Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26917
De la 07 Ianuarie 2003
122912566

Procesul medicului Serban Brădişteanu, acuzat de favorizarea infractorului Adrian Năstase

  • 24 April 2013, 23:00
Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit, miercuri, pentru 20 mai urmatorul termen in dosarul in care medicul cardiolog Serban Bradisteanu este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, dupa ce acesta ar fi incercat sa impiedice punerea in executare a pedepsei cu inchisoarea a fostului premier Adrian Nastase.
Serban Bradisteanu a solicitat miercuri judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie restituirea dosarului in vederea refacerii urmaririi penale, iar instanta a ramas in pronuntare pe aceasta cerere, anunta Agerpres.
Avocatul lui Bradisteanu a sustinut ca ancheta in acest dosar nu trebuia desfasurata de Directia Nationala Anticoruptie, ci de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, in raza caruia se afla Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, locul unde s-ar fi produs infractiunea de favorizare a lui Adrian Nastase.
In replica, procurorul de sedinta a declarat ca Directia Nationala Anticoruptie este unitatea competenta in acest dosar, deoarece dosarul 'Trofeul calitatii' a fost instrumentat de DNA.
Instanta a ramas in pronuntare pe cererea lui Bradisteanu si a stabilit urmatorul termen al procesului pentru 20 mai.
Serban Bradisteanu, medic sef sectie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in decembrie 2012, pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, in legatura directa cu infractiunile asimilate celor de coruptie si prevazuta in Legea 78/2000. Pe data de 20 iunie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Adrian Nastase la 2 ani inchisoare in regim de detentie in dosarul "Trofeul calitatii" si, in aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a emis in cazul lui Nastase mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, continand mentiunea expresa de incarcerare in penitenciar a fostului premier.
"In conditiile in care Adrian Nastase si-a provocat leziuni prin impuscare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti si, cu aceasta ocazie, inculpatul Bradisteanu, prin atitudinea sa, a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Nastase.
Concret, inculpatul Serban Bradisteanu si-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio-vasculara si si-a asumat internarea lui Adrian Nastase in cadrul sectiei pe care o conducea, desi diagnosticul medical nu impunea internarea in cadrul acestei sectii, iar primele interventii medicale au fost realizate de catre un alt medic dintr-o alta sectie", sustin procurorii.
Procurorii anticoruptie spun ca, desi nu a facut nicio mentiune cu privire la necesitatea unei interventii chirurgicale cardio-vasculare in fisa medicala a lui Adrian Nastase, medicul Bradisteanu si-a arogat fara drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicarii publice si a transmis ca Nastase are si alte afectiuni medicale, care, in realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic.
De asemenea, medicul este acuzat ca a evitat sa comunice oficial reprezentantilor Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti daca Adrian Nastase putea fi incarcerat.
"Toate acestea au avut drept consecinta prelungirea internarii in spital si amanarea momentului transferului la o unitate de detentie, situatie care a impus reprezentantilor Directiei Generale de Politie Municipiului Bucuresti sa faca demersuri legale suplimentare pentru clarificarea indeplinirii conditiilor juridice de transfer.
Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 iunie 2012, Tribunalul Bucuresti, ca instanta de executare, a stabilit ca situatia persoanei condamnate Adrian Nastase de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti nu impiedica cu nimic punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat in aceeasi zi", este concluzia DNA.
DNA mentioneaza ca in legatura cu ofiterii de politie judiciara Dumitru Gheorghe, adjunct al directorului DGPMB, Nicolae Costea si Marian Apostol, ofiteri in cadrul Serviciului de investigatii criminale din cadrul DGPMB, procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a acestora pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, intrucat, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale, s-a stabilit ca acestia nu l-au favorizat pe Adrian Nastase.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Definiţia comunistului
Gastronomie: Omletă cu carnaţi şi legume
Peste 80% din români iau in calcul schimbarea băncii cu care colaborează
care sunt nemulţumirile acestora?
Ministerul Economiei vrea să interzică achiziţionarea fierului vechi de la persoane fizice
Ţigani din România care intrau clandestin pe teritoriul Canadei
Ministrul de Externe Iurie Leancă a fost desemnat premier interimar
Afacerea Hoeness îi dă dureri de cap cancelarului Angela Merkel
Lansare de carte la Secţia de limbi străine a Bibliotecii Botoşani
Lucrări de reparaţii şi întreţinere străzi
Botoşani: Pesediştii vor boicota mitingul anunţat de Ţurcanu
La meditaţii, profesorii vor face schimburi de elevi
Ieri, inspectorii DSV i-au muştruluit pe măcelarii din Piaţa Botoşanilor
Primarul Portariuc vrea să privatizeze Centrul istoric
Uvertura Mall preferată Centrului istoric
Buhăianu intră în diplomaţie
Botoşani: La Poliţia locală se pot angaja şefi, executanţi nu
Ipoteşti: Miluţă Jijie în nepotrivire de caracter cu opera lui Eminescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog