Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
48858
De la 07 Ianuarie 2003
87700676
Promovarea culturii prin sport

Cu moldovenii prin Botoşani

  • 16 June 2006, 23:00
Ieri, a debutat la Botoşani ediţia a doua a turneului internaţional de juniori la fotbal „Trofeul Luceafărul”. Sosiţi la Botoşani, sportivii din cinci judeţe ale ţării, dar şi cei din Republica Moldova au fost scoşi la plimbare prin Botoşani. Turul oraşului a avut un scop recreativ dar şi de promovare a valorilor culturale locale şi naţionale. Plutonul de sportivi a pornit hai-hui prin Botoşani, însoţit de directorul executiv al FC Botoşani, Nelu Nistorică. „Am făcut un tur al oraşului. Am început de la Liceul Pedagogic, le-am prezentat Centrul Vechi, am vizitat biserica Uspenia. Acolo, părintele ne-a prezentat biserica şi istoricul ei. Apoi, am trecut pe la kilometrul zero, Piaţa Revoluţiei, unde le-am prezentat Prefectura, Primăria şi Teatrul Mihai Eminescu. Am urcat pe Pietonalul Unirii, am vizitat Parcul Mihai Eminescu unde am băut un suc la terasă şi ne-am relaxat puţin. De acolo, pe bulevardul Mihai Eminescu, ne-am deplasat la casa Nicolae Iorga. Acum mergem la Liceul Laurian şi cam atât pe azi. Concurenţii trebuie să meargă la masă şi să se odihnească. La ora 3 vor pleca spre Bucecea”, a explicat Nistorică. În cadrul turneului sportiv, duminică vor avea loc, pe stadionul municipal Botoşani finala mică şi finala mare a competiţiei. Fiecare echipă va juca trei meciuri, în trei zile. Terenul de la Bucecea, dar şi cel de la Botoşani sunt foarte bune pentru nivelul de juniori, spre deosebire de stadioanele pe care joacă la ei acasă. Moldovenii de peste Prut au observat că Botoşani este un oraş plin de verdeaţă, liniştit. Încântaţi au fost şi cei de la Suceava. „Am mai fost prin Botoşani, dar l-am văzut doar din maşină. Vreau să spun că mi se pare un oraş aerisit, plăcut vizitatorilor. Mă încântă. Până acum mi se părea că Botoşani este un oraş făcut geometric”, a spus oficialul echipei de juniori Cetate Suceava, Aurel Constantin. Echipele participante la turneu, dar şi la plimbarea prin Botoşani sunt Politehnica Iaşi, LPS Piatra Neamţ, Cetate Suceava, LPS Bistriţa, Zimbrul Chişinău şi FC Buiucani Chişinău. Din Botoşani, la turneul fotbalistic internaţional participă juniorii de la FC Botoşani şi cei de la CSS Botoşani. (Marian MOROŞAN)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


AVAS continuă procedura de executare silită a SIF Moldova
Românii cumpără tot mai multe maşini străine
Horoscop
Caznele unui preot bolnav de Parkinson
Scuturat ca de friguri, preotul spune totRudele deputatului Malaimare l-au scăpat de deportare Deputatul merge adesea la cimitir
Apocalipsa din administraţie
Directorii de instituţii s-au prezentat la raport
Taximetrişti reclamă piraţii auto
Topul miniştrilor sănătăţii
La pas, în comunităţile de romi
A venit vacanţa de vară!
Bani mai mulţi la concediu
Campioni naţionali la Taekwondo
Două zile de coşmar pentru contravenienţi
Guvernul, sindicatele şi elevii
România şi Bulgaria vor intra în UE la 1 ianuarie 2007
Acordul privind înfiinţarea Fundaţiei Gojdu, retrimis la comisii
Aştept să mi se comunice oficial decizia CNSAS şi o voi contesta
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă