Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3962
De la 07 Ianuarie 2003
76815242
Propunere ca pentru cadrele didactice

Decontarea transportului să se recupereze din buzunarul primarului

  • 19 October 2007, 23:00
Şcoala cu clasele I-VIII Poiana este probabil singura unitate şcolară din zona oraşului Flămânzi total neglijată de primărie. În 2003 a fost ridicată cu fonduri de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, noua şcoală, micuţă şi neîncăpătoare, cu doar două săli de clasă şi o cancelarie de 5-6 metri pătraţi, în care plouă încă dinainte de terminarea construcţiei. Tot de atunci edilii oraşului au rămas surzi la problemele cadrelor didactice de aici, refuzând să participe la şedinţele consiliilor profesorale sau la evenimentele importante din viaţa şcolii. Alimentarea cu apă a rămas nerezolvată, deşi conducta trece chiar pe la 10 metri de şcoală, ba, mai mult, recent a fost construit un laborator de chimie-biologie care are nevoie stringentă să fie racordat la reţeaua de apă.
Gardul împrejmuitor al şcolii este, de ani de zile, o altă problemă nerezolvată, la fel aleea de ciment care ar trebui să lege de stradă intrarea în şcoală. Ceea ce îi doare cel mai mult pe cei 17 învăţători şi profesori care îşi desfăşoară activitatea pentru cei 258 de elevi din Poiana este însă nerespectarea prevederilor legate de decontarea transportului pentru cadrele didactice navetiste.
“Deşi anul acesta, în comparaţie cu alţi ani, avem toate cadrele calificate, mai mult chiar, ne mândrim cu doi tineri absolvenţi ai Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, un profesor de sport şi unul de matematică, avem probleme cu decontarea navetei acestora, cei doi venind zilnic la serviciu tocmai de la Botoşani. Asemenea acestor profesori, care, la 6 milioane luaţi în mână, trebuie să achite pe transport aproape jumătate, mai avem un învăţător care face naveta de la Botoşani la Velniţa, o şcoală şi mai mică, situată cu trei kilometri mai departe de noi”, ne-a spus directoarea Carmen Rebenciuc.
În afara celor patru navetişti de la Botoşani, încă 8 cadre didactice vin pe jos la serviciu, cel puţin 5 kilometri zilnic, şi asta doar la un drum. Referitor la nedecontarea transportului către cadrele navetiste, Ioan Guraliuc, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Flămânzi, afirmă că celor de la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi, unde este centrul bugetar al Şcolii cu clasele I-VIII Poiana, nu li se poate reproşa nimic, aceştia făcând demersurile necesare către primărie, dar acolo lucrurile s-au oprit. „Cred că primarul, care atunci când este întrebat despre acest subiect vorbeşte extrem de urât, şi-ar schimba opinia dacă ar câştiga 6 milioane pe lună din care ar plăti 2-3 milioane la navetă. Eu ştiu că legea este una şi bună şi în sensul acesta voi propune ca, dacă oamenii vor ajunge în faţa instanţei pentru a-şi recâştiga drepturile, banii să se recupereze nu de la bugetul local, ci de la primar, căci la mijloc e vorba de rea voinţă”.
Nici directoarea Carmen Rebenciuc nu înţelege de ce primarul Micuţaru “este aşa de dezinteresat şi de ce nu vrea să stea de vorbă cu noi, refuzând să participe la deschiderea anului şcolar, deşi fusese invitat. Uită probabil că ajungerea sa în funcţie se datorează celor din Poiana, care, la alegerile din 2004, l-au votat în proporţie de 90”.
(B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Concesiuni ilegale şi alte afaceri dubioase ale primarului Micuţaru
Moriştile primarului Câşlaru
Teatrul şi literatura pătrund în casele săteşti graţie elevilor
Tânăr cu nu mai puţin de 10 furturi şi spargeri
Dispăruţi fără urmă
Interviu cu Gilles Sohm, director general al AG2R Fond de pensii (II)
Se vor putea recolta din păduri, lemn pe picior, 18,5 milioane de metri cubi
Interdicţii privind distracţiile în aer liber
Nevasta sau amanta?
Horoscop
Anunţ important
Omul nu glumeşte, pune banul jos
Laboratorul de la Spitalul de boli contagioase va intra în reparaţii
Botoşănenii s-au înghesuit să vadă expoziţia figurilor de ceară
Petrom a solicitat închiderea a două staţii de benzină din judeţ
Comercianţii botoşăneni vor fi controlaţi de inspectori din judeţele învecinate
Dispărută pentru a cincia oară de acasă
"Acces la educaţie pentru grupuri dezavantajate" s-a finalizat
Primele patru ambulanţe au sosit la Botoşani
Câmpanu promite un aparat de radiologie profundă
PNL a adunat noi oportunişti democraţi
Drăguş se bucură că PNL îi curăţă partidul de neaveniţi
Prefectul a sărbătorit 25 de ani de numismatică la Botoşani
Sărbătoare la Sindicatul Pensionarilor
Sorescu este suspectat că-şi face campanie electorală
Câmpanu ia din nou la ochi un director democrat
Liberal democraţi pregătesc lansarea unui site
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă