Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12760
De la 07 Ianuarie 2003
77955159

Profesori botoşăneni participanţi la o reuniune de proiect în Franţa

  • 26 November 2007, 23:00
Timp de o săptămâna un grup de profesori de la Şcoala nr. 17 Botoşani a participat la Besançon ,în Franţa, la reuniunea de proiect E3. Reuniunea a fost desfăşurată împreună cu reprezentanţii a cinci ţări, respectiv Marea Britanie, Grecia, Italia, Polonia şi Franţa. Proiectul de dezvoltate şcolară intitulat Éleve, Éducation, Éurope, din cadrul programului Socitate- Comenius, desfăşurat sub egida Uniunii Europene, are ca obiectiv major formarea şi modelarea personalităţii elevilor în contextul european. La această reuniune de proiect, şcoala botoşăneană a fost reprezentată de Elena Chetrianu, coordonator de proiect, Corina Hruşcă (foto), responsabil cu realizarea produsului final al proiectului şi Sorin Hriţcu, preşedintele Asociaţiei părinţilor din Şcoala nr. 17, Botoşani, responsabil cu partea de informatică a proiectului.
Potrivit profesorului Corina Hruşcă programul pentru întreaga săptămână de lucru a fost stabilit de partea franceză, care a organizat reuniunea de proiect. Echipele de operaţii din cele şase ţări participante au desfăşurat activităţi ale proiectului în Complexul şcolar Chemaudin şi la Liceul din Salin. Prin conlucrarea echipelor şcolare din cele şase ţări, s-au pus bazele unui Regulament şcolar de ordine interioară, compatibil şi aplicabil celor şase ţări, în acord cu specificul naţional şi avansând, totodată, reguli ale comportamentului european. "Şcoala Nr. 17 Botoşani, în calitate de coordonatoare de proiect, a prezentat Forum-ul proiectului, adică un forum de discuţii pe Internet, realizat de informaticianul Sorin Hriţcu, definitivându-se şi metodologia de accesare a acestuia şi a stabilit capitolele broşurii E3, produsul final al proiectului. Elevii din Braşov şi cei din Polonia, prezenţi la reuniune, au intrat la ore alături de colegii lor francezi", a precizat Corina Hruşcă.
Timp de trei zile participanţii la reuniune s-au comportat după noul Regulament şcolar, produs al proiectului, verificându-se astfel în mod practic utilitatea şi virtuţile sale, precum şi posibilitatea adoptării lui de ţările participante. "După-amiezile săptămânii, deşi răcoroase, au fost rezervate prezentării pentru oaspeţi a oraşului Besançon, pitorească localitate istorică din ţinutul Franche-Comté, a salinei din localitatea Salin, actualmente muzeu, extragerea sării încetând din 1962, salina regală de la d’Arc et Senans, proiectată de celebrul arhitect francez Claude Nicolas Ledoux, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO", a adăugat Corina Hruşcă.
Următoarea reuniune de proiect va avea loc în Italia în luna februarie, iar reuniunea finală, se va organiza la Şcoala Nr. 17 Botoşani, în luna mai 2008, când se vor prezenta produsele finale şi se vor trage concluziile în urma activităţilor desfăşurate pe întregul parcurs al proiectului. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Oamenii de afaceri străini îşi închid fabricile
aproape 1000 de salariaţi lăsaţi fără loc de muncă în prag de iarnă
Agenţii economici vor plăti cu o taxă mai puţin
Birocraţia a făcut utilizarea formularului E112 aproape imposibilă
până să obţii aprobările necesare să fii operat în străinătate, mori cu zile
Elevii de clasa I vor fi vaccinaţi
„Educaţie” şcolară cu palmele şi recipiente din plastic
CJ încheie cu succes un proiect transfrontalier cu partenerii Ucraineni
Scump, domnule preşedinte, scump!
Ioan Rotundu
Încercări de protejare a copiilor instituţionalizaţi
S-a găsit o soluţie pentru muzeul de etnografie
CJ va avea sală de şedinţe separată de Instituţia Prefectului
Multe semne de întrebare asupra votanţilor unguri din Botoşani
Primarul Flutur vrea să copie din modelul francezilor
Mulţumirea lui Ciuştea este în contradicţie cu rezultatele votului
Democraţii botoşăneni au rămas fără preşedinte
Şocant - Escrocherie Caritas la Allianz Ţiriac în România
Cisternă căptuşită cu ţigări
Părinţi şi copii celebri vin la ”Happy Hour” de 1 decembrie
Încercare de ieşire ilegală din ţară prin folosirea forţei
Confuzie
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, marţi, 27 noiembrie
Anunţ important
Românul şi groapa
Tochitură Burebista
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă