Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13270
De la 07 Ianuarie 2003
122873337

Progenitura eroului comunist rodeşte din nou

  • 6 June 2008, 23:00
Despre încurcăturile produse în reconstituirea dreptului de proprietate la Roma, de către funcţionarul primăriei ing. Gheorghe Bârliga (foto 2), ne-am săturat să mai scriem. Şi despre nevasta acestuia, medicul de familie Rodica Bârliga (foto 3), considerată de majoritatea cetăţenilor din comună ca având grave tulburări de comportament, ne-am săturat să scriem. Motiv pentru care, de vreo doi ani încoace, orice reclamaţie ajunsă la redacţie din parcea cetăţenilor comunei Roma, cu referire la cei doi soţi, n-a mai primit curs. N-am dorit să ne transformăm într-o gazetă locală, care intermediază răfuielile dintre cei doi soţi rebeli şi cetăţenii comunei. Am tot aşteptat ca primarul Constantin Humelnicu (foto 1), aflat la al doilea mandat, să intervină mai energic şi să pună stavilă abuzurilor celor doi. N-a făcut-o, iar acum o ia pe cocoaşă.
Ieri, adică vineri, am fost informaţi că la Roma, între actualul primar Humelnicu şi contracandidatul său pentru turul doi, dar şi subaltern, ing. Gheorghe Bârliga, a avut loc o bătaie în toată regula. Primarul din Roma este apreciat de majoritatea cetăţenilor ca un om echilibrat, fost cadru didactic, fost preşedinte la cooperaţia de consum din localitate, de opt ani primar care se poate lăuda cu faptele sale. Acum doi ani preşedintele Conţac a încercat să-l determine să treacă de la PNL la PSD. Dacă alţi primari liberali au cedat presiunilor lui Conţac, Humelnicu s-a ţinut tare de poziţie şi a dezvăluit public metodele de care se foloseşte preşedintele PSD pentru a aduna câţi mai mulţi primari în partidul său.
Pornind de la aceste considerente, ne-a venit greu să credem că primarul Humelnicu s-ar fi coborât la nivelul de a se lua la bătaie cu doi soţi cunoscuţi ca având mari probleme de imagine şi comportament. Aşa că ne-am dus la Roma, să aflăm adevărul.
Iată varianta Rodicăi Bârliga, a cărei soţ este intrat în turul doi al alegerilor la funcţia funcţia de primar, din partea PRM. ”În Cotrâgaci, aseară la ora zece, la poarta unui membru PRM a fost lăsată o pungă întreagă de biletele de către o maşină cu geamuri negre care conţinea următorul mesaj „Ceauşeasca-i printre noi/ Ceauşeasca-i numărul doi/ Ameninţa şi atacă/ Cu limba despicată/(Sarpe)/ Mult timp nu va mai dura/ O aşteaptă sora-sa./, face referire la sora mea care a decedat” – susţine Rodica Bârliga. Biletul nefiind personalizat, a fost întrebată dacă se regăseşte cu ceva în conţinutul acestuia.
Rodica Bârliga a refuzat să-i spună reporterului că tatăl soţului său, candidatul PRM, a fost timp de două legislaturi membru al MAN şi declarat de Ceuaşescu „erou al muncii socialiste”. N-a spus reporterului că socrul său a condus cu mână de fier, zeci de ani, destinele CAP-ului din Roma şi că din cauza sa un cetăţean al comunei, care s-a revoltat împotriva colectivizării, a trăit vreme de treizeci de ani zidit între pereţii casei.
Rodica Bârliga susţine că maşina cu geamuri fumurii ar fi proprietatea băiatului primarului Humelnicu. Iar argumentul său forte că este aşa, ar fi faptul că aceeaşi maşină, în ziua de Ispas, avea lipită pe ea poza primarului şi împărţea fluturaşi cu mesajul „Votaţi primar Bârliga Rodica, Gigi e găina”.
Că inginerul Gheorghe Bârliga nu crâcneşte în faţa Rodicăi, ştie întreaga comună. O ştiu sutele de asistaţi medicali pe care Rodica Bârliga îi batjocoreşte ori de câte ori bat la uşa cabinetului său. Comportamentul deviant al medicului de familie Bârliga a fost cercetat, cu vreo doi ani în urmă, de către cei de la Casa Judeţeană de Sănătate Botoşani, dar nu s-au publicat concluziile la care s-a ajuns.
În deplasarea noastră la Roma, a fost contactat şi primarul Humelnicu. Acesta a fost găsit la sediul Poliţiei, unde s-a prezentat din proprie iniţiativă pentru a clarifica problemele reclamate de Rodica Bârliga. Conform spuselor spuselor sale, fiul său se afla împreună cu el în ziua în care doctoriţa susţine că acesta ar fi împărţit acei fluturaşi denigratori şi nu avea cum să conducă acea maşină. ”Nu sunt un om josnic, sunt doar semirealist. Niciodată nu mi-aş pune în pericol integritatea mea, apelând la acest gen de foiţe care mi se par copilăreşti. Conflictul există încă de la alegerile trecute şi îi înţeleg vor să câştige, dar nu aşa cum fac ei” a declarat primarul Constantin Humelnicu.
Un cetăţean din comună, care a ţinut să stea de vorbă cu noi, a declarat că doctoriţa nu-şi face datoria faţa de pacienţi săi decât condiţionat de câte ceva. De asemenea, în turul întâi al alegerilor un număr de 300 de buletine de vot au fost introduse în urne fără nici un fel de stampilă. Sunt votanţi care susţin că doctoriţa ar fi stat prin preajmă când cetăţenii au votat, intimidându-i. Acuzaţiile la adresa medicului de familie Rodica Bârliga sunt multe şi grave, dar nimeni nu vrea să le recunoască şi să le susţină public. Temerea că socrul său, fostul „erou socialist”, ar putea să mai aibă influenţa de altădată încă mai pluteşte deasupra comunei Roma, iar numele de Bârliga continuă să genereze sentimente de inhibiţie socială şi teamă.
Dar dacă acesta este adevărul, soarta actuală a acelor oameni care au vârsta destul de înaintată şi oasele ostenite de munca grea de la câmp, nu este dreaptă. Pentru că medicul de familie Bârliga are un cabinet printre cele mai moderne din judeţul Botoşani, amenajat şi pe seama banilor publici. Este dotat cu aparatură de specialitate, numărând pe lângă laptop, calculatoare un aparat electrocardiograf şi un ecograf portabil. Pacienţilor le lipseşte respectul din partea medicului, care îi timorează să-i voteze soţul, pentru că altfel, când îi bat la uşă, face criză de personalitate şi devine periculoasă. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXX)
(Ioan Rotundu)
La Flămânzi, încăierarea politică s-a acutizat prin forme mişeleşti
Comunicat de presă
Instruire în domeniul serviciilor sociale comunitare
Program Tele'M Botoşani
Există o „diaspora moldovenească”?
SUA iau în discuţie eliminarea vizelor pentru români
Romanii din Italia “faultaţi" de propriul consulat
Interzic cărţile care contestă “statul şi poporul moldovenesc”
Berlusconi gafează din nou
Înţelepciunea paznicului de cimitir
Imaginea României, făcută ţăndări în Europa
Român bătut şi tâlhărit de poliţişti
Horoscop
Marinarul novice
Modificări importante privind A.F. şi P.F.A
Ajutor umanitar
Generalului Rusu au început să-i tremure chiloţeii
Poliţia Comunitară participă si ea la turul de ciclism
Se tem ca pedeliştii să nu-i mituiască pe consilierii judeţeni
Câmpanu cere ca Bogdan Olteanu să-l apere de ameninţarea cu moartea
Trec la represalii împotriva liderilor de filiale cu rezultate proaste
Parcul Mihai Eminescu va fi inaugurat duminică
Peremiştii se vor bate în turul doi pentru 3 primării
Se încing spiritele între principalele forţe politice
Consideră că Flutur a fost reales pe fondul unui bâlci electoral
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog