Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20642
De la 07 Ianuarie 2003
122880709

Prognoza meteo pe 3 luni

  • 5 January 2016, 23:00
Meteorologii estimeaza pentru urmatoarele trei luni o vreme, in general, normala atat pentru ultimele doua luni de iarna, cat si pentru luna martie, cu temperaturi ce se vor incadra, dar si depasi in unele cazuri normele multianuale, reiese din prognoza meteorologica valabila pentru intervalul ianuarie - martie 2016, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie.
In luna ianuarie, temperatura aerului va avea, in general, valori apropiate de mediile climatologice in centrul, nordul si local in vestul tarii, iar in rest acestea vor fi peste norme. Ca valori termice medii, meteorologii estimeaza, in ianuarie, pentru zona Transilvaniei, temperaturi cuprinse intre -7 si un grad Celsius, pentru Moldova intre -6 si -1 grad Celsius, si pentru Oltenia intre -3 si zero grade Celsius. Media multianuala a lunii ianuarie este de -2,1 grade Celsius.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi, in ianuarie, apropiate de mediile multianuale in estul, sud-estul si sudul tarii, iar in restul regiunilor vor avea o tendinta de excedent. Media multianuala lunara a precipitatiilor este de 33,6 l/mp, luandu-se in considerare intervalul de referinta 1981-2010. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Maramures (pana la 74 l/mp), Oltenia (pana la 57 l/mp), Banat si Crisana (pana la 54 l/mp).
In februarie, temperatura medie lunara a aerului se va situa, in general, in limite apropiate de mediile climatologice (de -1 grad Celsius), cu exceptia sud-estului, sudului si local estului si vestului tarii, unde valorile termice vor fi mai ridicate decat cele normale. Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Transilvaniei si Moldovei, intre -5 si zero grade Celsius, iar cele mai ridicate in Banat si Dobrogea, intre zero si doua grade Celsius.
Precipitatiile vor avea, in februarie, o tendinta spre excedent, mai putin in estul, sud-estul si local sudul tarii, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Maramures (pana la 57 l/mp), Oltenia (55 l/mp), Banat si Crisana (pana la 50 l/mp).
In luna martie, temperatura medie lunara a aerului va avea valori peste mediile climatologice in sudul, sud-estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni valorile termice se vor situa, in general, in limite normale. Media multianuala a lunii martie se situeaza la 3,5 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre -1 si 5 grade Celsius in Moldova, intre zero si 5 grade Celsius in Transilvania, respectiv intre 4 si 6 grade Celsius in Crisana si Dobrogea, si intre 4 si 7 grade Celsius in Banat. Precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii, peste media multianuala de 38,3 l/mp. Zonele Banatului, Crisanei, Maramuresului, Transilvaniei si Olteniei vor prezenta cantitati de precipitatii cuprinse intre 53 si 60 l/mp.
Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Pulpe și aripi de găină cu sos picant de roșii și portocală la slow cooker
Bancul zilei: Replici adevărate din procesele de judecată din S.U.A.:
Horoscopul zilei de 6.01.2016
Un misterios constructor auto isi prezinta planurile si vine cu un concept de masina electrica de 1.000 CP
Moarte suspecta la varful puterii din Rusia:
Seful Serviciului de Spionaj Militar (GRU) a murit "in mod neasteptat"
Informare meteorologica de polei
Rusia: Statul Islamic foloseste, probabil, arme chimice in Siria
Koln: Zeci de agresiuni sexuale si jafuri comise de "arabi si nord-africani" in noaptea de Anul Nou, in centrul orasului
Botoşani: Biciul aspru al gerului a îngenuncheat oamenii străzii
Ce înseamnă, cu adevărat, să fii poliţist în Ferentari?
Incendii generate de coşurilor de fum necurăţate sau neprotejate termic
Botoşani: Sorin Gânga, baronul de Văculeşti, începe anul în forţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog