Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23120
De la 07 Ianuarie 2003
122883187

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

  • 7 December 2015, 23:00
Urmatoarele doua saptamani se vor afla sub un regim termic normal pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime incadrate intre 5 si 9 grade Celsius, in timp ce precipitatiile, in general mixte, dar si sub forma de ploaie, isi vor face aparitia dupa jumatatea acestei luni, iar la munte va ninge, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/, valabila pentru perioada 7 - 20 decembrie 2015, prezentata de Agerpres.
In Banat, in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, se vor inregistra temperaturi maxime, in medie regionala, de 5 - 9 grade, valori ce caracterizeaza o vreme usor mai calda decat normal pentru luna decembrie. Temperaturi diurne mai coborate, dar in limitele climatologic specifice, vor fi posibile in perioada 11- 13 decembrie, dar si spre sfarsitul celor doua saptamani de referinta, cand sunt estimate valori de 3 - 5 grade, mediat pe regiune.
Mediile minimelor vor fi, in general, usor peste pragul de inghet, zero la 3 grade, cu exceptia intervalului 12 - 16 decembrie cand vor predomina valorile negative, de altfel normale pentru data calendaristica. In jurul datei de 9 decembrie vor fi ploi slabe, locale, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou dupa data de 16 decembrie.
In Crisana, regimul termic diurn va fi caracterizat in cea mai mare parte a intervalului de prognoza de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei, cu medii regionale ale maximelor de 5 - 8 grade. Temperaturi mai coborate, dar apropiate de mediile multianuale, vor fi posibile in perioada 11 - 13 decembrie, dar si spre sfarsitul celor doua saptamani de referinta, cand sunt estimate valori mediate intre doua si 5 grade.
In privinta minimelor nocturne, sunt de asteptat valori in general usor peste pragul de inghet, zero la 3 grade, mai putin in intervalul 12 - 15 decembrie, cand vor predomina temperaturile negative. In jurul datei de 9 decembrie vor fi ploi slabe, locale, apoi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere dupa data de 16 decembrie.
In Transilvania, in mare parte a intervalului de prognoza, temperaturile maxime se vor mentine usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada din an, cu valori medii de 3 - 6 grade. Temperaturi diurne usor mai coborate, dar in limitele climatologic specifice, vor fi posibile spre sfarsitul celor doua saptamani de referinta.
Minimele termice vor fi usor negative si se vor incadra, in medie regionala, intre -3 si zero grade, cu valori posibil mai scazute, dar apropiate de norma pentru a doua decada a lunii in curs, in perioada 12 - 16 decembrie. In intervalul 9 - 10 decembrie, local se vor semnala precipitatii mixte, slabe, apoi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou incepand din 16 decembrie.
In Maramures, in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, se vor inregistra medii regionale ale maximelor termice de 4 - 7 grade, valori ce caracterizeaza o vreme usor mai calda decat normal pentru luna decembrie. Temperaturi diurne mai coborate vor fi posibile in perioada 11 - 13 decembrie, dar si in a doua saptamana, cand sunt estimate valori intre doua si 4 grade, mediat pe regiune.
Mediile minimelor vor fi in general in jurul a zero grade, cu exceptia intervalului 12-16 decembrie cand vor predomina valorile negative, intre -4 si minus doua grade, de altfel normale pentru data calendaristica. In intervalul 9 - 10 decembrie vor fi precipitatii slabe, predominant ploi, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou dupa data de 15 decembrie.
In Moldova, la inceputul intervalului de referinta, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele climatologic specifice in luna decembrie, fiind de asteptat, in medie pe regiune, maxime de 5 - 9 grade si minime in jurul a zero grade. Dupa data de 14 decembrie se estimeaza o racire a vremii ce va determina inregistrarea unor temperaturi maxime apropiate de cele normale, respectiv doua si 5 grade, in timp ce minimele nocturne se vor mentine mai ridicate decat mediile multianuale caracteristice.
In jurul datei de 10 decembrie local vor fi ploi sau lapovita, neinsemnate cantitativ, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste dupa data de 17 decembrie. In Dobrogea, intervalul celor doua saptamani va fi caracterizat de valori termice peste cele specifice in luna decembrie. Astfel, ziua vor fi in medie 5 la 9 grade, iar noaptea valori usor pozitive, in marea lor majoritate de pana la 3 grade.
La sfarsitul perioadei de referinta va fi posibila o racire a vremii care sa determine un regim termic mai apropiat de cel normal al perioadei. In jurul datei de 10 decembrie vor fi posibile ploi slabe, apoi probabilitatea pentru precipitatii va creste dupa data de 16 decembrie.
In Muntenia, intervalul de prognoza va fi caracterizat de valori termice peste cele specifice in luna decembrie. Astfel, ziua vor fi in medie 4 la 9 grade, iar noaptea valori usor pozitive (intre 0 si 3 grade) la inceput, apoi preponderent negative, cu pana la -4 grade, mediat pe regiune.
La sfarsitul celor doua saptamani, va fi posibila o racire a vremii care sa determine un regim termic mai apropiat de cel normal al perioadei. In jurul datei de 10 decembrie vor fi posibile ploi neinsemnate cantitativ si burnite, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste dupa data de 17 decembrie.
In Oltenia, vremea va fi in general calda pentru aceasta perioada. Astfel, ziua vor fi in medie 6 la 9 grade (valori chiar mai ridicate in primele doua zile), iar noaptea se vor inregistra temperaturi usor pozitive (0 - 3 grade) la inceput, apoi sub pragul de inghet, cu -3...-1 grad, mediat pe regiune.
La sfarsitul celor doua saptamani, este estimata o racire a vremii care sa determine un regim termic mai apropiat de cel normal al perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii va creste dupa data de 17 decembrie.
La munte, in cea mai mare parte a intervalului, dar cu precadere in primele zile, valorile termice se vor situa peste norma termica a perioadei, cu maxime diurne in general pozitive, in medie de 0 - 5 grade si minime de -5...-2 grade. Temperaturi mai scazute sunt estimate in jurul datei de 10 decembrie si posibil la sfarsitul celor doua saptamani. In perioada 9 - 10 decembrie vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste din nou dupa data de 16 decembrie.
Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Leac pentru nevestele guralive
Reţeta zilei: Papricaş de porc cu păstăi
Horoscopul zilei de 8.12.2015
SUA lanseaza goana dupa aurul spatial,
dupa promulgarea legii care stabileste ca orice material gasit de un american pe un asteroid ii apartine
Beijingul decreteaza, pentru prima oara, Cod Rosu de poluare
Remus Cernea propune o lege prin care niciun cult nu va fi exceptat de la plata impozitelor pe veniturile obtinute din activitati economice
Un pericol: eroizarea suspectului de terorism din Targu Secuiesc
Ultima saptamana inainte de anticipata decizie istorica a Fed.
Pietele sunt tot dependente de bani ieftini. Care sunt cele mai vulnerabile tari
Botoşani/Darabani: Dan Tărniceru, cel mai amendat politic om de afaceri
De la Cioloş nimic, de la Dumnezeu mai mult!
Ioan Rotundu
Dragnea, avertisment pentru Guvern:
E profund gresit sa nu mai dea bani pentru infrastructura religioasa
Gabriel Oprea nu mai coordoneaza doctorate la Academia Nationala de Informatii
Cotatia petrolului se prabuseste la cel mai redus nivel din februarie 2009 pe bursa din New York
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog