Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11566
De la 07 Ianuarie 2003
104621901

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

  • 29 September 2014, 23:00
Regimul termic din urmatoarele doua saptamani (29 septembrie - 12 octombrie) se anunta oscilant, cu temperaturi in crestere de pana la 24 de grade Celsius, in prima parte a intervalului de prognoza, dar si cu episoade de ploi incepand din 1-2 octombrie, la nivelul intregii tari, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata luni, transmte Agerpres.
In Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza, temperaturile diurne vor marca o crestere, de la valori medii de 20-21 de grade Celsius, pana la 23-24 de grade. In intervalul 2-4 octombrie, va avea loc un proces de racire si maximele vor scadea pana la 17 grade pe 5 - 6 octombrie, pentru ca apoi sa creasca din nou spre 20 de grade Celsius, in intervalul 8 - 12 octombrie. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in crestere la inceputul spre o medie de 11 grade, apoi vor scadea spre 7 grade in jurul datei de 6 octombrie, iar dupa 8 octombrie se vor mentine in jurul valorii de 9 grade. Va ploua local pe 2, 3 si 7 octombrie, iar in restul intervalului doar trecator si izolat vor fi ploi neinsemnate cantitativ.
In Crisana, vremea va fi calda la inceputul primei saptamani de prognoza, cand temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul a 22 de grade, iar cele minime vor atinge 11 grade in dimineata zilei de 2 octombrie. Dupa aceasta data, un proces de racire va determina scaderea regimului termic, spre valori medii de 18 grade ziua si 6 grade noaptea, in jurul datei de 5 - 6 octombrie. In ultima parte a intervalului de prognoza se va inregistra o usoara crestere, de aproximativ doua grade Celsius, atat la valorile maxime diurne, cat si la cele minime nocturne. Ploi pe arii extinse si izolat mai importante cantitativ se vor semnala in jurul datelor de 2, 3 si 7 octombrie, iar in celelalte zile probabilitatea de ploaie va fi mai redusa.
Pentru regiunea Transilvaniei, regimul termic va marca o crestere la inceputul intervalului de prognoza, spre valori medii de 21 de grade, ziua, si 9 grade, noaptea, dar ulterior, pana pe 6 octombrie, temperaturile vor scadea cu 5-6 grade, in medie. In ultimele zile ale perioadei se vor inregistra valori maxime de 18 grade si minime de 5-6 grade, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru a doua decada a lunii octombrie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 1 -3 octombrie si, din nou, in jurul datei de 7 octombrie, cand izolat se pot cumula cantitati de apa mai importante. In rest, doar izolat sunt posibile ploi slabe, de scurta durata.
In Maramures, dupa primele zile mai calde, cu temperaturi medii diurne de 21-22 de grade, vremea se va raci, iar in intervalul 5-7 octombrie valorile termice vor fi, in medie, de 16-17 grade in orele amiezelor. Regimul termic nocturn va avea o evolutie similara, cu valori in crestere spre 10 grade Celsius la inceputul perioadei de prognoza, pentru ca in jurul datei de 6 octombrie sa se inregistreze aproximativ 4 grade. Intre 8 si 12 octombrie vor fi medii ale maximelor diurne de aproximativ 18 grade, in timp ce minimele nocturne se vor situa in jurul valorii de 7 grade. Pe arii extinse va ploua intre 1 si 3 octombrie, dar si pe 7 octombrie, iar in restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi slabe.
In Moldova, vremea va fi calda la inceputul intervalului, cu o medie de 23 de grade a temperaturilor maxime si de 11 grade a celor minime, in ultima zi a lunii septembrie. Ulterior, regimul termic va marca o scadere, astfel incat pe 5-6 octombrie mediile termice nu vor mai depasi 14 grade ziua si 4 grade noaptea si, abia dupa data de 8 octombrie, temperaturile vor creste, in medie, cu 4 grade Celsius, vremea devenind normala termic pentru a doua decada a lunii octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusa pe tot parcursul intervalului de prognoza si doar pe 1, 2 si, posibil, pe 7 octombrie va ploua la nivel local, mai ales in nordul regiunii.
In Dobrogea, vremea va fi calda in primele zile ale intervalului de prognoza, cu medii ale temperaturilor maxime de 22 de grade si ale celor minime de aproximativ 12 grade, in jurul datei de 1 octombrie. In intervalul 3-7 octombrie, va avea loc un proces de racire, ce va determina valori diurne de 15-16 grade, cand si mediile minimelor nocturne vor scadea spre 8 grade. Dupa data de 8 octombrie, regimul termic se va mentine constant, la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, de 18-19 grade ziua si 10 grade noaptea. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi extrem de redusa si doar in jurul datei de 6 - 7 octombrie va ploua local, dar slab cantitativ.
In Muntenia, valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei in primele zile ale intervalului, cand se vor inregistra temperaturi maxime de 24 de grade, in medie, si minime de pana la 11 grade. Pe 2 octombrie vremea se va raci, iar in intervalul 2-7 octombrie vor fi medii ale valorilor diurne situate in jurul a 16 grade, in timp ce minimele nocturne vor scadea spre aproximativ 6 grade. Abia spre sfarsitul perioadei de prognoza temperaturile vor creste cu 3-4 grade, regimul termic apropiindu-se de cel normal pentru a doua decada a lunii octombrie. Probabilitatea de ploaie se va mentine redusa aproape pe tot parcursul celor doua saptamani, cu exceptia datelor de 2, 3 si 6, 7 octombrie cand local va ploua.
Pentru zona Olteniei, in primele zile temperaturile maxime vor fi ridicate, situandu-se in medie, in jurul a 23-24 de grade, pentru ca din 2 pana in 7 octombrie sa scada, spre 15-16 grade. Totodata, valorile nocturne vor marca si ele o scadere, de la 11 grade la 5-6 grade, in acelasi interval. Spre finalul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic va creste cu pana la 3 grade, vremea devenind apropiata de normalul termic al datei calendaristice. Va ploua, in general slab cantitativ, pe 2, 3, 6 si 7 octombrie, iar in restul perioadei de prognoza probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa.
La munte, regimul termic diurn va fi ridicat la inceputul perioadei de prognoza, cand se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de pana la 16 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de 6 grade. Pe 2 octombrie vremea se va raci, iar in intervalul 3-7 octombrie vor fi temperaturi cu 6-8 grade mai scazute, respectiv maxime diurne de 8 grade si minime nocturne de zero grade, in medie. Ulterior insa, regimul termic va marca o usoara crestere si se vor atinge valori cu circa 4 grade mai ridicate, apropiate de mediile multianuale ale celei de a doua decade din octombrie. Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 1-3 octombrie, cand se pot inregistra si cantitati de apa mai importante.
Estimarea temperaturilor este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, mentioneaza ANM.
Agentia de presa HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Senatorul Cristian Bodea (PNL) propune adoptarea Legii Tacerii, pentru a opri "mascarada de democratie":
Calin Popescu-Tariceanu, gafa la Digi24
Voi candida indiferent ce o sa se intample la Inalta Curte, candidatura e depusa si definitiva
Dorin Ciuștea și Verginel Vacariu excluși de Dan Diaconescu din partid
Relu Tîrzioru a fost scos de sub control judiciar
Rectificarea bugetara in 3 intrebari si raspunsuri
Misterul vapoarelor-fantoma romanesti
Peste 100 de misiuni ale pompierilor săptămâna trecută
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Împăcare
A murit Mitropolitul Banatului. Nicolae Corneanu a fost primul inalt preot ortodox care a recunoscut colaborarea cu fosta Securitate
Anunt Urban Serv
Botosani: Medical Mission îi așteaptă pe botoșăneni la consultații
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă