Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5500
De la 07 Ianuarie 2003
122577439

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

  • 9 May 2016, 23:00
Vremea va ramane instabila pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, cu intervale de incalzire, dar si cu valori termice diurne ce nu vor depasi 13 grade Celsius, in majoritatea regiunilor, potrivit estimarilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) valabile pentru intervalul 9 - 22 mai, publicate luni, informeaza Agerpres. Pe de alta parte, ploile vor fi prezente aproape in fiecare zi, la inceput moderate cantitativ, iar in perioada 12 - 16 mai sub forma de aversa.
In Banat, in prima saptamana a intervalului de prognoza, temperatura aerului va creste usor si treptat, astfel incat maximele diurne vor atinge 24 de grade in jurul datei de 13 mai. Minimele nocturne vor marca si ele o crestere, de la 8 la 13 grade. Ulterior, vremea se va raci, iar intre 16 si 18 mai se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 18 -19 grade si ale celor minime de 8 grade. Incepand din 19 mai si pana la sfarsitul perioadei de prognoza, un nou proces de incalzire treptata va aduce regimul termic la valori apropiate de normele perioadei, respectiv 22 de grade ziua si 11 grade noaptea, in medie. Averse pe arii mai extinse si mai importante cantitativ se vor semnala in jurul datei de 12 mai, dar probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata pana pe 16 mai, dupa care doar izolat si trecator vor mai fi ploi slabe.
In Crisana, in primele zile ale intervalului de prognoza, vremea se va incalzi usor de la o zi la alta, iar media temperaturilor maxime va creste pana spre 24 de grade, in jurul datei de 12 mai. Temperaturile minime vor avea o evolutie similara, fiind in crestere de la 7 la 13 grade. Incepand din 13 mai regimul termic va marca o scadere, iar intre 15 si 18 mai vor fi valori diurne de 18 grade si nocturne de aproximativ 7 grade. O noua incalzire a vremii va avea loc in ultima parte a intervalului, astfel incat spre 22 mai se vor atinge valori comparabile cu normele climatologice ale perioadei, de 22 de grade in cursul zilei si 10 grade noaptea. In primele doua zile, vor fi ploi de scurta durata pe arii destul de restranse, dar intre 12 si 15 mai, aria averselor se va extinde si izolat se pot cumula cantitati de apa mai importante. Intre 16 si 22 mai probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine relativ ridicata, dar ploile se vor semnala doar izolat si trecator.
In Transilvania, temperaturile vor fi in crestere in prima parte a intervalului, de la valori maxime de 17 grade la inceput, pana la 23 de grade pe data de 12 mai, cand minimele termice vor avea medii de 11 grade, pornind de la 5 grade in primele nopti. Apoi, vremea se va raci treptat, iar in jurul datei de 17 mai se vor atinge aproximativ 17 grade ziua si 5 grade noaptea. Intre 18 si 22 mai, temperatura aerului va creste usor si treptat, spre valori comparabile cu cele climatologic normale, respectiv 20 de grade in orele amiezelor si 8 grade in cursul noptilor, ca medie regionala. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai redusa doar in cursul zilei de miercuri, 11 mai, in restul intervalului se va mentine ridicata. Dar ploi pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ se vor semnala mai ales in intervalul 12 - 16 mai.
In Maramures, la inceputul primei saptamani de prognoza, maximele termice vor fi in crestere de la o zi la alta, astfel incat, pe 12 mai, se vor atinge valori medii de 23 -24 de grade, pornind de la 18 grade in prima zi, iar minimele termice vor fi de 12 grade, fata de numai 6 grade la inceput. Ulterior, va avea loc un proces de racire, iar in intervalul 15 -18 mai vremea va fi racoroasa, se vor inregistra temperaturi diurne de 17 -18 grade si nocturne de 6 grade. O revenire la regimul termic normal al perioadei va avea loc abia spre sfarsitul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza, cand mediile termice vor ajunge la 21 de grade ziua si 9 grade noaptea. Pana pe 11 mai vor fi ploi slabe, trecatoare, dar in intervalul 12 -15 mai probabilitatea de averse, posibil mai importante cantitativ, va creste semnificativ. Ulterior, va mai ploua, dar numai pe arii restranse si in general slab cantitativ.
In Moldova, pana pe 13 mai, valorile termice vor creste usor de la o zi la alta. Temperaturile maxime vor avea o valoare medie de 17 grade la inceputul intervalului de prognoza, dupa care vor atinge 24 de grade, in timp ce temperaturile minime vor atinge o medie de 13 grade, pornind de la 8 grade in prima noapte. Dupa aceasta data, vremea se va raci treptat, iar pe 17 - 18 mai vor fi medii diurne de 18 - 19 grade si nocturne de 8 - 9 grade. O noua incalzire, ce va avea loc spre finalul celei de-a doua saptamani de prognoza, va readuce regimul termic la normal si se vor inregistra aproximativ 22 de grade ziua si 12 - 13 grade noaptea. In privinta regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar si local, vor fi ploi, mai insemnate cantitativ in intervalul 12 - 17 mai, cand acestea se vor semnala pe arii extinse.
In Dobrogea, in prima saptamana, maximele termice vor fi in crestere, de la valori de 17 grade Celsius, in prima zi, spre 24 de grade pe data de 14 mai. In urmatoarele zile regimul termic va marca o scadere, iar pe 17 - 18 mai se vor inregistra 18 - 19 grade, pentru ca apoi sa creasca din nou, pana la finalul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza, cand se vor consemna valori medii de 22 de grade, apropiate de normele perioadei. Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare, iar pe toata perioada prognozei se vor incadra intre 8 si 12 grade, cu cele mai scazute valori in jurul datelor de 9, 10 si 18, 19 mai si cele mai ridicate pe 13 si 14 mai. Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse va creste dupa data de 12 mai, insa cantitati mai importante de apa se pot cumula, cel mai probabil, pe 16 - 17 mai.
In Muntenia, la inceputul intervalului, valorile termice, de aproximativ 17 grade ziua si 8 grade noaptea, vor caracteriza o vreme racoroasa, dar treptat vremea se va incalzi, iar pe 13 - 14 mai se vor atinge valori medii diurne de 25 de grade si nocturne de 13 grade. Apoi regimul termic va marca o scadere usoara de la o zi la alta, iar in intervalul 17 - 19 mai vor fi temperaturi maxime situate, in medie, in jurul a 20 de grade, in timp ce minimele nocturne vor fi de aproximativ 9 grade. Abia spre finalul intervalului de prognoza un nou proces de incalzire va aduce regimul termic la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, de 23 de grade ziua si 11 grade noaptea. Vor fi ploi, mai ales averse, aproape in fiecare zi, mai insemnat cantitativ si pe arii mai extinse vor fi pe 12 mai si, din nou, pe 16 si 17 mai.
In Oltenia, in primele zile, vremea se va incalzi usor si treptat, astfel incat mediile termice diurne vor creste de la 18 grade la inceput spre 24 de grade pe 13 - 14 mai, iar cele nocturne vor marca si ele o crestere, de la 8 pana la 13 grade, in aceeasi perioada, mediat pe intreaga regiune. Pana pe 17 - 18 mai, temperaturile vor scadea treptat, atingand valori maxime de 19 grade si minime de 8 grade. Spre sfarsitul intervalului de prognoza vremea se va incalzi din nou, iar temperaturile vor atinge valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, de 22, respectiv 11 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoza vor fi ploi de scurta durata pe arii restranse, cu exceptia zilei de 12 mai si, posibil si pe cele de 16 si 17 mai, cand vor fi averse pe arii extinse si mai importante cantitativ.
La munte, in primele zile ale intervalului de prognoza, vremea se va incalzi, iar temperaturile diurne vor creste de la 8 - 9 grade, la inceput, spre 14 grade pe 13 - 14 mai. In acest interval si minimele nocturne vor evolua asemanator, fiind in crestere de la un grad pana la 7 grade, in medie. Incepand cu data de 14 mai, vremea va intra intr-un proces de racire, iar valorile de temperatura vor scadea spre 8 grade ziua si 1 - 2 grade noaptea, in intervalul 17 - 19 mai. Apoi, o noua incalzire a vremii va determina, la finalul celor doua saptamani de prognoza, valori termice diurne de 12 grade si nocturne de aproximativ 4 grade. In privinta regimului pluviometric, aproape zilnic si temporar vor fi averse in general slabe cantitativ, exceptand perioada 12 - 17 mai, cand izolat sunt posibile cantitati mai importante de precipitatii.
Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Destăinuire
Horoscopul zilei de 10.05.2016
Botoşani: Bani publici pentru distracţia unui grup de privilegiaţi din Darabani
Ioan Rotundu
Candidaţi compromişi pe listele PSD
Ioan Rotundu
Arheologii se contrazic pe tema camerelor secrete din mormantul lui Tutankhamon
Liviu Dragnea anunta ca PSD modifica Regulamentul ca sa-l revoce pe Zgonea
Biris (MFP): Legislatia referitoare la TVA este mult prea complicata;
din pacate, folosim legislatia pentru a pedepsi contribuabilul
Liviu Dragnea: Nu am primit invitatie la Cotroceni
Sunt foarte trist pentru asta
PSD va depune o motiune simpla pe Agricultura
Senatul a votat proiectul care mutileaza Legea educatiei in privinta doctoratelor.
Legea merge la promulgare
Gigantul chinez Baidu, obligat sa reduca drastic reclamele la medicamente,
dupa moartea neasteptata a unui student de 21 de ani
Medicul legist Abdo Salem: "Patrick Ekeng a murit din cauza unei afectiuni cardiace"
Din tarile emergente au fost sifonate spre firme offshore 12.000 mld. $.
Este ca in scena barului din Star Wars, spune autorul studiului
Senatoarea Florina Jipa, care l-a miruit pe Sova, a demisionat din UNPR, pentru ca nu a fost sustinuta la Curtea Constitutionala.
Ea a provocat un scandal la Comisia Juridica
Procurorii Bogdan Licu, acuzat de plagiat, si Laura Oprean au fost delegati adjuncti ai Procurorului General al Romaniei
Ziua Europei sărbătorită în Centrul de Tineret Botoșani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog