Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1092
De la 07 Ianuarie 2003
108730778

Profesorii ineficienţi trebuie concediaţi

  • 22 March 2010, 23:00
Jurnalistii de la Newsweek propun concedierea profesorilor care nu dau randament, blamand rezultatele din ce in ce mai slabe obtinute de elevii americani in competitiile cu cei europeni. Situatia actuala a sistemului de invatamant american este privita atat ca un motiv de rusine nationala, cat si ca o amenintare la viitorul tarii, iar numarul crescand al elevilor provenind din comunitati minoritare, cu venituri scazute, contribuie an de an la inrautatirea rezultatelor.
Numerosi cercetatori au demonstrat ca ceea ce conteaza cu adevarat in educarea tinerilor nu sunt programele sau tehnologiile inovatoare, nici dimensiunile cartilor si ale materialelor, ci calitatea profesorilor. Capacitatea de a preda vine dintr-un talent innascut care se afla in stransa legatura cu modul in care profesorul inspira mintile tinere sau poate controla clase galagioase si dezordonate.
Cei de la Newsweek spun ca pedagogia poate fi si predata, pana la un punct, insa nu cu metode insipide si teoretizari irelevante, asa cum se intampla in multe institutii de pregatire a profesorilor. Dupa parerea lor, in cel mult cinci ani un profesor poate fi calificat drept bun sau rau.
Mai mult decat atat, unii dintre cei mai slabi profesori sunt selectati sa pregateasca tocmai cea mai defavorizata categorie de elevi; copiii provenind din comunitati minoritare, cu venituri slabe, sunt cei care au cea mai mare nevoie de cadre didactice bine pregatite, care sa le deschida usile spre cunoastere si progres. "Cercetarile arata ca, indiferent de context, copiii care au trei-patru profesori foarte buni intr-un ciclu vor depasi un nivel mediu, in timp ce aceia care au mai putin de doi, nu vor reusi niciodata", explica pentru Newsweek Kati Haycock, co-autoarea studiului "Teaching Inequality: How Poor and Minority Students Are Shortchanged on Teacher Quality."
In acelasi tip, sindicatele profesorilor tind sa castige din ce in ce mai multa influenta si, in anumite state, dupa doi-trei ani, devine aproape imposibil sa ii mai concediezi. In New York City, din 30.000 de profesori, doar 3 au fost concediati in 2008. In Chicago doar 0,1% dintre profesori au fost concediati pentru slabe performante in perioada 2005-2008, in timp ce in Akron (Ohio) si in Denver zero procente.
Si nu e doar puterea castigata de sindicate, in opinia celor de la Newsweek, comoditatea directorilor de scoli fiind, si ea, una dintre cauze. Multi dintre acestia nici nu se obosesc sa elimine profesorii ineficienti sau se multumesc sa ii trasfere in alte scoli - actiune supra-numita "dansul lamailor". In fiecare an, 99% dintre profesorii americani primesc calificativul "satisfacator" din partea scolilor in care predau. Concedierea unui profesor poatre atrage dupa sine un lung proces cu sindicatul din care face parte.
Din cauza ratei crescute a abandonului scolar si a rezultatelor extrem de scazute la testele nationale, conducerea liceului Central Falls din Rhode Island a decis sa schimbe modul de desfasurare a cursurilor. Conform noilor reglementari, profesorii ar fi trebuit sa lucreze cate 25 de minute in plus, zilnic, sa ia pranzul o data pe saptamana cu studentii si sa fie evaluati de o a treia parte.
Desi castiga 75.000 de dolari pe an - mult peste venitul mediu din oras - profesorii au cerut 90 de dolari in plus, pe ora. Frances Gallo, inspector scolar, a refuzat cererea lor si a recomandat concedierea tuturor celor 74 de profesori. Indrazneala ei a fost apreciata de Secretarul Educatiei si sustinuta de presedintele Obama. Desi sindicatele au protestat spunand ca profesorii sunt acuzati pe nedrept, in cele din urma, la presiunile presei si ale opiniei publice, s-au supus noilor reguli.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Proiectul legii falimentului persoanelor fizice a fost aprobat tacit de Sena
urmează testul Camerei Deputaţilor
Stii unde se duc de fapt banii?
Jurnalistul Mile Cărpenişan a murit
Costurile tronsoanelor Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu sunt estimate la 7 miliarde de lei
La Galaţi încep manifestările prilejuite de Unirea Basarabiei cu Ţara
A doua Republică trebuie să moară!
Comentariul comentariilor (XLVIII)
Ioan Rotundu
Horoscop
Şleahta preşedintelui Ţâbuleac
Garda personală a lui Ţâbuleacangajări şi promovări clientelarezvonuri despre amor şi amorezi
Centrul Gavroche va fi evacuat, ca urmare a unei decizii judecatoresti
La aşa servicii, ioc clienţi!
Bancul zilei: Mod de a scăpa de soacră
Punct final la TVR-PSD, Alexandru Sassu trebuie să plece
Amenzi, mii de ţigarete şi maşini confiscate
Ziua Mondială a Apei, marcată cum se cuvine şi la Botoşani
Apă sigură la robinete
Vilă cu piscină şi fără apometru
Spitalul de Psihiatrie rămâne fără apă
Fraudă fără precedent la Oficiul de Cadastru Botoşani
Ce n-a spus prefectul presei
Feţe noi, aceeaşi meteahnă: băutura la volan
Iustina Irimia, evoluţie remarcabilă la prestigiosul
Festival al Cântecului Popular Moldovenesc
Trataţi medical în străinătate fără a avea asigurare
FAP boicotează protestele profesorilor
Ca de obicei, protestele profesorilor nu se bucură de unitate
Pediatria îşi apără numărul de paturi ca să-şi păstreze angajaţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă