Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15005
De la 07 Ianuarie 2003
122900654

Propunerea consilierului din Medias de a taia corzile vocale ale cainilor zgomotosi ar fi ilegala

  • 23 February 2016, 23:00
Cainii din municipiul Medias care latra tare nu vor avea corzile vocale taiate, asa cum si-ar fi dorit consilierul local Ioan Ciulea, pentru ca propunerea sa de operare a cainilor zgomotosi nu a fost acceptata de restul colegilor din Consiliul Municipal, transmite Agerpres.
In semn de protest, o iubitoare de caini din Medias i-a daruit luni, initiatorului propunerii, o pereche de dopuri de urechi, ca sa nu mai auda patrupedele vecinilor.
"Nimeni nu l-a luat in considerare pe domnul Ioan Ciulea cu propunerea aceasta si, chiar daca el vrea sa mearga mai departe sa faca un proiect de hotarare, juristii nu o sa-l semneze, pentru ca este o propunere ilegala", a precizat marti, pentru Agerpres, Ioana Fagadar, purtator de cuvant a Primariei Municipiului Sibiu. Peste 1.250 de persoane au semnat deja o petitie online impotriva taierii corzilor vocale ale cainilor.
Potrivit unei lucrari de specialitate, "Devocalization fact sheet" a Humane Society Veterinary Medical Association, lucrare mentionata in textul petitiei, "operatia de indepartare a corzilor vocale este o operatie invaziva, dureroasa, care prezinta riscuri multiple.
De la riscul anesteziei in sine si riscul de a dezvolta infectii post-operatorii, pana la riscul modificarii comportamentului animalului ca urmare a incapacitatii de a comunica, ceea ce va provoca stres animalului. Timp de 4 saptamani dupa operatie animalul nu are voie sa se joace, iar timp de 6-8 saptamani nu are voie sa latre. Ingrijirea post-operatorie este critica si este necesara internarea animalului pentru mai mult timp. Dupa operatie pot aparea nenumarate complicatii care vor pune viata cainelui in pericol."
Colegiul Medicilor Veterinari Sibiu a anuntat, la randul sau, ca este ilegala propunerea consilierului municipal de la Medias, fiind caz penal daca cineva incearca "sectionarea corzilor vocale" ale cainilor, cu alt scop decat medical.
Ioan Ciulea, consilier municipal la Medias, a depus in urma cu o saptamana, la Primarie, o propunere de hotarare prin care cere ca toti cetatenii din oras care au caini de curte ce latra prea tare sa le scoata corzile vocale sau, daca nu vor sa-si opereze animalele de companie, sa le "instraineze".
Ioan Ciulea a declarat recent, pentru Agerpres, ca el are un caine "civilizat", "normal", "inteligent", care "nu deranjeaza vecinii" si asa isi doreste sa fie toti cainii din curtile oamenilor din oras.
Intrebat cum i-a venit ideea sa propuna un astfel de proiect, Ciulea a raspuns: "Locuiesc la curte si nu numai eu, personal, sunt deranjat de caini, si vecinii mei sunt deranjati de cainii vecinilor care au aceasta problema, care latra in nestire."
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Amor vindecător
Reţeta zilei: Cotlete de miel pane
Horoscopul zilei de 24.02.2016
Cei 200.000 de romani din UK trimit mai putini lei in tara din cauza devalorizarii lirei
De ce cade moneda Marii Britanii si cat ar mai putea dura deprecierea?
Ancheta DIICOT la FRF - Motivul: Suspiciuni privind disparitia unui milion de euro dintr-o finantare de la FIFA
Consiliul Concurentei propune intrarea marilor lanturi de hipermarketuri pe piata carburantilor
Deputatul PSD Marian Neacsu, condamnat definitiv la 6 luni inchisoare cu suspendare
Fostul deputat PSD Marian Ghiveciu, condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu suspendare
Romania a pierdut 1,24 miliarde de euro din fondurile europene pentru agricultura 2007-2013
Avize favorabile atat pentru urmarirea penala a lui Gabriel Oprea si retinerea si arestarea Doinei Tudor
Luana Minea, cea care l-a reclamat pe politistul Godina, si-a dat demisia din PSD
si isi va pierde mandatul de consilier judetean
Botoşani/Vorona: O nouă serie de nemulţumiri la adresa primarului Aurel Ştefan
Ioan Rotundu
Ovidiu Portariuc a fost oficializat candidatul PSD
Ioan Rotundu
Botoşănenii invitaţi să fie alături de pompieri,
de „Ziua Protecţiei Civile din România”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog