Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8064
De la 07 Ianuarie 2003
92653818

Prognoza meteo pana pe 15 martie

  • 3 March 2015, 23:00
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 2 - 15 martie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
Banat
Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit pentru inceputul lunii martie, cu temperaturi maxime de 10...14 grade si minime de -1...4 grade, mediat pe regiune. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 5...8 grade ziua si -3...0 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.
Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala precipitatii mixte. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.
Crisana
Intervalul de referinta va debuta cu o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie, concretizata prin maxime de 8...13 grade si minime -1...4 grade, medii regionale. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 5...7 grade ziua si -4...-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa peste mediile climatologic specifice perioadei din an.
Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala lapovita si ninsoare. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.
Transilvania
Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de o vreme usor mai calda decat in mod normal la inceputul lunii martie, cu medii regionale ale maximelor de 7...11 grade si ale minimelor de -3...2 grade. Incepand din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3...6 grade ziua si -6...-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana, este estimata o incalzire a vremii, astfel ca temperaturile se vor situa din nou, in marea lor majoritate, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.
In prima saptamana probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, indeosebi in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala mai ales lapovite si ninsori. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.
Maramures
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel normal la inceput de martie, cu maxime, in medie regionala, de 6...8 grade si minime de -2...4 grade. Apoi vremea se va raci, astfel ca temperaturile se vor situa sub mediile multianuale caracteristice, ziua intre 4 si 6 grade, iar noaptea intre -4 si -1 grad. In cea de-a doua saptamana, valorile termice vor creste din nou si, in special cele diurne, vor depasi normalul datei calendaristice.
Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in prima saptamana, acestea urmand a fi mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie cand vor predomina ploile, dar si in intervalul 5-6 martie cand vor fi mai ales ninsori. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate ploi mai putine si in general slabe, cel mai probabil in jurul datei de 10 martie.
Moldova
In primele zile, vremea va fi in general mai calda decat ar fi normal, cu temperaturi diurne de 8...12 grade si minime de -2...3 grade, in medie. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3...6 grade ziua si -3...-1 grad noaptea se vor situa sub cele specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologice ale primei jumatati a lunii martie.
Probabilitatea pentru precipitatii pe spatii mai extinse si in general moderate cantitativ va fi mai mare in perioada 5 - 7 martie, cand vor fi mai ales lapovite sau ninsori. In restul timpului vor predomina ploile, slabe si pe spatii relativ restranse.
Dobrogea
Intervalul de referinta va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie, concretizata prin maxime de 9...11 grade si minime intre 2 si 5 grade, medii regionale. In perioada 5 ¬ 8 martie valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile diurne de de 5...7 grade se vor situa in jurul celor specifice datei din calendar, in timp ce minimele nocturne vor continua sa fie peste normal. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa peste mediile climatologice caracteristice perioadei din an.
Probabilitatea pentru ploi pe spatii extinse va fi mai mare in perioada 5 ¬ 7 martie, in restul intervalului doar izolat urmand a fi ploi slabe sau burnita.
Muntenia
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme deosebit de calda pentru data din calendar, abaterile pozitive ale valorilor maxime fiind chiar semnificative; astfel, vor fi medii ale temperaturilor diurne de 12...15 grade si ale celor nocturne de -1...4 grade. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 4...6 grade ziua si -4...0 grade noaptea se vor situa sub cele specifice perioadei. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologice ale primei jumatati a lunii martie.
Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 5-7 martie cand vor fi ploi, dar si lapovita sau ninsoare si vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate. In restul intervalului ploi slabe se vor semnala pe spatii restranse.
Oltenia
Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de o vreme mai calda decat in mod normal la inceputul lunii martie, concretizata prin medii ale maximelor de 10...14 grade si ale minimelor de -1...5 grade. Incepand din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3...5 grade ziua si -4...0 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana, este estimata o incalzire a vremii, astfel ca temperaturile se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.
Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai frecvente in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala precipitatii mixte. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.
La munte
La inceputul intervaluIui, dar si in cea de-a doua saptamana de prognoza, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic normal, cu medii ale maximelor de -1...2 grade si ale minimelor de -6...-3 grade. Mai rece va fi in perioada 5-9 martie, cand temperaturile se vor mentine negative ziua, iar pe timpul noptii pot cobori spre pragul de ger.
Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in prima saptamana, in special in noaptea de 2/3 martie si in perioada 5 -7 martie, cand vor predomina ninsorile.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Orez aromat
Bancul zilei: În oglindă
Horoscopul zilei
Nedumeriri crestine despre ora de religie
Fenomenul „Gheorghe Şincai”
Ioan Rotundu
Răzbunarea executorului judecătoresc Ionuţ Temneanu
Ioan Rotundu
Ce spunea Basescu despre denuntatorii lui Nastase si ce spune despre denuntatorii lui Udrea
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a fost retinut de procurorii DNA
Trei nume vehiculate pentru functia de procuror sef DIICOT
Cine i-ar putea lua locul Alinei Bica
Romania - ultima in UE la reciclarea gunoiului din orase
Bulgarii si ungurii, mult peste noi
Presa rusa il apara pe presedintele Putin in fata "campaniilor de defaimare" ale Occidentului
dupa asasinarea lui Boris Nemtov
Ion Iliescu, aniversat la Ateneul Roman
Ma simt bine mersi, ca de la trei ori 25
Botoşani: Şi PSD Botoşani are „faliţii” săi profesional
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă