Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7787 lei
1 USD = 4.3378 lei


Număr accesări
Astăzi:
14134
De la 07 Ianuarie 2003
73386878

Proiecte flămânzene trecute în rezervă

  • în aşteptarea suplimentării de fonduri promise de Uniunea Europeană
  • 5 February 2010, 23:00
La întâlnire de joi dimineaţă cu primarul Constantin Pitorac am discutat cu acesta despre stadiul în care se află ultimele proiecte depuse, în vederea obţinerii finanţării, anul trecut. Am aflat astfel că nu mai puţin de trei proiecte, două pe Axa 4 şi unul pe Axa 5, au fost trecute în rezervă după ce au obţinut la evaluare punctaje bune şi foarte bune.
Primul dintre cele două proiecte care privesc refacerea şi completarea infrastructurii educaţionale locale, a cărui cerere de finanţare a fost lăsată în aprilie 2009 la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Piatra Neamţ, este cel intitulat „Reabilitarea, extinderea şi diversificarea funcţională a spaţiului didactic aparţinând Grupului Şcolar "Nicolae Bălcescu" din oraşul Flămânzi ca premisă a creşterii calităţii actului educaţional”, derulat prin POR Axa 3, Domeniul 3.4.
Documentaţia proiectului, în valoare de 1,74 milioane euro, prevede repararea şi modernizarea corpurilor A şi B, prin schimbarea sau refacerea învelitorii, tâmplăriei şi termoizolaţiei, precum şi extinderea, pe verticală, a corpului B care, prin adăugarea unui nou etaj şi a unei mansarde va ajunge la acelaşi nivel cu celelalte clădiri ale liceului. Corpul B va beneficia de 6 săli noi de clasă şi de grupuri sanitare, iar în mansardă va fi amenajat un spaţiu multifuncţional, dotat cu instalaţie de sonorizare, destinat activităţilor artistice, teatrale, conferinţelor, serbărilor şcolare. Tot aici va exista şi un laborator fonetic, cu suport de învăţare a limbilor străine pe calculator. Acest proiect a obţinut la evaluare 5,75 puncte din 6 posibile.
Cel de-al doilea proiect din cele care privesc refacerea şi completarea infrastructurii învăţământului oraşului Flămânzi, derulat prin aceeaşi axă ca cel anterior, este cel numit „Reducerea disparităţilor educaţionale din zonele defavorizate, prin modernizarea şi extinderea Şcolii cu clasele I-VIII Poiana, Flămânzi, pentru a acorda şanse egale elevilor”. Lucrarea prevede extinderea clădirii cu 4 săli de clasă, construirea de grupuri sanitare şi reabilitarea corpului vechi, care va beneficia de termoizolaţie şi centrală termică. Pentru acest proiect, în valoare de 675.000 euro, care a fost depus, în aprilie 2009, la ADR Piatra Neamţ, au fost obţinute 4,75 puncte, tot din 6 posibile.
Următoarele două proiecte, de reparare şi modernizare a monumentelor culturale locale, sunt realizate „la pachet”. Primul vizează „Reabilitarea Bisericii de lemn Prisacani datând din anul 1600, monument cultural de categoria B, din oraşul Flămânzi, pentru introducerea acesteia în circuitul turistic”, iar cel de-al doilea urmăreşte „Reabilitarea Primăriei vechi, datând din anul 1920, monument cultural de categorie B, din oraşul Flămânzi, şi transformarea acesteia în Muzeu al Ţăranului din Flămânzi, reabilitarea Monumentului Răscoalei de la 1907, precum şi Monumentul Eroilor din Războiul de Independenţă din 1977”. În primul subproiect se urmăreşte reintroducerea în circuit a uneia dintre cele mai frumoase clădiri din oraş, cea în care la începutul secolului trecut, a funcţionat Banca Comercială, mai apoi Casa de Ajutor Reciproc şi Ocolul Silvic.
Următoarele cuprind reabilitarea celor două monumente, care vor beneficia de trotuare şi iluminat nocturn. Finanţarea acestor proiecte se face prin Programul Regional (POR), Axa 5, de reabilitare a monumentelor istorice. Şi pentru aceste subproiecte s-au obţinut puncte foarte bune, respectiv 5,10 din 6. „Toate aceste proiecte au fost evaluate şi trecute în rezervă, pentru că sumele alocate de Uniunea Europeană anul trecut nu au fost suficiente pentru câte proiecte s-au depus. Am discutat recent cu şefa de cabinet a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului care ne-a spus că proiectele sunt eligibile, dar că trebuie să avem răbdare, pentru că s-a solicitat o suplimentare de fonduri comunităţii europene pe axele respective”, ne-a explicat primarul Constantin. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cătălin Ivan condamnă iniţiativele PDL de intimidare a presei româneşti
Comunicat de presă
Mihai Ghimpu vrea crimele comuniste scoase din arhivele secrete ale Chisinaului
Horoscop
Bancul zilei: Spaimă de nevastă
Gastronomia atractivă: Borş de peşte
Unde se află R. Moldova?
Istoria neînţeleasă ne distruge viitorul
De ce nu poate fi canonizat Eminescu
Te-Deum si parastas pentru Patriarhii Bisericii Ortodoxe Romane, la Jula
S-ar putea să se ajungă la referendum naţional îin problema scutului antirachetă
Sper să nu mă mai fugăresc cu Vanghelie la Congres
să ne batem pentru că susţinem candidaţi diferiţi
Nu vreau scut antirachetă. Prefer o lume întreagă
Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea
este verdictul Curţii de Apel Bucureşti
Nu doresc să fiu activ politic, Antonescu e cel mai bun preşedinte al PNL
Caricatură politică. Cel mai puternic om din PDL nu-i Băsescu
Dubaiul a descoperit un nou zăcământ petrolifer, după aproape trei decenii
Ce sunt plantele etnobotanice?
Femeia care l-a crescut pe Vasile Turcu de la Dinamo rabdă de frig şi de foame
după ce casa pe care a ridicat-o cu trudă s-a făcut scrum
Sancţiuni la Termica
Vicele Florin Ghiorghiţă este mulţumit de străzile din Botoşani
Alcoolemia l-a lăsat pieton
Vor senatori pe viaţă
Frivolii meseni de la Goldana
Netrebnici până la capăt
Ioan Rotundu
Eures oferă noi locuri de muncă prin Europa
Avocatul Poporului i-a tratat cu sictir pe cei din Învăţământ
Reducerile din Sănătate vizează personalul administrativ
Angajaţii din Sănătate aşteaptă salariul cu sufletul la gură
Comentariul comentariilor (XXIII)
Ioan Rotundu
Consilierii judeţeni PNL şi PSD au lăsat municipiul Botoşani fără bani
şi asta ca să se răzbune pe PDL şi primarul Flutur
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă