Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
8585
De la 07 Ianuarie 2003
74843872

Profesorii încă speră să primească tichete cadou

  • 22 January 2008, 23:00
Cadrele didactice botoşănene încă speră că tichetele cadou vor deveni realitate şi nu doar simple promisiuni. Deşi acordarea lor a fost prevăzută printr-o Ordonanţă de Guvern încă din anul 2006, nici până la ora actuală ele nu au fost acordate. Şi asta pentru că cele care trebuie să asigure acordarea lor sunt consiliile locale, care nu au fonduri şi pentru tichetele cadou.
La ora actuală reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) aşteaptă un punct de vedere al municipalităţii botoşănene în urma discuţiilor purtate pe tema acordării tichetelor cadou. În cazul cadrelor didactice din mediul rural, sindicaliştii au făcut toate demersurile pentru a se negocia acordarea tichetelor în cadrul consiliilor locale. „În raport de rezultatele discuţiilor care vor avea loc şi de modul în care se va înţelege acordarea acestor tichete cadou, ne rezervăm dreptul de a declanşa anumite acţiuni de protest”, a declarat preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, Gheorghe Constantinescu.
În situaţia în care nu se ajunge la un rezultat favorabil cadrelor didactice, reprezentanţii sindicatului învăţământului botoşănean nu exclud posibilitatea acţionării în instanţă a consiliilor locale. În momentul de faţă, LSI adună documentele necesare şi semnăturile cadrelor didactice care doresc să susţină acţionarea în instanţă. „Noi ne pregătim, le strângem într-un dosar şi dorim să nu îl folosim. Dar vrem să fim pregătiţi cu toate documentele la dosar şi în momentul în care vom primi un răspuns negativ din partea comunităţilor locale, nu ne rămâne decât să acţionăm în instanţă pentru ca să ni se acorde aceste drepturi”, a adăugat liderul sindicatului din învăţământul botoşănean. Pe parcursul unui an cadrele didactice trebuie să primească şapte tichete cadou pentru fiecare eveniment important de la nivelul învăţământului. Din punctul de vedere al liderului sindical, valoarea tichetelor cadou nu este exagerată în condiţiile în care în alte domenii de activitate bugetarii primesc prime de vacanţă şi alte diverse sporuri. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (XXXI)
(Ioan Rorundu)
Profesorii au descoperit plăcerea grevei
Ionuţ Iftimoaie, profesor la liceul ”I.L. Caragiale”
Horoscop
Imaginaţia beţivului
Salată Coleslaw
Seminar despre cooperarea transfrontalieră
Onoare pierdută la „Barul Pădurii”
Prefectul inistă să-i fie remisă situaţia primelor
Clădirea Prefecturii începe să rămână fără ornamente
Primarul Flutur nu cedează nici o palmă de pământ
Prefectul Sorescu caută soluţii pentru Casa Sofian
Sediu nou de primărie în Vorona
Conţac l-a aşezat pe Păunescu deasupra lui Dinescu
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 23 ianuarie
O şansă bună de angajare
Românul şi patriotismul pierdut
Organizaţii din Ucraina cer sprijinul APM Botoşani
Cu soarta pecetluită
Ioan Rotundu
Cel puţin 50 de puncte pentru o gradaţie de merit
Înscrierile în clasa I
Asasinii morali ai unei fetiţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă