Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
393
De la 07 Ianuarie 2003
122886042

Profesorul care a facut sesizari de plagiat in cazurile Ponta, Oprea si Toba

  • a cerut oficial CNATDCU sa verifice doctoratul Laurei Codruta Kovesi
  • 7 October 2016, 23:00
Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, a cerut in mod oficial Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) sa verifice teza de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, potrivit unei postari pe contul sau de Facebook. Dogaru, care a facut sesizari de plagiat in cazurile Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba, cere institutiei sa verifice suspiciunile de plagiat ridicate de Grupul de Investigatii Politice (GIP), un ONG condus de Mugur Ciuvica.
CNATDCU, institutie aflata in subordinea Ministerului Educatiei, este singurul for abilitat sa se pronunte in legatura cu sesizarile de plagiat.
Potrivit documentului facut public de Cristian Dogaru, cererea a fost depusa astazi, 7 octombrie, si a primit numar de inregistrare. Cristian Dogaru a precizat pentru HotNews.ro ca nu a primit deocamdata un termen.
"Conform procedurii CNATDCU accepta sau nu accepta sesizarea (cei de la UEFISCDI o transmit doar), practic daca e nevoie de mai multe documente sau ba. Dar chiar si asa, CNATDCU nu mi-au dat termen", a declarat Cristian Dogaru.
Acesta a precizat ca legea spune 45 de zile, insa in cazul sesizarilor care i-au vizat pe Victor Ponta, Gabriel Oprea si petre Toba, termenul a fost depasit.
Cristian Dogaru mentioneaza in sesizarea sa ca "personal, consider ca teza de doctorat a d-nei Kovesi respecta normele de etica academica in activitatea de cercetare-dezvoltare, dar nu sunt imputernicit sa iau decizie in acest sens". El justifica nevoia unei analize astfel: "noile acuzatii de nerespectare a standardelor de etica profesionala care treneaza nerezolvate aspra procurorului sef a celei mai importante institutii anti-coruptie pot aduce un prejudiciu grav de imagine si credibilitate justitiei din Romania".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Răspuns… erotic
Horoscopul zilei de 8.10.2016
Ambasadorul SUA: Guvernul Romaniei ar trebui sa joace un rol in incurajarea antreprenorilor
Noua impozitare diferentiata pentru restaurante, baruri si hoteluri se va aplica din ianuarie 2017
PDATE Juncker: UE trebuie sa fie intransigenta in fata manevrelor Marii Britanii privind Brexitul
Klaus Iohannis despre propunerea lui Nicusor Dan
ca Dacian Ciolos sa prezinte un "program de continuare", iar partidele sa il sprijine pentru un nou mandat: Nu pot decat sa ii recomand domnului Nicusor Dan sa ii spuna acest lucru domnului premier
Un italian a ajuns sa cerseasca in Romania.
Ordonanta care ajuta plagiatorii merge mai departe:
Comisia pentru invatamant din Senat a respins cererea de reexaminare depusa de Iohannis si a trimis-o la votul definitiv
G20: Riscurile care ameninta economia globala au crescut
Presa-b gura lu' Rotundu: Emisiunea din 7.10.2016
ASnunţ angajare
Miorcani: Conacul Pillat ţinut sub cheie de Mitropolia Iaşi prin preotul Hluşcă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog