Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5746
De la 07 Ianuarie 2003
88819377

Profesorii au fost mai slabi la examen dect elevii

  • 19 July 2009, 23:00
Listele cu notele la titularizare s-au afişat iar candidaţii au avut surpriza să afle şi că destul de multe dintre posturile pentru care s-a concurat nu au fost ocupate. Nu pentru că ar fi lipsit candidaţii sau pentru că nu ar fi fost „bătaie” mare pe ele, ci pentru că notele cadrelor didactice care aspirau la acele posturi au fost neaşteptat de mici.
Mai mult de jumătate dintre candidaţii la titularizare au fost notaţi cu note mai mici de 7,00, cât le-ar fi fost necesar pentru a se titulariza pe posturile respective. Fără titulari au rămas posturi de educatoare, învăţători, profesori de fizică, de limba franceză sau de limba engleză. Nu pentru toate aceste posturi s-au găsit cadre didactice care să reuşească obţinerea unei note minime de 7.00.
În total, aproape 80 de posturi rămân în continuare fără titulari, chiar dacă au fost scoase la concurs. De altfel, în acest an, unii profesori, educatori sau învăţători s-au cam făcut de râs faţă de elevi, cu notele extrem de mici la titularizare, cum nici la bacalaureat nu s-au înregistrat. Aproape 20 de cadre didactice au obţinut note mai mici de 2.00.
Este adevărat că au fost înregistrate şi note maxime, însă mai puţine. Patru note de zece au apărut pe listele de la titularizare şi aproximativ 40 de note de 9.00. Cu toate că de la nivelul Ministerului Educaţiei s-a dispus excluderea de pe listele cu notele la titularizare a absolvenţilor de la Universitatea „Spiru Haret”, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean nu a pus în aplicare acest ordin verbal. „Răspunderea apasă pe umerii mei. Dacă ar fi existat un ordin scris, i-aş fi dat curs, dar aşa... Şi, în plus, este greu de verificat fiecare absolvent de la Spiru, ce formă de învăţământ a urmat, acreditată sau neacreditată. O astfel de verificare va fi făcută, probabil, în zilele următoare, dar nu de către noi, ci la nivel central”, a declarat Ada Macovei, inspector şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Şovan dă cu penalul peste directoarea Pârvan
el a depus pentru plângere penală a doua oară
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 20 iulie
La femei
Recunoştinţa lui Băsescu
Atentat politic
Ţâbu şi lanţurile
Păşcănean luat ca din oală la Botoşani
Sucevean de 52 ani înecat în Siret
Sala Polivalentă n-are căutare în vreme de caniculă
Calea Naţională, în zona industrială, se va schimba la faţă
Autobuzele IKARUS nu bat defel cu feed back-ul!
Roxana Ciuhulescu a petrecut prima vacanţă la mare
Medicii români sunt la mare căutare prin ţările Europei
Au picat pe stradă, doborâţi de caniculă
Externalizarea serviciilor – o măsură ce va eşua lamentabil
Anunţ angajare
Tipa nu pare să glumeasscă. Vrea aventuri tari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă