Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
24339
De la 07 Ianuarie 2003
74800040

Procuror acuzat că-şi foloseşte funcţia în scop de răzbunare personală

  • 21 June 2010, 23:00
Despre scandalul care a avut loc între nişte bodyguarzi şi jucătorii echipei naţionale de rugby într-un bar botoşănean ecourile s-au stins. Nu şi jocurile de culise. Ieri, la redacţia noastră s-a primit un mail prin care procurorul de caz este acuzat că-şi foloseşte funcţia pentru a se răzbuna asupra bodyguarzilor implicaţi în scandal, din motive pur personale. În sinteză, procurorul este acuzat că a solicitat şi obţinut de la un judecător din cadrul Judecătoriei Botoşani mandate de arestare pentru bodyguarzii Ionuţ Ovidiu Matei, Vlad Rotaru şi un anume Andrei poreclit şi Harbuzaru.
Aceştia trei au fost prezentaţi de procurorul de caz judecătorului cu propunerea de arestare pentru 29 de zile, iar judecătorul, socializând cu procurorul, a emis mandatele de arestare. Este ciudat acest mod de a proceda în cazul celor trei bodyguarzi, de vreme ce infractori mult mai periculoşi au fost lăsaţi în libertate.
Recursul declarat de cei trei la Tribunalul Botoşani s-a soldat cu o soluţie favorabilă lor. Şi judecătorii de la Tribunal au fost uimiţi să constate să cei trei au fost arestaţi fără ca împotriva lor să fi existat vreo plângere şi fără a fi administrată vreo probă care să le ateste vinovăţia. Cum s-a putut ajunge la o astfel de situaţie? Povestea este una complicată şi incitantă totodată. Procurorul de caz este un fost poliţist ieşean, cunoscut ca fiind un tip conflictual şi care a avut tot timpul relaţii proaste cu colegii din IJP Iaşi. Dealtfel acesta pare să fi fost motivul pentru care a ajuns la Botoşani.
Nevasta procurorului a fost una dintre cele două fete ale unui patron care s-a ocupat cu producţia şi comercializarea de mobilă, având atelierele undeva în Cătămărăşti Deal. Acum patronul este cu societatea în faliment. În faliment a ajuns şi căsnicia procurorului, care recent a divorţat de fata patronului. Şi acum despre legătura dintre procuror şi cei trei bodyguarzi. Legătura o constituie fosta nevastă a procurorului care, înainte de căsătorie, a dus o viaţă libertină şi fierbinte, cei trei bodyguarzi fiindu-i prieteni intimi în mai multe rânduri.
Procurorul a aflat de acest fapt şi cum este un tip conflictual n-a ratat ocazia de a se răzbuna. Iar prilejul i l-a oferit scandalul de la barul botoşănean Azur. Ca fost poliţist, procurorului nu i-a venit greu să-i aresteze pe cei trei. Şi-a pus foştii colegi din IJP Botoşani să-i dea o mână de ajutor. În dimineaţa zilei de 7 iunie, doi poliţişti s-au prezentat la uşa locuinţei barmanei de la Azur şi au umflat-o în stil miliţienesc că biata faţă s-a udat toată.
Dusă la Poliţie, Antonela Ionica Bucră a fost ameninţată în fel şi chip şi forţată să scrie ce i-au dictat poliţiştii. De frică, fata a scris şi a semnat. Numai că ieri, la Notariatul Reta Aniţei, sub înscris autentificat, fata a declarata cum a fost ameninţată şi umilită de cei doi poliţişti să scrie şi să semneze ce i-au dictat ei. Nu est6e prima oară când poliţişti din cadrul IJP Botoşani procedează astfel. La redacţie mai avem astfel de informaţii. De exemplu, un poliţist a umflat de la orele de şcoală pe o elevă a Liceului de Ştiinţele Naturii din Botoşani, fata minoră, şi dusă la Poliţie unde a fost forţară să recunoască furtul unui telefon. Numai că nu fata furase acel telefon.
Iată dar că acea perioadă de teroare trăită pe timpul mni9liţiei comuniste o retrăim din nou sub regimul lui Băsescu. Cu deosebirea că poliţiştilor de acum li s-au alăturat şi unii procurori. Cum cazul bodyguarzilor devine incitant, vom mai reveni asupra acestui subiect. Mai ales că fosta soţie a procurorului nu se sfiieşte să vorbească despre anumite secrete din trecuta sa căsătorie.
(Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Felicitarea lui Medvedev către Băsescu
O minciună mare cât Serbia sau cum încearcă Serbia să facă poltică externă
IMM-urile din UE, în criză: Cea mai puternica scădere a producţiei din 1930 încoace
Doru Parv, clarvazatorul de la OTV, va fi confruntat cu Dan Diaconescu
Dan Diaconescu, pus oficial sub învinuire pentru şantaj şi ameninţare
Seful Finanţelor are cu 100.000 de lei mai puţin în conturi
Moody's avertizează Guvernul Boc să nu-i sărăcească pe români
Program TV SOMAX, 22 iunie 2010
„Cel mai frumos spaţiu verde amenajat pe un spaţiu public”
un concurs al botoşănenilor
Noapte cu bătăi în Parcul Tineretului
Baltă se pregăteşte să preia şefia PSD Botoşani
Liber la investiţii
Botoşănenii reclamă iluminatul stradal
Apa Grup a scos la vânzare casele datornicilor
Se reia vaccinarea obligatorie
CNAS recunoaşte că nu mai are bani pentru medicamentele compensate
Ne învaţă cum să nu cumpărăm produsele alimentare pe timp de vară
Unii medici de familie s-au grăbit să introducă coplata
Lucruri necurate la sfinţirea bisericii din Orăşeni Vale
Comisia de disciplină din Primăria Botoşani l-a găsit pe Dorel Epuraş nevinovat
viceprimarul Ghiorghiţă nu vrea să rămână de prost
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă