Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10377
De la 07 Ianuarie 2003
122870444

Prognoza meteo până pe 28 aprilie

  • cum va fi vremea de Florii şi ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării
  • 15 April 2013, 23:00
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 15 - 28 aprilie, in fiecare regiune a tarii, potrivit Mediafax.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 22 si 24 de grade. In intervalul 20 - 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 12 si 17 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 19 si 22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 2 si 10 grade.
Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 23 aprilie.
CRISANA
Temperaturile diurne vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 21 si 23 de grade. In intervalul 20 - 22 aprilie maximele termice vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 12 si 16 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 19 si 22 de grade Celsius.
Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 2 si 10 grade.
Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 23 aprilie.
TRANSILVANIA
Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 13 si 15 grade pana la valori medii cuprinse intre 19 si 22 de grade. In intervalul 21 - 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 13 si 16 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 16 si 20 de grade Celsius.
Temperaturile nocturne vor avea aceeasi oscilatie ca si cele diurne si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 0 si 8 grade.
Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 24 aprilie.
MARAMURES
Maximele termice vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii de 14...15 grade pana la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade. In intervalul 20 - 22 aprilie temperaturile diurne vor fi in scadere spre valori medii cuprinse intre 12 si 15 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 17 si 20 de grade Celsius.
Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 0 si 8 grade.
Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 24 aprilie.
MOLDOVA
Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 11 si 13 grade pana la valori medii cuprinse intre 19 si 21 de grade. In intervalul 21 - 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 12 si 16 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 17 si 21 de grade Celsius.
Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 2 si 8 grade.
Trecator va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de averse slabe, posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 25 aprilie.
DOBROGEA
Maximele termice vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 13 si 15 grade pana la valori medii cuprinse intre 16 si 18 grade. In intervalul 21 - 22 aprilie temperaturile diurne vor fi in scadere spre medii de 14...15 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 16 si 19 grade Celsius.
Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 4 si 10 grade. Temporar va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploaie va fi redusa.
MUNTENIA
Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade. In intervalul 21 - 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 14 si 18 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 19 si 22 de grade Celsius.
Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 3 si 9 grade.
Va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploi slabe, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 21 - 23 aprilie.
OLTENIA
Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 20 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 15 si 17 grade pana la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade. In intervalul 21 - 22 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 14 si 17 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 18 si 22 de grade Celsius.
Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi cuprinse, in tot intervalul, in medie intre 3 si 9 grade.
Va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 21 - 23 aprilie.
LA MUNTE
Temperaturile maxime vor creste treptat pana in jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse intre 2 si 6 grade pana la valori medii cuprinse intre 10 si 14 grade. In intervalul 21 - 23 aprilie valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii cuprinse intre 2 si 7 grade, apoi vor creste usor pana la sfarsitul intervalului in medie la valori cuprinse intre 10 si 13 grade Celsius. Temperaturile minime vor avea aceeasi oscilatie ca si cele maxime si vor fi in jur de 0 grade, sau usor pozitive intre 17 - 21 aprilie si 25 - 28 aprilie si cuprinse in medie intre -5 si -2 grade in restul noptilor.
Va ploua slab in prima zi, apoi probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 20 - 25 aprilie.
Mb>Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Logica lui Bulă
Gastronomie: Pulpă de porc umplută cu ciuperci
Dincotro va bate vântul schimbării?
Ioan Rotundu
Ce sume de bani au cheltuit candidaţii PDL în campania alegerilor parlamentare
Economia mondială se află în blocaj, fiind incapabilă să susţină o recuperare decentă
Legea retrocedărilor a Guvernului Ponta îmbogăţeşte samsarii imobiliari
Pentru Spitalul judeţean, Sorescu prevede un viitor sumbru
Guguştiucul lui Cristoiu, în variantă botoşăneană
Partidul Conservator vrea să facă un "marş al tăcerii pentru familia creştină"
pe 2 mai, în jurul Patriarhiei
Asociaţia Accept solicită PNL sancţionarea neîntârziată a lui Puiu Haşotti
purtătorul de cuvânt al PSD: Ieşirea publică a lui Haşotti este disproporţionată
Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir vor fi trimişi în judecată
De ce se vinde cafeaua de doua ori mai scump în România
Angelina Olaru: Deportaţii pe veci din Kazahstan
„Nu ne-a căutat niciodată niciun oficial al RM"
Comunicat de presă APIA Botoşani
Bunul simţ le-o cere!
Ioan Rotundu
Judecătorii şi-au arogat dreptul de a hotărî cum se fac disponibilizările la Nova Apaserv
Măgăreaţa deszăpezirii a căzut pe preşedintele Ţurcanu
Botoşani: Prefectul Macaleţ este român doar la simpozioane
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog