Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3403
De la 07 Ianuarie 2003
75099726

Prognoza meteo pentru doua saptamani

  • 26 April 2016, 23:00
Regimul termic se va incadra in limitele climatologice normale pentru aceasta perioada, valorile termice diurne urmand sa nu depaseasca 21 de grade Celsius la nivelul intregii tari, in timp ce ploile isi vor face, din nou, aparitia atat in zilele de 25 si 29 aprilie, cat si in zilele de Pasti, cand se anunta precipitatii pe arii extinse, in general moderate cantitativ, insa local mai insemnate, informeaza Agerpres citand estimari ale Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) valabile pentru intervalul 25 aprilie - 8 mai.
Banat
In primele trei zile, temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 19 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila usor intre 18 si 21 de grade, mentinandu-se apropiata de norma regionala climatologica a sfarsitului de aprilie si inceputului de mai. Dupa noptile mai reci dintre 25 si 27 aprilie, cand izolat vor fi conditii de bruma, incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, iar minimele se vor incadra, in medie, intre 6 si 9 grade.
Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi slabe, trecatoare. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ.
Crisana
In primele trei zile ale intervalului, temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 19 grade. Pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila usor intre 17 si 20 de grade. Noptile vor fi mai reci intre 25 si 27 aprilie, cand izolat vor fi conditii de bruma, iar incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, minimele urmand a se incadra, in medie, intre 5 si 8 grade.
Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi in general slabe. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate.
Transilvania
Dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale, astfel incat media maximelor va creste semnificativ, iar intre 27 aprilie si 8 mai, se va situa in intervalul 16 - 19 grade. Tendinta regimului termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a zero grade in primele trei nopti, cand se va semnala bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 3 si 7 grade.
Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi slabe, trecatoare. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate.
Maramures
Pana joi, temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 17 grade. Apoi, pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila intre 16 si 19 grade si va fi apropiata de norma regionala climatologica a sfarsitului de aprilie si inceputului de mai. Dupa noptile mai reci dintre 25 si 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi in jur de zero grade si izolat se va semnala bruma, incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, iar minimele se vor incadra, in medie, intre 4 si 7 grade.
Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi in general slabe. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate.
Moldova
Dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 11 - 12 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale. Media maximelor va creste semnificativ si se va incadra, intre 27 aprilie si 8 mai, in intervalul 17 - 20 de grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a doua grade Celsius, pe 27 aprilie, cand vor fi conditii de bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 5 si 8 grade.
In intervalul 1-3 mai va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, pe parcursul celor doua saptamani.
Dobrogea
Racirea vremii va continua pana pe 26 aprilie, cand media maximelor va ajunge la 11 grade. Dupa acest interval, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 17 - 19 grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 5 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 8 mai si se va incadra intre 7 si 11 grade.
In intervalele 25-26 aprilie si 1-3 mai va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani.
Muntenia
Racirea vremii va continua pana pe 26 aprilie, cand media maximelor va ajunge la 11 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 18 - 21 de grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 3 grade si izolat vor fi conditii de bruma, insa ulterior aceasta medie nocturna va avea modificari minore pana pe 8 mai si se va situa intre 5 si 9 grade.
Va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ in intervalele 25-26 aprilie si 1-3 mai si posibil pe 29 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani.
Oltenia
Dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 13 - 14 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale, astfel incat media maximelor va creste semnificativ si se va incadra, intre 27 aprilie si 8 mai, in intervalul 17 - 21 de grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a 2 grade pe 27 aprilie, cand vor fi conditii de bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 5 si 9 grade.
Va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ in intervalele 25-26 aprilie si 1-2 mai si pe 29 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani.
La munte
Media temperaturilor diurne va fi scazuta in primele doua zile, respectiv de doua - trei grade Celsius, dupa care va deveni normala pentru aceasta perioada din an si va oscila intre 7 si 11 grade, pana pe 8 mai. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere semnificativa, de la valori predominant negative pana pe 27 aprilie la medii pozitive ale temperaturilor minime, cuprinse intre un grad si 4 grade.
Pe 25 - 26 aprilie, 29 aprilie si intre 1 si 3 mai va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani. In primele doua zile, la altitudini mai mari vor predomina ninsorile.
Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Iliescu il apara pe Dragnea: "Ce autoritate are Zgonea in partid
Care fraude, a chemat lumea sa iasa la vot"
Mihai Razvan Ungureanu, chemat la Comisia SIE pentru lamuriri privind acuzatiile lui Kovesi
Seful CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor facute de Calin Popescu Tariceanu
dupa condamnarea lui Dragnea
Israelienii acuzati ca au incercat sa o intimideze pe Laura Codruta Kovesi raman in arest
Elena Udrea a plans in fata judecatorilor instantei supreme, care au audiat-o in dosarul Gala Bute
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Costin Borc, ministrul Economiei, anunta facilitati fiscale pentru cercetare similare cu sprijinul pentru IT-isti
Ce au descoperit oamenii de stiinta olandezi la cativa ani dupa ce fumatul a fost interzis in locurile publice
Laura Codruta Kovesi, atac la SIE:
Nu pot sa imi explic de ce de la SIE in ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Cred ca este de siguranta nationala cind cineva transfera milioane de euro in alta tara sau deschide conturi offshore
Klaus Iohannis a fost internat si operat la umarul drept.
Nu a fost un accident, maine isi va relua activitatea
Horoscopul zilei de 27.04.2016
Bancul zilei: Răspuns cu subînţeles
Reţeta zilei: Ciorbă de miel cu borş şi leuştean
Botoşani: Întreg judeţul miroase a asfalt electoral
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă