Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24568
De la 07 Ianuarie 2003
90821310

Proiect PNUD din Moldova, finanţat de România, dobândeşte recunoaştere internaţională

  • 10 February 2009, 23:00
Deşi România s-a alăturat prestigiosului club al ţărilor donatoare în urmă cu doar doi ani ca urmare a intrării în Uniunea Europeană în ianuarie 2007, contribuţia sa la asistenţa oficială pentru dezvoltare (ODA) aduce deja rezultate demne de luat in seamă.
Proiectul „Oportunităţi mai bune pentru tineri şi femei" implementat de Programul Naţiunilor Unite Pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova cu ajutorul guvernelor Statelor Unite şi al României, a primit un premiu in cadrul concursului South-South Development Expo (GSSD) organizat la sediul ONU din New York, transmite Romanian Global News.
Datorită acestui proiect finanţat şi de Ministerul Român al Afacerilor Externe, PNUD Moldova a creat nouă Centre de Reintegrare Socială pentru orfani, copii fără un adăpost familial, pentru mame şi femeile însărcinate care au fost victimele violenţei domestice. Pe lângă serviciul de găzduire, Centrele mai oferă consiliere psihologică şi socială, consiliere în ceea ce priveşte facilitarea accesului beneficiarilor pe piaţa muncii, toate cu scopul de a face reintegrarea beneficiarilor în societate cât mai uşoară.
Până în prezent 4.136 de persoane au beneficiat de pe urma acestor centre, inclusiv 992 de tineri dintre care 642 au fost deja angajaţi. Proiectul a sprijinit, de asemenea, crearea a şapte întreprinderi sociale care oferă 131 de noi locuri de muncă. Au fost realizate parteneriate cu 25 de firme din sectorul privat şi cu câteva ONG-uri din România. Expertiza tehnică valoroasă transferată de ONG-urile româneşti către Republica Moldova este strâns legată de rolul pe care ONU şi PNUD doresc să îl joace în identificarea şi conectarea experienţei relevante a României cu obiectivele programelor din alte ţări.
Acest proiect va fi subiectul unui documentar produs de Marian Voicu pentru Televiziunea Română (TVR1) ce urmează sa fie filmat in luna mai.
Contribuţia României la ODA în ciclul financiar din 2007 a fost de 80 de milioane de euro şi a fost canalizată prin diverse ministere şi organizaţii internaţionale, inclusiv PNUD, care este implicat în implementarea proiectelor într-un set de ţări prioritare selectate de către Ministerul Român al Afacerilor Externe (Republica Moldova, Serbia şi Georgia).
„Suntem foarte mulţumiţi că primii noştri paşi în acest nou efort de a oferi asistenţă pentru dezvoltare au primit recunoaştere din partea ONU. O prioritate ODA pentru România va rămâne Republica Moldova şi avem încrederea că această primă realizare va fi urmată de alte proiecte relevante şi eficiente, dezvoltate cu ajutorul şi suportul competent al PNUD," a declarat Mihaela Rutjens, Director al Direcţiei Asistenţă pentru Dezvoltare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
PNUD este un actor important în cadrul comunităţii donatorilor, folosindu-şi cu generozitate avantajele sale comparative cum ar fi faptul că are deja birouri şi programe în derulare în aceste ţări (prevenind orice risipă care ar fi putea fi cauzată de cheltuieli administrative suplimentare pentru a înfiinţa sau a extinde operaţiunile), domenii de intervenţie cu o practică deja stabilită, focus exclusiv pe proiecte de dezvoltare şi o reţea largă de expertiză însumând experienţa a 166 de ţări şi teritorii.
Această recunoaştere internaţională este dovada unei bune cooperări între PNUD şi Ministerului Român al Afacerilor Externe în scopul luptei împotriva sărăciei şi îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului pe plan naţional cât şi pe plan internaţional.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Blocarea roţilor la maşinile parcate anapoda este o sancţiune ilegală
ilegalitatea a stabilit-o instanţa de judecată
Pesediştii au votat sub aburii ţuicii, împotriva unei directive a UE
„Să-i alungăm! Bucureştiul să-şi ia canaliile înapoi”
Comuniştii încearcă să blocheze votul locuitorilor din Chişinău
Renate Weber, în apărarea românilor din Italia, interpelează Comisia Europeană
Televiziunea RAI încearcă să dreagă busuiocul
Un duhovnic al Neamului împlineşte astăzi 90 de ani
După numirea Prefectului român, în Covasna începe să se aplice Legea
Comunicat de presă
Profesorii bătăuşi sau violatori, albiţi şi protejaţi de colegii de breaslă
Conţac are mari probleme cu secretara
Răzbunarea soldatului
Horoscop
Omul se dă priceput în a ne face să vorbim
Comentariul comentariilor XXVIII
(Ioan Rotundu)
Românul şi viaţa sexuală imatură
25 % din drumurile judeţene afectate de alunecări
Actor cu aplecare spre zootehnie şi ţigani dornici de muncă
la Baranca este pe cale a se produce o minune
Se pare că preşedintele Ţâbuleac mai are protejaţi nerecompensaţi
el va înfiinţa un corp de control propriu
Au fost prinşi hoţii de la Bonintex
Tinerii invitaţi să devină manageri în funcţii publice
Bolnavii lăsaţi fără medicamente originale, dar din cele generice vor avea la discreţie
Viaţa unui om evaluată la 15 mii lei amendă pentru E.ON
În privinţa crizei economice, AJOFM rămâne la faza de intenţii
Inspectorii sanitari îi vor lua la bani mărunţi pe directorii de spitale
Dau ei în ai noştri, să dăm şi noi în ai lor!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă