Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7789 lei
1 USD = 4.4241 lei


Număr accesări
Astăzi:
1814
De la 07 Ianuarie 2003
73844786

Profesorii iar vor grevă

  • 8 November 2009, 23:00
Vestea că vor trebui totuşi să îşi ia concediu fără plată în noiembrie sau decembrie i-a decis pe profesori să treacă la acţiuni de protest, cu toate că, la un moment dat, păreau să bată în retragere. Chiar mai mult, unele federaţii sindicale vor să folosească acţiunea de protest chiar în perioada alegerilor.
De exemplu, Federaţia Spiru Haret a pus serios problema ca membrii săi de sindicat să intre în concediul fără plată exact în perioada alegerilor prezidenţiale, şi să nu se prezinte nici la vot, protestând astfel faţă de decizia Guvernului de a nu se renunţa la cele zece zile de concediu neplătit. Nemulţumirea este mare în rândul cadrelor didactice pentru că acest concediu neplătit care vine în apropierea sărbătorilor de iarnă le va reduce cadrelor didactice cu mai mult de 40% veniturile.
“Codul Muncii spune că un concediu fără plată se ia cu acordul angajatului. Ne vom lua cele zece zile libere fără plată exact în perioada alegerilor prezidenţiale”, a afirmat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Spiru Haret.
De acţiuni de protest se pregătesc şi membrii altor sindicate din învăţământ. Cei de la Liga Sindicatelor din Învăţământ au anunţat că intenţionează să recurgă la grevă peste o săptămână şi de aceea vor grăbi în unităţile şcolare definitivarea consultării membrilor de sindicat în ce priveşte oportunitatea acestei forme radicale de protest. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Oraşul Ştefăneşti are subunitate de pompieri
Coplata la medicii de familie s-a amânat pentru la anul
Agresivitate electorală în tot judeţul, împotriva PSD
Pe urmele beţivilor din trafic
Botoşănean accidentat grav pe trecerea de pietoni
Program TELE' M Botoşani, luni
Ei îl vor scoate preşedinte pe Băsescu!
Manifestare suspendată de frica gripei porcine
Primarul de Ungureni şuguieşte că taie lumina în comună
Primăria Unţeni rămâne făr㠄avion”
Horoscop
Luat de îngeri în ceruri
Pui îmbrobodit în şuncă
Ne(guiţă) la şef...!
Ţurcanu, tocilarul!
Ţâbu şi... una mai săltăreaţă!
Şcoala de la Burla se prăbuşeşte încet-încet
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă