intre el si ceilalti oameni chemati in acest dosar. "Nici nu-i cunsoc, nu stiu despre cine e vorba, s-or fi sfatuit cu avocatii, habar nu am. Nu este nicio leg intre mine si ceilalati oameni chemati."
Dupa inceperea sedintei, judecatorii i-au intrebat pe toti inculpatii din dosar daca doresc sa fie judecati in procedura accelerata, insemnand ca isi recunosc vinovatia si potrivit legii, li se micsoreaza limitele pedepsei.
Doi inculpati din dosar, Predut Marian si Predut Cristina, unul membru PC si unul PNL, au anuntat instanta, prin intermediul avocatilor, ca isi recunosc vinovatia. Cei doi sunt acuzati ca au falsificat semnaturi si au introdus mai multe buletine de vot in urne.
In cazul lor, instanta va emite o sentinta intr-un timp foarte scurt.
Printre motivele invocate atunci de avocatul sau, Marian Nazat, a fost si acela ca procurorii i-au incalcat lui Dragnea dreptul la aparare deoarece nu i-au prezentat intreg materialul de urmarire penala. De asemenea, avocatul s-a plans ca Lucian Papici, procurorul de la DNA care a finalizat dosarul Referendumul, a fost lipsit de impartialitate prin afirmatiile pe care le-a facut in cadrul unui interviu, ceea ce arata ca procurorul a dorit cu orice pret sa-l trimita pe Liviu Dragnea in judecata.
Pe de alta parte, avocatii celorlalti 74 de inculpati au cerut ca dosarul lor sa fie disjuns de cel al vicepremierului, deoarece in opinia lor faptele acestor inculpati nu au legatura cu acuzatiile care i se aduc lui Liviu Dragnea, asa ca ar trebui judecati separat de Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale. In acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Greşeală de număr
Horoscopul zilei
Forţele americane au ucis din greşeală un băiat afgan de patru ani
Guvernul Ponta a mai mai născut o taxă
Cum a fugit Ponta de întâlnirea cu americanca Victoria Nuland
Suntem consternaţi, vom câştiga indubitabil in justiţie
Sindicatul din Educaţie "Spiru Haret" cere eliminarea definitivă a fondului clasei
Aşa ceva, numai la noi se putea întâmpla!
Ioan Rotundu
Comisia Europeană reclamă lipsa de viziune a Guvernului Ponta
strategia României pentru fondurile UE 2014-2020 rămâne tot lipsită de viziune
Concurs de recitare organizat de Primăria Botoşani
Botoşani(Flămânzi: Scandal între primari de la costume populare
Parchetul General a început urmărirea penală pe numele lui Sorin Rosca Stănescu
Liviu Dragnea, întrebat unde este Victor Ponta: Habar nu am
Presa-n gura lu' Rotundu - emnisiune pamflet difuzată pe Tele'M Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog