Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12685
De la 07 Ianuarie 2003
76584502

Programul de analize se desfăşoară cu multe necunoscute

  • 12 August 2007, 23:00
Doar jumătate din botoşănenii născuţi în luna iulie s-au arătat dornici de a-şi face analizeze promise de Ministerul Sănătăţii în cadrul Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. Având în vedere faptul că practic programul s-a derulat abia la jumătatea lunii trecute, directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, Gabriel Oprişanu consideră că procentul înregistrat este unul destul de bun. Până la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Botoşani au fost trimise prin poştă aproximativ 80.000 taloane. Această cifră reprezintă persoanele născute în lunile iulie şi august. Din întreaga populaţie a judeţului la nivelul lunii trecute există 46.000 persoane ce trebuiau să se prezinte la analize.
La începutul programului regulile de desfăşurare ale acestuia erau diferite. Astfel, pacientul născut într-o anumită luna trebuia să se prezinte în acea lună pentru a-şi efectua setul de analize. Acum, însă lucrurile s-au mai schimbat. Având în vedere disfuncţionalităţile apărute în timpul programului s-a luat hotărârea ca prezentarea la laboratoare să se facă pe trimestru. "Dacă eu am primit talonul şi sunt născut în luna iulie pot să mă prezint în următoarele trei luni să îmi fac setul de analize", a exemplificat Gabriel Oprişanu. Din cauza faptului că laboratoarele implicate în acest program sunt supraaglomerate, această măsură a fost luată pentru a degreva presiunea care este pusă asupra acestora.
Ţinând cont de faptul că la nivelul judeţului Botoşani au intrat în program doar opt laboratoare, directorul adjunct al ASP susţine că doreşte să implice şi laboratoarele unor spitale. "Am purtat discuţii şi cu Spitalul de recuperare pentru a-şi finaliza documentaţia şi a intra în acest Program naţional de evaluare. Probabil vom pregăti şi laboratoarele de la unităţile sanitare cu paturi din Săveni şi Darabani", a declarat Gabriel Oprişanu. Acesta şi-a manifestat speranţa ca cele două unităţi cu paturi orăşeneşti să îşi finalizeze documentaţia necesară până la sfârşitul anului, pentru ca începând cu anul viitor să poată intra în programul de evaluare.
Până la sfârşitul săptămânii trecute şi-au efectuat setul de analize aproximativ 23.000 de persoane din cele născute luna trecută. "Având în vedere faptul că taloanele pentru luna iulie au început să sosească cu data de 15, eu cred că lucrurile merg în sensul bun. Deja în 15 zile plus cele de luna aceasta şi-au realizat analize aproape jumătate din pacienţii care au primit taloane pe luna iulie", a precizat Gabriel Oprişanu. În condiţiile în care pacienţii născuţi într-o anumită lună au la dispoziţie trei luni pentru a merge la laborator, Gabriel Oprişanu susţine că aceştia au timpul necesar pentru a-şi efectua setul de analize. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


S-au stabilit firmele care şi-au împărţit Cornul şi Laptele
O dângeniancă râvneşte la banii lui Voiculescu
Nouă comisie de monitorizare a ajutoarelor europene
Flutur a mai închis o gaură neagră la Termica
serele de la Cătămărăşti Deal îşi închid porţile
Indiferenţă soldată cu aplicare de lacăt
Baban crede într-un al patrulea mandat de parlamentar
Peremiştii abia acum au observat că Monumentul Eroilor are probleme
Furia liberală tinde spre ridicol
Festivalul „Cântecului, Jocului, Portului şi Meşteşugurilor” la doua ediţie
Democraţii se plâng că le sunt marginalizaţi primarii
Peste 5000 de volume s-au adăugat bibliotecii Penitenciarului
Medicul Oprişanu vrea să-şi lege numele de externalizarea serviciilor
Prestigioasa societate Danilux are probleme cu angajările
Ghinionul hoţului
Răsturnat, cu maşina firmei
Şi-a găsit fiul spânzurat de un copac
Laura Cosoi si-a schimbat look-ul pentru a fi “Cu un pas inainte”
Şiretenia unei bombe
Horoscop
Vă oferim posibilitatea să alegeţi între minciună şi adevăr
De ce nu poate înţelege Câmpanu huzmetul fără ruşfet al lui Roman?
(Cârcotaşul)
Lustraţie, dar pentru cine?
Ioan Rotundu
Mulţumire către cititori
Program TELE’M Botoşani, luni, 13 august
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei" Iaşi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă