Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14693
De la 07 Ianuarie 2003
122900342

Profesori botoşăneni chestionaţi despre satisfacţia la locul de muncă

  • 2 April 2012, 23:00
O şcoală din Botoşani a fost selectată pentru un studiu internaţional cu privire la predare învăţare. După susţinerea testului PISA de către elevi, activitatea cadrelor didactice este sub lupa organismelor internaţionale.
Profesorii sunt chestionaţi privind practicile de predare, atitudinea la clasă, satisfacţia la locul de muncă. În perioada 9-30 martie 2012, s-a desfăşurat etapa de pretestare a instrumentelor de colectare a datelor în cadrul Studiului Internaţional cu privire la predare şi învăţare - TALIS 2013.
Este pentru prima dată când România participă la un astfel de demers ce are ca grup-ţintă cadrele didactice şi care se referă la procesul de predare-învăţare, respectiv mediul şcolar în general. Acţiunea a avut loc în 40 de unităţi de învăţământ din 28 de judeţe şi din municipiul Bucureşti.
Din Botoşani a fost selectată pentru participarea la studiul TALIS Şcoala generală cu clasele I-VIII „Elena Rareş” nr. 8 Botoşani. În acest an studiul TALIS vizează activitatea cadrelor didactice din învăţământul gimnazial, cât şi şcolile eligibile PISA.
„Întrebările din chestionare au vizat următoarele aspecte: generalităţi despre mediul socio-educaţional (10%), dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice (17%), evaluarea activităţii cadrelor didactice şi feed-back-ul (20%), practicile de predare, convingeri şi atitudini (45%), climatul şcolar, managementul şcolii şi satisfacţia la locul de muncă (8%)”, a declarat profesorul Doru Dramu.
Modalitatea de completare a chestionarelor a fost exclusiv online. Identitatea respondenţilor este protejată, iar răspunsurile acestora nu urmăresc să evalueze performanţa profesorilor, a şcolilor sau a directorilor de şcoală.
Şcolile participante au fost selectate de către Consorţiul TALIS, conform procedurilor internaţionale de eşantionare, iar respondenţii au fost selectaţi aleatoriu.
Studiul TALIS se administrează în 33 de ţări şi reprezintă primul studiu internaţional axat pe mediul educaţional şi condiţiile de desfăşurare a activităţii profesorilor în şcoală. Studiul presupune administrarea de chestionare profesorilor care predau în învăţământul gimnazial sau în şcolile eligibile PISA, precum şi directorilor acestor şcoli. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Satisfacţia soţului
Caricatura zilei
Horoscop
„Şcoala Altfel” la Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu”
Circa 2000 de puieţi plantaţi de angajaţi E.ON, elevi şi pompieri, la Vorona
Facturile la încălzire - la un nivel acceptabil
Drapelul roșu-albastru, dat jos. Vinovații, cercetați penal
Rogozin, un proiect nou pentru R.Moldova
PNL Suceava oferă, la tombolă, obiecte de valoare celor care vor merge la vot la locale
Rata şomajului atinge niveluri record atât în UE cât şi in Zona Euro
Copii lăsaţi să moară pentru că medicii refuză să lucreze fără mită
Guvernul va cofinanţa proiectele care beneficiază de fonduri europene
Vasile Blaga a fost numit şef peste campania electorală a PD
Mişcarea pentru Botoşani acordă sprijin necondiuţionat primarilor
Botoşani: Joaca de-a viceprimarul la comuna Roma
Mişcarea pentru România a împădurit dealurile Dorohoiului
Cursa părinţilor pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare continuă
IŞJ mai schimbă câte un director, doi de şcoală
Protecţia consumatorului nu poate verifica escrocheriile bancare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog