Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23531
De la 07 Ianuarie 2003
113148275

Prognoza meteo pentru perioada mai - iulie 2013

  • 26 April 2013, 23:00
Temperaturile medii anuntate de catre meteorologi in prognoza valabila pentru perioada mai-iulie 2013 vor ajunge la 30 de grade Celsius, in timp ce cantitatile de precipitatii vor fi oscilante, urmand sa atinga valori medii intre 20 l/mp in Moldova si 125 l/mp in Muntenia.
Conform estimarilor Administratiei Nationale de Meteorologie, citate de Agerpres, in luna mai, temperaturile medii ale aerului vor avea, in general, valori sub normele climatologice ale perioadei, exceptand regiunile centrale ale tarii, unde se vor apropia de aceste norme. Mediile termice se vor incadra intre 10 grade Celsius (in Moldova) si 18 grade Celsius, in Oltenia si Muntenia.
In ceea ce priveste cantitatile lunare de precipitatii, prognoza releva ca acestea vor fi apropiate de mediile multianuale in Muntenia (intre 50 si 100 l/mp) si Dobrogea (25-50 l/mp) si vor avea o tendinta spre excedent in restul teritoriului. In iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de mediile climatologice ale lunii in toate regiunile tarii. Astfel, de la cele 13 grade Celsius, prognozate in Moldova, se va ajunge la 21 de grade Celsius, in Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea.
Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa sub normele climatologice in cele mai multe regiuni, mediile incadrandu-se intre 30 l/mp in Dobrogea si 125 l/mp in Muntenia.
Potrivit sursei citate, in iulie, valorile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice, indeosebi in sud-estul, sudul si vestul tarii, unde se vor inregistra intre 16 si 23 de grade Celsius.
Totodata, cantitatile lunare de precipitatii se pot situa sub normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, cu valori intre 25 l/mp (in Dobrogea) si 105 l/mp (in Transilvania si Muntenia)
Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizeaza ANM.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Poirtariuc s-a răfuit cu PNL, după care a anunţat plecarea în Germania
Victor Mihalachi nu mai vrea să aibă afaceri cu Spitalul judeţean
Unul dintre bărbaţii deportaţi din Arabia Saudita pe motiv sunt "prea atrăgători"
Liviu Dragnea anunţă începutul dictaturii PSD
ca legea de înfiinţare a regiunilor ar putea fi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului PDL: Asumarea răspunderii pe regionalizare, inadmisibilă
Tupeul învăţătoarei greviste de la Senat
Horoscop
Banzul zilei: Băsescu la vrăjitoare
Gastronomie: Aripioare cu zaft
Cum a reuşit o fabrică de conserve din Galaţi să pornească un scandal alimentar mondial acum 160 de ani
Credincioşi în beznă
Trădătorii
Mediu: Interlopul Rotaru s-a spovedit de păcate, înainte de Paşte
Botoşani: Conferinţa judeţeană PNL, o demonstraţie de forţă politică
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă