Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10180
De la 07 Ianuarie 2003
120690246

Proşti, proşti dar mulţi!

  • 8 July 2014, 23:00
Tot mai mulţi botoşăneni sunt nemulţumiţi de modul în care se comportă poliţiştii comunitari. Ei susţin că aceştia au un comportament abuziv, privesc persoana cu superioritate, vorbesc necivilizat, nu intervin atunci când situaţia stradală o cere. Mai mult, sunt multe bunuri publice care sunt distruse la vreme de noapte, multe coşuri de gunoi, fără ca prezenţa acestor poliţişti să se facă simţită.
Mai nou, pentru că poliţiştii comunitari n-au cunoştinţe de specialitate în domeniul întocmirii proceselor verbale de contravenţie, aceste documente au fost anulate în instanţa de judecată iar acolo unde a fost cazul, poliţiştii comunitari au fost obligaţi la plata unor daune.
Cele mai frecvente situaţii s-au înregistrat în întocmirea proceselor verbale de contravenţie în situaţiile de ridicare a autoturismelor de către societatea HRS. Pentru că procesele verbale au fost completate necorespunzător sau amenzile aplicate abuziv, judecătorii i-au pus pe poliţişti la plata sumelor pe care posesorii de autoturisme le-au achitat firmei HSR.
Nu puţini au fost poliţiştii care s-au trezit cu reţineri din leafă pentru că n-au ştiut cum să întocmească un proces verbal de ridicare a maşinii sau cum să aplice Regulamentul de ridicare a autoturismelor parcate în locuri nepermise.
Cu toate acestea, deşi au leafă mică, poliţiştii comunitari nu s-au plâns de obligarea lor la plata unor daune. Firesc se pune întrebarea de unde-şi completează ei veniturile, din ce surse suplimentare?
Istorica vorbă a domnitorului Lăpuşneanu rămâne valabilă: „proşti, proşti dar mulţi!” O împuţinare a or n-ar fi nicio pagubă. Doar în ciuperci! 5.04.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lepădăturile, scârnăviile şi profitorii cochetează cu noua putere
Bancul zilei: Educaţie sexuală
Horoscopul zilei
Botoşani: Prefectul a început răfuiala cu profesorii beţivani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă