Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31648
De la 07 Ianuarie 2003
118162782

Profesioniştii administraţiei “Ţinutului secuiesc”

  • 25 November 2008, 23:00
Liderii Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR) se irita foarte repede daca cineva ii chestioneaza cu privire la saracia lucie din cele doua judete din inima tarii pe care le controleaza administrativ, economic si cultural din Decembrie `89.
Cum e si firesc, pentru ei bineinteles, singurii vinovati pentru faptul ca in judetul Covasna investitiile straine pe cap de locuitor sunt sub un euro sunt romanii de la Bucuresti, cei din Guvernul Romaniei, care ii discrimineaza, nu le acorda destule drepturi, nu le acord autonomia teritoriala si subfinanteaza zona Covasna-Harghita. Filosofia politica a UDMR in gestionarea administrativa a celor doua judete este manipularea propriului electorat prin cautarea pisicii in ograda vecinului, pe principiul „mie mi-e rau pentru ca altuia ii e bine”.
Intr-adevar, cele doua judete pentru care UDMR lupta sa obtina autonomia unui pretins tinut secuiesc sunt pline de profesionisti intr-ale administratiei publice locale care pot gestiona zona si care pot accesa fonduri europene atat de necesare zonei pentru dezvoltarea economica mult visata. Dar asta numai dupa obtinerea autonomiei. Pana atunci profesionistii care administreaza zona Covasna-Harghita sunt nevoiti sa dea cu subsemnatul pe la Agentia Nationala de Integritate deoarece foarte multi dintre acestia au pe numele lor sesizari inaintate de subsemnatul. Motivul?
Marea majoritate a consilierilor locali din Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Targu Secuiesc, Gheorgheni, Odorheiul Secuiesc precum si o parte a consilierilor judeteni din Harghita si Covasna si-au completat eronat declaratiile de avere, cu incalcarea prevederilor legale in vigoare. La Targu Secuiesc pana si primarul Racz Karoly a fost depasit de complexitatea redactarii unei declaratii de avere, completand-o in calitate de administrator la o firma in loc sa o completeze in calitate de primar, asa cum il obliga legea. Toti consilierii vizati de sesizarile mele catre ANI sunt membri ai UDMR sau PCM. Institutul pentru Politici Publice Bucuresti a dat recent publicitatii un raport din care reiese ca in perioada iunie-octombrie 2008 toate cele 44 de proiecte de hotarare adoptate de Consiliul Local Miercurea Ciuc au fost propuse de primar, consilierii neavand nici o initiativa legislativa.
Profesionistii administratiei publice locale care administreaza judetul Covasna, adopta hotarari de consiliu judetean prin care aloca fara probleme mii de lei pentru panouri publicitare care sa promoveze specificul zonei. Daca nu se constata ca au prejudiciat bugetul public prin aceste hotarari, asa cum s-a intamplat in cazul panoului cu „tinutul secuiesc” din 2007, atunci cu ajutorul prefecturii acestia constata cat de incompetenti sunt deoarece ajung sa revoce singuri hotarari pe care tot ei le-au dat pentru amplasarea acestor panouri.
Cu ceva vreme in urma, primarul PCM din Targu Secuiesc, domnul Racz Karoly, ma informa, in urma solicitarii mele in baza legii 544/2001, ca pagina de internet in limba romana a institutiei conduse de dansul va fi gazduita la adresa targusecuiesc.ro. Cand s-a vazut reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, domnul Racz a revenit, informandu-ma ca pagina este de fapt la o alta adresa si ca meniul in limba romana este in constructie. Prea tarziu. Profesionalismul domniei sale ajunsese si la urechile altora.
Nu mai tarziu de ieri am putut sa vad din nou la lucru profesionalismul autoritatilor publice locale care controleaza de 19 ani de zile zona Covasna-Harghita. De aceasta data am ramas mut in fata atitudinii europene si impecabile a presedintelui Consiliului Judetean Harghita, domnul Borboly Csaba, cel care refuza sa arboreze drapelul Romaniei pe sediul UDMR dn Miercurea Ciuc pe motiv ca UDMR nu este partid politic (asta in timp ce UDMR a incasat anul trecut din bugetul public peste 7 miliarde de lei vechi in baza legii 43/2003 privind finantarea activitatii partidelor politice).
Dupa ce am sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Ministerul Internelor si Reformei Administrative cu privire la faptul ca, printre altele, pe pagina oficiala a Consiliului Judetean Harghita denumirea institutiei apare doar in limba maghiara, domnul presedinte Borboly Csaba a modificat subit pagina oficiala. Nu inainte de a imi oferi inca o mostra de profesionalism a domniei sale si a celor care il inconjoara in aparatul administrativ deoarece, in graba lui de a sterge eventuale urme ale discriminarii sale la adresa romanilor, a scris pe pagina oficiala de internet in limba romana sintagma „Consuliul Judetean Harghita”.
Pretinsul tinut secuiesc are asadar o armata de profesionisti gata sa preia fraiele in momentul in care Marko Bela si ai lui vor obtine autonomia teritoriala pe criterii etnice a zonei. Doar ca pana atunci, profesionistii administratiei publice locale, fie ei membri UDMR sau PCM, o lasa mai moale cu pregatirea profesionala si se mentin antrenati cu magarii, gainarii, bascalie si cu multa, foarte multa, incalcare a legilor Romaniei. Dan Tanasa
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Interviu cu Gabriel Oprişanu, candidatul PNL la Senat
Realizatorul emisiunii Naşul are mari probleme cu banca
el a fost dat pe mâna recuperatorilor
Comentariul comentariilor (CCL)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
La tribunal, din cauza soacrei
Se crede Don Juan
Udrea are o problemă cu... Craiul de pică
Omul tău este omul nostru!
Când dă cu ochii de el, Ţurcanu vede roşu!
Poartă o campanie curată
Un grafic care vorbeşte de la sine
Mitropolitului Basarabiei a fost decorat
Trei candidaţi la Senat declaraţi indezirabili
Gravă încălcare a dreptului la libera exprimare de către judecători
protest împotriva sentinţei pronunţară împotriva ziaristei Feri Predescu
Opriţi-l, până nu va fi prea târziu!
Ioan Rotundu
Membrii a două familii din Truşeşti erau gata-gata de încăierare
doar mascaţii au reuşit să le taie celor 17 bătăuşi cheful de răzbunare
„Rapsozii Botoşanilor” invitaţi de cinste la Alba Iulia
Patronii firmelor de transport se plâng că piraţii le fură călătorii
Zbaterile electorale văzute prin ochii prefectului Sorescu
Deşi CJAS spune că are bani, Psihiatria nu are cu ce plăti datoriile
Unitatea medico-socială din Suharău are nevoie de bani
Acuzaţii grave de corupţie la adresa celor din IŞJ
Comunicat de presă
Comunicat de presă
Conţac l-a pârât pe Ţâbuleac la prefect
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă