Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25307
De la 07 Ianuarie 2003
122885374

Procurorii DIICOT fac perchezitii intr-un dosar privind posibila delapidare a SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia

  • Actiunile celor doua SIF-uri au fost suspendate de la tranzactionarea pe Bursa
  • 8 December 2014, 23:00
Procurorii DIICOT au efectuat luni 31 de perchezitii domiciliare in judetele Ilfov si Arad si in Bucuresti, actiunea vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate care a avut ca scop obtinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat-Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti prin delapidarea acestora.
"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012 -2014, membrii gruparii au constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop obtinerea de sume de bani prin delapidare, fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societati nerezidente (offshore), controlate tot de catre membrii grupului, in vederea reciclarii, tocmai pentru a ascunde adevarata natura a provenientei acestora", a transmis luni DIICOT. In jurul orei 9,40, actiunile celor doua SIF-uri au fost suspendate de la tranzactionarea pe Bursa.
In acest scop acestia au folosit persoane juridice nerezidente, precum si persoane juridice de nationalitate romana, la care asociati au fost avocati care au detinut pentru acestia actiunile SIF 1, asigurandu-le sustragerea de la o eventuala decizie de concertare in conditiile art. 2861 din Legea 297/2004, precum si disimularea originii ilicite a sumelor de bani, obtinute prin delapidare.
Procurorii DIICOT au efectuat luni 31 de perchezitii domiciliare in judetele Ilfov si Arad si in Bucuresti, actiunea vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate care a avut ca scop obtinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat-Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti prin delapidarea acestora.
"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012 -2014, membrii gruparii au constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop obtinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (in modalitatea insusirii/traficarii), fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societati nerezidente (offshore), controlate tot de catre membrii grupului in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, tocmai pentru a ascunde adevarata natura a provenientei acestora.
In acest scop acestia au folosit persoane juridice nerezidente, precum si persoane juridice de nationalitate romana, la care asociati au fost avocati care au detinut pentru acestia actiunile SIF 1, asigurandu-le sustragerea de la o eventuala decizie de concertare in conditiile art. 2861 din Legea 297/2004, precum si disimularea originii ilicite a sumelor de bani, obtinute prin delapidare", a transmis luni DIICOT.
De asemenea, exista suspiciuni ca membrii grupului infractional organizat s-au implicat si in operatiuni de manipularea pietei de capital, prin realizarea mai multor tranzactii in datele de 12.09.2013, 13.09.2013 si 16.09.2013 in cadrul Bursei de Valori Bucuresti. Mecanismele bursiere au fost grav afectate, intrucat operatiunile au vizat majorarea artificiala a pretului actiunilor SIF BANAT - CRISANA SA pana la un nivel semnificativ mai mare decat cel de pe piata principala, dand astfel semnale false cu privire la cererea si pretul instrumentelor financiare, pentru ca, dupa operatiunile de pe piata "deal", pretul actiunilor in cauza sa revina la nivelurile initiale. Beneficiarii acestor operatiuni au fost chiar liderii grupului, care si-au consolidat pozitia in interiorul SIF BANAT CRISANA SA, prin detinerile directe/indirecte peste limita impusa de art. 2861 din Legea 297/2004.
La sediul D.I.I.C.O.T Structura Centrala vor fi aduse in vederea audierii 25 de persoane, urmand a fi dispuse masuri legale in cauza.Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii. Actiunea a fost realizata cu sprijinul Jandarmeriei Romane, se mai arata in comunicatul DIICOT
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Aşteptările ginecologului
Pulpa impanata la cuptor
Horoscopul zilei
Anunţ URBAN SERV
Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă
Victor Ponta il contreaza pe Gabriel Oprea "interes national": Impozitarea marilor averi in varianta UNPR e inaplicabilă
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Constitutiei
Procesul de revizuire a Constitutiei trebuie desavarsit in perioada urmatoare
Rasturnare de perceptie dupa alegeri - majoritatea romanilor considera ca Romania se indreapta intr-o directie buna
Expertii Comisiei Europene incep luni ultima evaluare in cadrul MCV inainte de publicarea raportului de tara
Ce probleme sunt pe agenda discutiilor despre justitia romaneasca
Pasărea PSD pe limba ei piere
Ioan Rotundu
Cod galben de ploi abundente, ninsori si polei in mare parte a tarii
Stefan Zoller, fost sef al EADS, pus sub acuzare in dosarul privind darea de mita in Romania
Autoritatea Electorala a transmis DNA mai multe documente in cazul alegerilor din diaspora
Botoşani: Cine din Primărie îl protejează pe juristul beţivan Marcu?
Un fost deputat cautat de Politie in Romania traieste in SUA ca proprietar de aerodrom si da interviuri (investigatie de Robert Turcescu)
Patriarhul Daniel le cere senatorilor sa respinga initiativa legislativa a lui Remus Cernea de eliminare a Religiei ca ora obligatorie in scoli
Majoritatea PSD din Senat l-a votat pe baronul de Dambovita, Adrian Tutuianu, in Consiliul National de Integritate, institutia care verifica activitatea ANI
Florin Ţurcanu nu se teme de ancheta DNA
Iluminatul festiv, un eşec al administraţiei locale
Învăţaţi să-şi apere casele de incendii
Condoleanţe din partea Seminarului Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog