Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9131
De la 07 Ianuarie 2003
123142871
pnl

Produsele lactate pentru elevi, pot fi finanţate din fonduri comunitare

  • 11 December 2008, 23:00
Fondurile necesare pentru distribuirea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare vor putea fi asigurate din surse de finanţare comunitare.
Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, o hotărâre privind acordarea de ajutoare financiare pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare.
Potrivit actului normativ, ale cărui prevederi se aplică începând cu anul şcolar 2008-2009, ajutorul financiar se acordă pentru distribuirea laptelui şi produselor lactate care îndeplinesc condiţiile comunitare privind igiena produselor alimentare.
Autoritatea naţională competentă pentru implementarea, controlul şi derularea măsurii de acordare de ajutoare financiare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.
Pot solicita ajutor financiar instituţiile şcolare sau consiliile judeţene, primăriile sectoarelor municipiului Bucureşti, respectiv ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, după caz, care administrează activitatea grădiniţelor sau unităţilor şcolare acreditate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.
Pentru aprobarea ajutorului financiar, solicitanţii vor depune o cerere la centrele judeţene ale APIA, înainte de începerea cursurilor fiecărui an şcolar. Valoarea ajutorului financiar solicitat nu poate fi mai mare decât preţul de vânzare al produselor lactate plătit furnizorului, fără TVA.
APIA elaborează metodologia de aplicare a măsurii, ghidul solicitantului, formularistica de solicitare, înregistrare, centralizare, procedurile de acordare a ajutorului financiar pentru furnizarea laptelui şi a produselor lactate în instituţiile şcolare, derulat cu sprijin comunitar, precum şi cele de control în vederea aplicării acestei măsuri. De asemenea, APIA întocmeşte şi raportează direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale stadiul realizării acestei măsuri, numărul de beneficiari, producători, cantitatea de lapte şi produse lactate, pe sortimente, precum şi valoarea totală a sprijinului acordat.
Finanţarea sumelor aprobate de APIA, reprezentând ajutorul financiar pentru furnizarea laptelui şi a produselor lactate în instituţiile şcolare, se asigură prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
(Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 10.12.2008)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Decizie-şoc a Curţii Constituţionale :
Program de eficienţă energetică pentru 2009-2010
Despăgubiri acordate în mod direct proprietarilor de terenuri
Noi reglementări privind taxa pe poluare
Majorări ale cuantumurilor unor drepturi sociale
Norme de aplicare pentru indemnizaţia de creşte a copilului
Comunicat de presă
Comentariul comentariilor (CCLXII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Şi urâtă, şi cu tupeu…
Prima zi din activitatea premierului Stolojan
"Sunati-ma si pe mine o data, macar de mila !!! "
Omul lui Putin, fost KGB-FSB, şi şef al rezervelor de stat ruse, a murit subit
DNA-ul cercetează activităţile fundaţiilor maghiare
Voronin mârâie la Smirnov ţinut în lesă de Moscova
WC-ul Uniunii Europene
Ioan Rotundu
Ţurcanu şi-a tocmit o gaşcă de consilieri
Banii pentru drumul voronenilor s-au dus la drumuri comunale
Recepţie la rampa de gunoi
Fenechiu, fabulaţia liberală a lui Ţurcanu
S-au limpezit apele la Protecţia Copilului Botoşani
Udemeriştii trimişi la culcare
Social democraţii se laudă cu zgârcenia
Agenţii de pază ai spitalului au fost salvaţi de către poliţişti
ei n-au putut face faţă unui grup de scandalagii
E.ON despăgubeşte
Jucăriile chinezeşti sunt considerate periculoase
Probleme la teza de română
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog