Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25459
De la 07 Ianuarie 2003
93762481

Producătorii de energie eoliană solicită Guvernului revizuirea ordonanţei privind acordarea certificatelor verzi

  • 23 October 2013, 23:00
Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA) solicita Guvernului revizuirea ordonantei de urgenta (57/2013) privind amanarea temporara a acordarii unei parti din certificatele verzi pe care le primesc producatorii de energie regenerabila. Solicitarea este facuta in contextul in care premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul vizitei sale din SUA, ca legislația este favorabilă investițiilor și că acordă o mare atenție predictibilității.
"În urma declarațiilor referitoare la predictibilitatea legislativă, făcute de premierul Victor Ponta, în cadrul vizitei sale din SUA, RWEA solicită o regândire grabnică a Ordonanței care reglementează producătorii de energie din resurse regenerabile. Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) salută declarațiile premierului României, Victor Ponta, făcute Washington cu ocazia vizitei oficiale pe care o desfășoară îin Statele Unite ale Americii.
Primul Ministru a afirmat în mod solemn că legislația este favorabilă investițiilor și că acordă o mare atenție predictibilității", se arata intr-un comunicat al RWEA. Potrivit acestuia, RWEA îi solicită domnului prim ministru să nu promulge prin hotârare de guvern Planul Național de Acțiune în Domeniul Energiilor Regenerabile, "document care schimbă practic regulile în timpul jocului și provoacă o profundă neliniște în rândul investitorilor, care sunt în situația de a nu ști când proiectele pe care le dezvoltă vor putea deveni operabile".
"Acest Plan de Acțiune este parte a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 57/2013 care practic modifică legea energiilor regenerabile și prevede nu mai puțin de 11 modificări ale legii care reglementează producția de energie din surse regenerabilele. Respectivele modificări vizează micșorarea beneficiilor producătorilor de energie regenerabilă și, totodată, ridică mari obstacole investițiilor în acest domeniu pe termen mediu și lung. Drept urmare, solicităm Guvernului o revizuire grabnică a OUG 57/2013 în spiritul celor afirmate de premier la Washington. În caz contrar, vom fi în situația de a constata o diferență majoră între declarațiile pe care autoritățile române le fac în străinătate și acțiunile efective desfășurate în țară", se mai arata in comunicat.
RWEA mai precizeaza ca industria eoliană totalizează în acest moment investiții de 4 miliarde de euro și livrează circa 8,5% din electricitatea României, contribuind semnificativ la scăderea dependenței României de importurile de energie. În același timp, industria eoliană este unul din motoarele principale ale scăderii prețului la energia electrică utilizată în industrie. Scăderea din primele 10 luni ale acestui an față de perioada corespunzătoare a anului trecut este de aproximativ 25%, compensând din plin plata certificatelor verzi aferente producției de electricitate din surse regenerabile.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei. Sânii stewardesei
Gastronomie: Salată marinată pentru iarnă
Protest spontan în interiorul consulatului din Chicago, cu ocazia vizitei lui Victor Ponta în SUA
Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia ridicat de mascaţi şi dus pentru a fi anchetat
Prinţul George va primi cadou la botez o pajişte cu flori sălbatice din Transilvania
Discuţia despre unificarea dreptei este puţin tardivă
Vicepreşedintele Joe Biden i-a reamintit lui Ponta importanţa statului de drept
Ramona Mănescu recunoaşte că nui s-a respectat faţă de FMI termenul de privatizare a CFR Marfa
Sa fim pregatiţi pentru o creştere a cotei medii de impozitare
Finanţele au publicat în MO patru modificări in domeniul financiar contabil
Povestea mortului care l-a denunţat pe Dragnea. Alt caz de manipulare
Oficial - Traian Băsescu participă la lucrările Consiliului European
Angela Merkel se simte spionată la telefon de americani
Scandal de corupţie la Hidroelectrica
un consilier al ministrului Energiei, reţinut de procurorii DNA în joc se afla o mită de 1,4 milioane de euro
Botoşani: Să moară mortul, domnule Maga?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă